ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Fair Play

ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ

O παρακάτω κατάλογος τιμάει όσους εξέφρασαν με τις πράξεις τους το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι. Οι αρχές της καλοκαγαθίας αποτελούν τον κορμό του τίμιου αγώνα. Για την διεξαγωγή έντιμων αγώνων, υπεύθυνοι είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι (αθλοσώστες, γονείς, προπονητές, παράγοντες, σύλλογοι, ομοσπονδίες, κράτος, δημοσιογράφοι). 


Αθλοσώστες
2017: Νίκη Παταρίδου (Άτλαντες Θεσσαλονικής) "για την επιμονή και την τεράστια θέλησή της να συνεχίσει τον αθλητισμό παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει".


2017William Elijah Phillips IV (Jacksonwille Lifeguard Club) "για την βοήθεια που προσέφερε σε Έλληνα αθλοσώστη ώστε να αγωνιστεί στο United States Lifesaving Association Lifeguard Championship". 


2014: Idygleikson Medeiros (Brasil, SOBRASA Rescue) "για την ενθάρρυνση αντιπάλου Έλληνα αθλοσώστη να μην εγκαταλείψει την κούρσα παρόλο αυτό θα ισοδυναμούσε με την δική του ήττα στο αγώνισμα Run-Swim-Run".

Σύλλογοι
2016: Α.Ε. Χαϊδαρίου "για την φιλοξενία αθλοσωστών του Α.Ο. Ιππόκαμπος παρόλο που στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα αγωνίζονταν ως αντίπαλοι"

2015Α.Ο. Ιππόκαμπος "για την φιλοξενία και προπόνηση αθλητών ξένων συλλόγων προκειμένου να συμμετάσχουν στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής παρόλο που θα αγωνίζονταν ως αντίπαλοι των δικών του αθλητών"

2015Κ.Ο.Π. Γλαύκος "για την διάδοση της αθλητικής ναυαγοσωστικής σε γειτονικό αθλητικό σύλλογο πριν το πρωτάθλημα, παρόλο που θα αγωνίζονταν ως αντίπαλοι"

2015Ναυαγοσωστικός Όμιλος Ελλάδας "για την πλημμελή συμμετοχή τους στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προκειμένου να εστιάσουν τις δυνάμεις τους στη διάσωση προσφύγων/μεταναστών στην Μυτιλήνη"

2015Ναυαγοσωστική Βορείου Ελλάδας "για την μη συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προκειμένου να σώσουν ζωές προσφύγων/μεταναστών στην Μυτιλήνη"

Παράγοντες
2017: Βάνια Βήχου "για τις επαφές της με μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διάσωσης στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πνιγμού προκειμένου να προωθήσει το δίκαιο αίτημα της ΕΟΥΔΑ να συστήνει εθνική ομάδα που θα εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις αθλητικής ναυαγοσωστικής".

2017: Βαγγέλης Τσαμπάζης "για τις επαφές του με μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διάσωσης στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πνιγμού προκειμένου να προωθήσει το δίκαιο αίτημα της ΕΟΥΔΑ να συστήνει εθνική ομάδα που θα εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις αθλητικής ναυαγοσωστικής".


2017: Βασίλης Κουτρουμάνος (Φωτορεπόρτερ) "για την προώθηση των αξιών του αθλητισμού και της αθλητικής ναυαγοσωστικής μέσα από τον φωτογραφικό φακό του".

2017: Γιάννης Ροζάκης (ΙΕΚ Άλφα, Mediterranean College) "για την σημαντική συμβολή του στη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ναυαγοσωστικής παρά τα τεράστια οικογενειακά προβλήματα που βιώνει ".

2015: Mankush "για την συμμετοχή του ως εθελοντής αντί ως αθλητής στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επειδή δεν ήταν Έλληνας υπήκοος"

2015: Heiko Arakelian "για την συμμετοχή του ως εθελοντής αντί ως αθλητής στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επειδή δεν ήταν Έλληνας υπήκοος"


Προπονητές

2017: Νατάσα Μοσχίδου "για την πολύπλευρη στήριξη αθλοσωστών που προσπαθούν υπό αντίξοες συνθήκες υγείας να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις".
Ομοσπονδίες-Φορείς
2017: Action Club Hellas "για τη συμμετοχή του στη διάσωση προσφύγων μεταναστών στη Μυτιλήνη που αποτέλεσε την αιτία για την καθυστερημένη συμμετοχή του σε πανελλήνιους αγώνες αθλητικής ναυαγοσωστικής".2015Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία "για την αποδοχή να αγωνιστούν υπό την σημαία του ΝΑΟ Κέκροψ προκειμένου να επικεντρωθούν στην διάσωση προσφύγων/μεταναστών στην Μυτιλήνη"

Γονείς
TBAΚυβέρνηση
TBA