ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προκήρυξη: 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής

Δήμος Αλίμου, 13-15 Οκτωβρίου 2017




εισαγωγή



Η Επιτροπή Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (ΑθΝα) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας-Αλιείας (ΕΟΥΔΑ), προκηρύσσει με υπερηφάνεια το "3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής - Λουκάς Μπισταράκης" προς τιμήν στον πατέρα της επαγγελματικής ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα. Η Ομοσπονδία είναι αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η ΑθΝα έχει ως σκοπό της την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τραυματισμούς στο νερό, την ανάπτυξη και διατήρηση της φυσικής κατάστασης των επαγγελματιών ναυαγοσωστών και την μετατροπή κάθε λουομένου σε κολυμβητή και κάθε κολυμβητή σε δυνητικό διασώστη.

αιγίδες
Το πρωτάθλημα έχει την αρωγή του Υπουργείου Υγείας και την αιγίδα των οργανισμών: Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Princess Charlene of Monaco Foundation, International Swimming Hall of Fame, International Water Safety Foundation, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, Safe Water Sports, Δήμος Αλίμου, Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.


χορηγοί 

Princess Charlene of Monaco Foundation. IEK Άλφα. Mediterranean College. Odyssey Athens. Apnea. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής. 

οργανωτική επιτροπή

Βαγγέλης Ρακαντάς (Πρόεδρος ΕΟΥΔA), Δημήτρης Γαλήνας (Γ. Γραμματέας ΕΟΥΔΑ), Κώστας Αναγνώστου (Αντιπρόεδρος ΕΟΥΔΑ), Δρ. Στάθης Αβραμίδης (Διευθυντής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής), Δρ. Ιωάννα Μάστορα (Επιστημονική Σύμβουλος Ευ Αγωνίζεσθαι ΕΟΥΔΑ), Νίκος Κορρές (Ταμίας ΕΟΥΔΑ), Δρ. Νίκος Σταυρόπουλος (Επιστημονικός Σύμβουλος Συναισθηματικής Νοημοσύνης ΕΟΥΔΑ), Δρ. Ειρήνη Αναγνώστου (Έφορος Αθλητικής Ναυαγοσωστικής/ Αλυτάρχης Αγώνα), Δρ. Νίκος Τριπόδης (Επιστημονικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής- Αθλητισμού ΕΟΥΔΑ), Δρ. Μανόλης Βελονάκης (Σύμβουλος Ποιότητας Νερού ΕΟΥΔΑ / Βιολογίας Υδάτων CMAS), Δρ. Αργύρης Τουμπέκης (Επιστημονικός Σύμβουλος Προπονητικής ΕΟΥΔΑ), Ρούλα Καρυδοπούλου (Υπεύθυνη ΣωΚρΑθΝα), Ανδρέας Ίντρα (Υπεύθυνος Ανάπτυξης ΑθΝα ΕΟΥΔΑ) στις ΕΔ-ΣΑ), Ελευθερία Αβραμίδου (Ομοσπονδιακή Προπονήτρια ΑθΝα ΕΟΥΔΑ), Νίκος Τσόλτος (Υπεύθυνος ΣωΠρΑθΝα, Υπεύθυνος Επιτροπής Ενστάσεων), Μάνος Φωτεινός (Σύμβουλος Διοικητικής Οργάνωσης ΕΟΥΔΑ), Δημήτρης Διαμάντης (Νομικός Σύμβουλος ΕΟΥΔΑ), Γαρυφαλλιά Αντωνίου (Τελετάρχης),   Σταμάτης Τριπόδης (Κινηματογραφιστής), Γιάννης Αντωνάκης (Υπεύθυνος Κολυμβητηρίου), Ρία Μπούζα (Υπεύθυνη Ομάδας Εθελοντών ΑθΝα), Γιάννης Μοντεσάτος (Υπεύθυνος Αποτελεσμάτων Αγώνων), TBA (Υπεύθυνος Γραμματείας-Επιμέλεια Μουσικής),  TBA (Δημοσιογράφος), Σπύρος Ζησιμόπουλος (Ιατρός Αγώνων), Εύη Κρανιά (Γενική Ιατρός Αγώνων), Θεολόγος Τερζιάδης (Υπεύθυνος Τομέα Υγρού Στοιχείου Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής, Επικεφαλής Ομάδας Ναυαγοσωστικής και Πρώτης Βοήθειας).


πρεσβευτές

Dr. Kevin Moran, Νέα Ζηλανδία                                  Dr. Arturo Abraldes, Ισπανία 
Dr. David Szpilman, Βραζιλία                                      Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, Ιταλία 
Bob Burnside, Αμερική                                                   Μάρκος Σεφερλής, Ελλάδα


υποστηρικτές 

Βάνια Βήχου (Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής). Βαγγέλης Τσαμπάζης (Ναυαγοσωστική Βορείου Ελλάδας). Θεολόγης Εμμανουηλίδης (Ναυαγοσωστική Σχολή Μακεδονίας). Στέλιος Ξενάκης (Σύγχρονη Ναυτική Εκπαίδευση). Γιώργος Στάικος (Action Club Hellas). Κώστας Κούβαρης (Lifesaving Academy). Μανόλης Μακριδάκης (Παγκρήτια Σχολή Ναυαγοσωστικής). Σοφία Κορωναίου (Ευρωπαϊκή Ναυαγοσωστική Σχολή). Νιόβη Σαχινιάν (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιας Διάσωσης -Επιβίωσης). Λέανδρος Στεφανάκης (τ. Ναυαγοσωστική Σχολή Ποσειδών). Νικήτας Τσαβαρής (Ναυαγοσωστική Ακαδημία Δωδεκανήσου).
Αντώνης Χαλκέας (Halkeas Lifesaving Team).

στόχοι


Ο πήχης των προσδοκιών φέτος ανέβηκε ψηλά. Η Επιτροπή ΑθΝα έχει τους εξής στόχους: (1) να πραγματοποιήσει το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα ανεξάρτητα από τις οικονομικές, διοικητικές και οργανωτικές δυσκολίες, (2) να αυξήσει τον αριθμό αθλητών που αγωνίστηκαν, (3) να αυξήσει τις συμμετοχές αθλητικών συλλόγων, (4) να περάσει το μήνυμα ότι η συμμετοχή στους αγώνες, είναι πρωτίστως μέσο προετοιμασίας για μια επείγουσα κατάσταση και δευτερευόντως μέσο προβολής συλλόγων και αθλητών, (5) να αυξήσει τον αριθμό των αγωνισμάτων, (6) να εισαγάγει αγωνίσματα στην θάλασσα, (7) να προσφέρει θέαμα σε όσους παρακολουθήσουν τους αγώνες αναδεικνύοντας την αξία του αθλήματος, (8) να αυξήσει τους θεατές που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες, (9) να απευθύνει την εκδήλωση ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν σχέση με την ναυαγοσωστική (κολυμβητές, αρχάριοι κολυμβητές), (10) να εμπλουτίσει το πρόγραμμα αγώνων με παράλληλες δράσεις σμίγοντας τον αθλητισμό, με την ασφάλεια στο νερό και την τέχνη, (11) να προσφέρει διεθνή εμπειρία στους Έλληνες αθλοσώστες και την εμπειρία της Ελλάδας σε αθλοσώστες του εξωτερικού κάνοντας γνωστό το έργο της ΕΟΥΔΑ σε οργανισμούς και άτομα εκτός συνόρων, (12) να καθιερώσει την ΑθΝα στις συνειδήσεις της κοινωνίας ως μέσο προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τραυματισμούς στο νερό, και (12) να αυξήσει τον αριθμό των φορέων που θα θέσουν το πρωτάθλημα υπό την αιγίδα τους. 


αθλοσώστες

  • Δικαίωμα συμμετοχής στα αγωνίσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ως αθλοσώστες έχουν οι κάτοχοι δελτίου σε ισχύ σε αθλητικό σύλλογο της ΕΟΥΔΑ. Για το  "Nastos Meeting", οι συμμετέχοντες ξένων εθνικοτήτων απαιτείται να έχουν μόνο πιστοποιητικό υγείας από γιατρό.
  • Παρακαλούνται οι αθλοσώστες να φέρουν τουλάχιστον 2 συγγενείς και φίλους να χειροκροτήσουν την συμμετοχή τους στους αγώνες. Η διεξαγωγή των αγώνων με κενή κερκίδα, είναι άσχημο θέαμα τόσο για όσους αγωνίζονται όσο και για τους εθελοντές.

κριτές


Οι Κριτές συμμορφώνονται με τους Κανονισμούς του ΣωΚρΑθΝά. Χρέη Κριτή ασκούν οι κάτοχοι Βεβαίωσης Παρακολούθησης Κριτή Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Αγωνισμάτων Πισίνας που έχουν αποκτήσει από ανάλογο πρόγραμμα δια ζώσης ή εξ΄αποστάσεως ή έχουν παρακολουθήσει το μάθημα "αθλητική ναυαγοσωστική" στη ΣΕΦΑΑ.

Αν είσαι κριτής και θέλεις να συμμετέχεις στην διοργάνωση, δήλωσε τη συμμετοχή σου στην Ρούλα Καρυδοπούλου, Υπεύθυνη Σώματος Κριτών Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (xaroumenimera@yahoo.gr).



προπονητές
  • Οι προπονητές ΑθΝα πρέπει να συμμορφώνονται με τους Κανονισμούς του ΣωΠρΑθΝά. 
  • Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες ως Προπονητές έχουν όσοι κατέχουν: (α) πτυχίο ΣΕΦΑΑ ή Δίπλωμα Προπονητή Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και (β) έχουν παρακολουθήσει Σεμινάριο Επιμόρφωσης Κανονισμών Αθλητικής Ναυαγοσωστικής δια ζώσης ή εξ΄αποστάσεως και ανήκουν στο ΣωΠρΑθΝα.
εθελοντές
  • Οι υποψήφιοι εθελοντές, να δηλώσουν συμμετοχή στην Ρία Μπούζα, Υπεύθυνη Ομάδας Εθελοντών Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (sotiria.bouza@gmail.com).
  • Παροχές: Λευκό t-shirt και σορτς, ευχαριστήρια βεβαίωση συμμετοχής. 
  • Υποχρεώσεις: Να βρίσκονται και τις 3 ημέρες 13-15/10/2017 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Αλίμου και την παραλία Β' Αλίπεδο Αλίμου (Λουτρά Αλίμου) για ανάθεση καθηκόντων, γνωριμία με τον χώρο, και την εθελοντική τους συμμετοχή. Να φορούν τον ρουχισμό που θα τους δοθεί καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης υποχρεωτικά με αθλητικά παπούτσια. Οι περσινοί εθελοντές θα χρησιμοποιήσουν την ενδυμασία που τους έχει ήδη δοθεί.



αθλητικοί σύλλογοι
  • Κάθε αθλητικός σύλλογος πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στην ΕΟΥΔΑ.
  • Δηλώνει υποχρεωτικά έναν προπονητή στην γραμματεία των αγώνων, που έχει τα τυπικά προσόντα που αναφέρονται στην παραπάνω παράγραφο ("ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ"). 
  • Ενθαρρύνει τους γονείς, συγγενείς και φίλους κάθε αθλητή να παραβρεθούν για να γεμίσει η κερκίδα με κόσμο! Αν κάθε αθλητής φέρει 2 άτομα, θα πετύχουμε το επικοινωνιακό στοίχημα.
  • Αναρτούν σε μόνιμη θέση στην ιστοσελίδα τους το σχετικό εικονίδιο με σύνδεσμο που οδηγεί στο μηνιαίο περιοδικό "Ο Αθλοσώστης", ώστε να έχουν πρόσβαση οι αθλοσώστες του στα νέα του χώρου. Ενημερώνει με e-mail τον Διευθυντή Αθλητικής Ναυαγοσωστικής το αργότερο μέχρι την ημερομηνία λήξης της υποβολής δηλώσεων συμμετοχής. 
  • Διαθέτουν ένα άτομο από την ομάδα τους που θα βρίσκεται στο νερό για να βοηθήσει την μεταφορά των ανδρεικέλων από το σημείο τερματισμού στο σημείο εκκίνησης σε κάθε αγώνισμα και στην τοποθέτηση/απομάκρυνση των εμποδίων. Το άτομο δύνανται να αντικαθίστανται εναλλάξ με άλλα άτομα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Πρέπει να φοράει βατραχοπέδιλα για την ταχεία μεταφορά των ανδρεικέλων και προαιρετικά μπλούζα του συλλόγου ή της σχολής του.
  • Διαθέτουν ένα χειριστή ανδρεικέλου που θα φοράει την ενδυμασία του συλλόγου, για το αγώνισμα "100μ Ρυμούλκηση Ανδρεικέλου με Πέδιλα". 

όροι διεξαγωγής αγωνισμάτων
Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν ως εξής (αφορά αθλητές, προπονητές, κριτές, φιλάθλους): 



προετοιμασία χώρου
  • Πισίνα: Παρασκευή 13/10/17, Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου11:00-15:00: Εθελοντές: μεταφορά εξοπλισμού, προετοιμασία χώρου, πρόβα τελετής έναρξης, ενημέρωση, παραλαβή ρούχων. 15:00-17:00: Κριτές: πρακτική εξάσκηση στα αγωνίσματα του πρωταθλήματος (προπονητές, αθλητές μπορούν να παρακολουθήσουν).
  • Θάλασσα: Κυριακή 15/10/17, Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Βάρκιζα, στην ελεύθερη παραλία αριστερά από το "Ya Banaki". 08:00-10:00: Mεταφορά εξοπλισμού, προετοιμασία χώρου, ενημέρωση.

πρόγραμμα αγώνων


Το πρόγραμμα του 3ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ναυαγοσωστικής περιλαμβάνει:
  1. Διεξαγωγή αγωνισμάτων 3ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος (σε πισίνα, θάλασσα)
  2. Διεξαγωγή της δράσης "Ευ Αγωνίζεσθαι Αθλητικής Ναυαγοσωστικής". Παιδιά μικρής ηλικίας θα αποκτήσουν γνώσεις ασφάλειας στο νερό στην μικρή πισίνα.
  3. Διεξαγωγή της δράσης "Γλυπτά στην Άμμο". 
  4. Διεξαγωγή του "Nastos Meeting". Σε όλα τα αγωνίσματα δύνανται να συμμετάσχουν και αθλοσώστες ξένων χωρών. Θα βαθμολογούνται ξεχωριστά. Μαζί με αυτούς θα βαθμολογηθούν και οι καλύτεροι πρώτοι χρόνοι Ελλήνων αθλοσωστών στην κατηγορία open. Δηλαδή ο καλύτερος χρόνος όλων των ηλικιακών κατηγοριών Ελλήνων, θα συνυπολογιστεί με τους χρόνους των ξένων αθλοσωστών για την τελική κατάταξη του "Nastos Meeting". Η οργανωτική επιτροπή ενδέχεται να ματαιώσει την διεξαγωγή του εάν δεν υπάρξει συμμετοχή αθλητών τουλάχιστον μιας επιπλέον εθνικότητας πέραν της Ελλάδας. Για τη συμμετοχή των ξένων συμμετασχόντων, απαιτείται μόνο πιστοποιητικό υγείας που αποστέλλεται στο elagreece@gmail.com μέχρι την ημερομηνία λήξης δηλώσεων συμμετοχής.



ημέρα 1η: Παρασκευή 13/10/2017
17:00-18:00: Εκπόνηση Δράσης για παιδιά "Ευ Αγωνίζεσθαι Αθλητικής Ναυαγοσωστικής" που αποτελεί μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και την αιγίδα 18 οργανισμών. Με αφορμή την ανάγνωση από την Δρ. Ιωάννα Μάστορα, Επιστημονική Σύμβουλος Αθλητικής Ναυαγοσωστικής της ΕΟΥΔΑ, των χρυσών κανόνων ευ αγωνίζεσθαι, οι νεαροί συμμετέχοντες θα διδαχτούν στη μικρή πισίνα τεχνικές επιβίωσης και διάσωσης στο νερό. Θα πάρουν δωρεάν βεβαίωση παρακολούθησης.






ημέρα 2η: Σάββατο 14/10/2017
Ώρα
Δραστηριότητα (Σάββατο 14.10.2017)


08:00-09:00
Άφιξη - Προθέρμανση - Εγγραφές
Όλοι


09:00-10:00
Τελετή Έναρξης
(παρέλαση, εθνικός ύμνος, όρκος, χαιρετισμοί, απονομές)


10:00-12:00
Κολύμπι με Εμπόδια 100μ
Παίδων -12, Κορασίδων -12, Εφήβων 13-15, Νεανίδων 13-15, Νέων Ανδρών 16-17, Νέων Γυναικών 16-17, Ανδρών 18-30, Γυναικών 18-30, Βετεράνοι Άνδρες 31-40, Βετεράνοι Γυναίκες 31-40, Βετεράνοι Άνδρες 41-50, Βετεράνοι Άνδρες 51+, Βετεράνοι Γυναίκες 41-50, Βετεράνοι Γυναίκες 51+


12:00-12:30
Διάλειμμα - Προετοιμασία Χώρου - Συνεντεύξεις
Όλοι


12:30-14:30
Ρυμούλκηση Ανδρεικέλου με Πέδιλα 100μ
Παίδων-12, Κορασίδων-12, Εφήβων 13-15, Νεανίδων 13-15, Νέων Ανδρών 16-17, Νέων Γυναικών 16-17, Ανδρών 18-30, Γυναικών 18-30, Βετεράνοι Άνδρες 31-40, Βετεράνοι Γυναίκες 31-40, Βετεράνοι Άνδρες 41-50, Βετεράνοι Άνδρες 51+, Βετεράνοι Γυναίκες 41-50, Βετεράνοι Γυναίκες 51+


14:30-15:30
Απονομές Μεταλλίων - Συνεντεύξεις - Μεσημεριανό Διάλειμμα
Όλοι


15:30-17:30
Μεταφορά Ανδρεικέλου 50μ
Εφήβων 13-15, Νεανίδων 13-15, Νέων Ανδρών 16-17, Νέων Γυναικών 16-17, Ανδρών 18-30, Γυναικών 18-30, Βετεράνοι Άνδρες 31-40, Βετεράνοι Γυναίκες 31-40, Βετεράνοι Άνδρες 41+, Βετεράνοι Γυναίκες 41+


17:30-18:00
Σκυταλοδρομία Μεταφοράς Ανδρεικέλου 4x25μ
Open Ανδρών, Open Γυναικών


18:00-18:30
Μικτή Σκυταλοδρομία 4x50μ
Open Ανδρών, Open Γυναικών


18:30-19:00
Θαλασσόνιος 15'
Open αντρών-γυναικών (κολύμπι 15' άνευ συναγωνισμού)


19:00-20:00
Απονομές Μεταλλίων/Ευ Αγωνίζεσθαι - Συνεντεύξεις - Λήξη 2ης ημέρας Όλοι

ημέρα 3η: Κυριακή 15/10/2017


Ώρα
Δραστηριότητα (Κυριακή 15.10.2017)


10:00-11:00
Έναρξη από την Banda del Sol με μαέστρο τον Φραγκίσκο Κοντορούση
Ομάδες παραταγμένες στην παραλία


11:00-13:00
Διάσωση με Σωσίβιο (Tube Rescue)
Εφήβων 13-15, Νεανίδων 13-15, Νέων Ανδρών 16-17, Νέων Γυναικών 16-17, Ανδρών 18-30, Γυναικών 18-30


13:00-14:00
Αγώνας με Σωσίβιο (Rescue Tube Race)
Βετεράνοι Άνδρες 31-40, Βετεράνοι Γυναίκες 31-40, Βετεράνοι Άνδρες 41-50, Βετεράνοι Γυναίκες 41-50, Βετεράνοι Άνδρες 51-60, Βετεράνοι Γυναίκες 51-60, Βετεράνοι Άνδρες 61+ Βετεράνοι Γυναίκες 61+ 


14:00-16:00
Σημαίες (Beach Flags)
Παίδων-12, Κορασίδων-12, Εφήβων 13-15, Νεανίδων 13-15, Νέων Ανδρών 16-17, Νέων Γυναικών 16-17, Ανδρών 18-30, Γυναικών 18-30, Βετεράνοι Άνδρες 31-40, Βετεράνοι Γυναίκες 31-40, Βετεράνοι Άνδρες 41-50, Βετεράνοι Γυναίκες 41-50, Βετεράνοι Άνδρες 51-60, Βετεράνοι Γυναίκες 51-60, Βετεράνοι Άνδρες 61+ Βετεράνοι Γυναίκες 61+


16:00-17:00
Απονομές Μεταλλίων/Ευ Αγωνίζεσθαι - Συνεντεύξεις - Λήξη
Όλοι


11:00-12:00
Γλυπτά στην Άμμο
Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, θα πραγματοποιείται η δράση "Γλυπτά στην Άμμο". Η εικαστικός Δήμητρα Λαμπρέτσα θα μεταμορφώσει την άμμο σε μορφές εμπνευσμένες από τα αγωνίσματα της αθλητικής ναυαγοσωστικής. Παρακολουθήστε, συμμετέχετε, φωτογραφηθείτε!




























απονομές
  • Απονομές Μεταλλίων: Για τους νικητές των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και του "Mastos Meeting"
  • Μετάλλιο Συμμετοχής: Για όλους όσους συμμετέχουν άνευ συναγωνισμού στον Θαλασσόνιο
  • Βραβεία Ευ Αγωνίζεσθαι: Για αθλητές, ομάδες, προπονητές, οργανισμούς, δημοσιογράφους
  • Κύπελλο Πολυπληθέστερης Ομάδας Αθλοσωστών: Στον σύλλογο αθλητικής ναυαγοσωστικής με τον μεγαλύτερο αριθμό αθλοσωστών στην διοργάνωση. Απονέμεται μόνο σε συλλόγους που έχουν αθλοσώστες που δεν προέρχονται από σχολές ναυαγοσωστικής.
  • Μπισταράκειο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής: Στην σχολή ναυαγοσωστικής που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα κάτω από την ομπρέλα ενός συλλόγου αθλητικής ναυαγοσωστικής, διαθέτοντας τους περισσότερους αθλοσώστες-επαγγελματίες ναυαγοσώστες. Απονέμεται μόνο σε συλλόγους που έχουν αθλοσώστες που προέρχονται από σχολές ναυαγοσωστικής.

περιγραφή αγωνισμάτων



Δείτε εδώ σε βίντεο τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στους αγώνες:
  1. 100μ Κολύμβηση με Εμπόδια (Obstacle Swim)
  2. 50μ Μεταφορά Ανδρεικέλου (Manikin Carry)
  3. Ρυμούλκηση Ανδρεικέλου με Πέδιλα 100μ (Manikin Tow with Fins)
  4. Σκυταλοδρομία Μεταφοράς Ανδρεικέλου 4x25μ (Manikin Relay)
  5. Μικτή Σκυταλοδρομία 4x50μ (Medley Relay)
  6. Θαλασσόνιος (Swim-a-thon): Κολύμπι 15min άνευ συναγωνισμού (μετάλλιο συμμετοχής σε όλους).
  7. Σημαίες (Beach Flags)
  8. Διάσωση με Σωσίβιο (Tube Rescue)
  9. Αγώνας με Σωσίβιο (Rescue Tube Race)



άλλες οδηγίες 
Πληροφορίες για τους αγώνες θα διατίθενται στην παρούσα προκήρυξη.
Για να συμμετέχεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα, ΔΕΝ απαιτείται να έχεις δίπλωμα ναυαγοσώστη. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να έχεις δελτίο αθλητή (βλ. παρακάτω) σε ομάδα που ανήκει στην ΕΟΥΔΑ.
Για να συμμετέχεις στον Θαλασσόνιο, ΔΕΝ απαιτείται να έχεις ούτε δίπλωμα ναυαγοσώστη ούτε δελτίο αθλητή. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να έχεις πιστοποιητικό υγείας σφραγισμένο από γιατρό. 
Όσοι έχουν αθλητικό δελτίο από πέρυσι, να βεβαιωθούν ότι δεν έχει παρέλθει 1 ημερολογιακό έτος από την ημέρα που σφραγίστηκε από τον γιατρό μέχρι την ημέρα των αγώνων. Αλλιώς θα πρέπει είτε να στείλουν νέο πιστοποιητικό υγείας στο elagreece@gmail.com.
Στην παρέλαση παρακαλούνται οι αθλητές και προπονητές να έχουν αθλητική περιβολή, τη σημαία και μια ταμπέλα με την ονομασία του συλλόγου τους. Επίσης, αν έχουν ύμνο της ομάδας, να τον δώσουν έγκαιρα στην γραμματεία για να ακουστεί.
Οι ώρες του προγράμματος είναι ενδεικτικές. Θα ενημερώνεστε από τα μεγάφωνα για τυχόν αλλαγές.
Η είσοδος στο κατάστρωμα της πισίνας, επιτρέπεται MONO στους αθλητές κατά τη διάρκεια  της προθέρμανσης, της διεξαγωγής του αγωνίσματος και των απονομών. Αμέσως μετά πρέπει να απομακρύνονται. Επιτρέπεται επίσης σε 1 εκπρόσωπο της ομάδας, δηλωμένο στη γραμματεία.
Όσες ομάδες επιθυμούν να φέρουν φωτογράφο/camera man θα πρέπει να δηλώσουν στην οργανωτική επιτροπή το ονοματεπώνυμο του, και να συνεισφέρουν όλο το υλικό που θα τραβηχτεί ώστε να πλουτίσει η οπτικο-ακουστική βιβλιοθήκη της διοργάνωσης.
Το παράβολο ενστάσεων ορίζεται σε 150 ευρώ.
Διατηρείται όλους τους χώρους καθαρούς. 
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες, ανεξαρτήτου ιδιότητας, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Μετρητής μήκους βατραχοπέδιλων.
Θα χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός (ανδρείκελα, εμπόδια, σωσίβια) της ΕΟΥΔΑ. Όσοι αθλητικοί σύλλογοι έχουν ναυαγοσωστικά σωσίβια, παρακαλούνται να εφοδιάσουν τους αθλητές τους με αυτά ΜΟΝΟ κατά τη διεξαγωγή του Θαλασσόνιου στον οποίο επιτρέπεται η χρήση βοηθημάτων επίπλευσης (βατραχοπέδιλα, σανίδα, μπρατσάκια) σε όσους τα χρειάζονται.
Τα βατραχοπέδιλα των αγωνιζομένων θα μετριούνται πριν την εκκίνηση από τους κριτές. Θα τοποθετούνται στην "μεζούρα" που δείχνει η εικόνα. Το μέγιστο μήκους τους πρέπει να είναι 65 εκ. Δεν έχει σημασία το υλικό κατασκευής τους αλλά μόνο το μήκος. 
Τυχόν λάθη, ελπίζουμε να αντιμετωπιστούν με κατανόηση από αθλητές, προπονητές, κριτές, εθελοντές, γονείς, αθλητές, παράγοντες. Είμαστε κοντά στην καθιέρωση του αθλήματος σε θεσμό. Είναι απαραίτητο να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό!
Με το πέρας της εκδήλωσης, στείλτε φωτογραφίες, εντυπώσεις και άρθρα στα elenipsa@icloud.com, sotiria.bouza@gmail.com για δημοσίευση στον "Αθλοσώστη". Στείλτε ωραίες φωτογραφίες από τις προπονήσεις προετοιμασίας σας για να τις δημοσιεύσουμε πριν από το πρωτάθλημα.
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες άνευ συναγωνισμού έχουν και ξένοι αθλοσώστες στο πλαίσιο του "Nastos Meeting". Απαιτείται να προσκομίσουν μόνο πιστοποιητικό υγείας από γιατρό και να δηλώσουν συμμετοχή στα αγωνίσματα του ενδιαφέροντός του.
Οι ηλικιακές ομάδες που δεν έχουν αρκετές συμμετοχές, θα συμπτυχθούν.
Προσοχή: Σε περίπτωση κακοκαιρίας ή έργων στην παραλία, η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλλει την διεξαγωγή των αγωνισμάτων στην θάλασσα που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017.


έκδοση αθλητικού δελτίου


Παρέλαβε και συμπλήρωσε το αθλητικό δελτίο με ένα από τους 2 παρακάτω τρόπους: 
(1) Απευθείας από Αθλητικό Σύλλογο ενταγμένο στο δυναμικό της ΕΟΥΔΑ. 
(2) Ταχυδρομική Εγγραφή: Ταχυδρόμησε στoν Στάθη Αβραμίδη (ΚΕΔΥ, Αλ. Φλέμινγκ 34, Βάρη ΤΚ 16672) τα παρακάτω: 3 φωτογραφίες προσώπου, τηλέφωνο επικοινωνίας και e-mail, πιστοποιητικό υγείας που να φανερώνει ότι μπορείς να αθληθείς, αποδεικτικό κατάθεσης 10 ευρώ στην ΕΟΥΔΑ (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, αρ. λογ: 080/480573-95) με την αιτιολογία: "Δελτίο ΑθΝα" και το Ονοματεπώνυμό σου, φωτοτυπία ταυτότητας (ενήλικος) ή πιστοποιητικό γέννησης (ανήλικος), προτίμηση αν θέλεις να γραφτείς σε συγκεκριμένο σύλλογο. 
Και στις δύο περιπτώσεις, επικοινώνησε με τον Στάθη Αβραμίδη (210-8921140) για να μάθεις το όνομα της ομάδας και του εκπροσώπου της που θα συναντήσεις στην πισίνα. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος, παρέλαβε το ατομικό δελτίο σου από τον υπεύθυνο της ομάδας σου. 

κόστος
Επέλεξε ΜΟΝΟ ένα από τα παρακάτω:
  1. Αγώνες μιας (1) μιας ημέρας (14/10/2017 ή 15/10/2017) = 10 ευρώ 
  2. Θαλασσόνιος (14/10/2017) 10 ευρώ
  3. Αγώνες δύο (2) ημερών (14/10/2017 και 15/10/2017) + Θαλασσόνιος = 17 ευρώ 


δήλωση συμμετοχής


Οι αθλητές ομάδων, ακολουθούν την παρακάτω διαδικασία: 
  • Ο προπονητής συλλέγει από τους αθλητές του το ποσόν που αντιστοιχεί στη συμμετοχής τους (βλ. παραπάνω "κόστος").
  • Κάνει 1 τραπεζική κατάθεση για ΟΛΟΥΣ τους αθλητές του συλλόγου μαζί με το αιτιολογικό "Rescue GR'17" (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας αρ. λογ. ΕΟΥΔΑ 080/480573-95).
  • Δηλώνει τη συμμετοχή κάθε αθλητή ξεχωριστά ηλεκτρονικά εδώ. 
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν συμμετέχουν όλοι σε όλα τα αγωνίσματα. Πριν δηλώσεις, βεβαιώσου ότι η ηλικιακή σου ομάδα αγωνίζεται στο συγκεκριμένο αγώνισμα (βλ. παραπάνω "Πρόγραμμα Αγώνων"). 
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα ομαδικά αγωνίσματα που αγωνίζονται 4 αθλοσώστες, θα πρέπει να ανήκουν όλοι στην ίδια ηλικιακή ομάδα. Επίσης, θα πρέπει ο υπεύθυνος ομάδας να στείλει e-mail με τις τετράδες αθλοσωστών/τριών στο elagreece@gmail.com. Όριο ηλικίας δεν τίθεται σε όσα ομαδικά αγωνίσματα διεξαχθούν σε κατηγορία open.
  • Στέλνει το παρακάτω e-mail έως τις 6.10.2017Προς: elagreece@gmail.com. Θέμα: Rescue GR 2017. Κείμενο: Αγαπητά μέλη της οργανωτικής επιτροπής (α) επισυνάπτω το αποδεικτικό της τραπεζικής κατάθεσης στον λογαριασμό της ΕΟΥΔΑ για τη συμμετοχή των αθλητών μου στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, αρ. λογ. ΕΟΥΔΑ 080/480573-95), (β) έχω δηλώσει την συμμετοχή των αθλητών μου στην ηλεκτρονική φόρμα της ΕΟΥΔΑ, (γ) θα στείλω ταχυδρομικά τα δελτία επικυρωμένα από γιατρό ή συνοδευόμενα από βεβαίωση υγείας μέχρι τις 25/9/2017 στο ΚΕΔΥ, Στάθης Αβραμίδης, Αλ. Φλέμινγκ 34, Βάρη TK 16672). (δ) Τέλος, σας επισυνάπτω τα ονόματα των αθλητών που ανήκουν στην ίδια ηλικιακή ομάδα και θα αγωνιστούν στα ομαδικά αγωνίσματα.
Για να κολυμπήσεις μόνο στον Θαλασσόνιο (χωρίς να ανήκεις σε ομάδα)  ή στο "Νastos Meeting": 

  • Κατάθεσε 10 ευρώ με το αιτιολογικό "Rescue GR'17" (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, αρ. λογ. ΕΟΥΔΑ 080/480573-95).
  • Δήλωσε συμμετοχή ηλεκτρονικά εδώ.
  • Στείλε το παρακάτω e-mail έως τις 6.10.2017.  Προς: elagreece@gmail.com. Θέμα: Rescue GR 2017. Κείμενο: Αγαπητά μέλη της οργανωτικής επιτροπής (α) επισυνάπτω το αποδεικτικό της τραπεζικής κατάθεσης στον λογαριασμό της ΕΟΥΔΑ για τη συμμετοχή μου στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής, (β) επισυνάπτω την ιατρική γνωμάτευση ότι είμαι υγιής, (γ) δήλωσα συμμετοχή στον Θαλασσόνιο στην ηλεκτρονική φόρμα της ΕΟΥΔΑ.

τόπος τέλεσης

Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμουχάρτης, τρόποι μετάβασης, επικοινωνία.
 
Παραλία Βάρκιζας: Ελεύθερη παραλία αριστερά από το "Ya Banaki"μπροστά από το μεγάλο ελεύθερο χώρο στάθμευσης.

Ασφάλεια: Για την ασφάλεια των συμμετασχόντων, συντάχθηκαν Γραπτές Διαδικασίες Λειτουργίας που περιλαμβάνουν Διαδικασίες Καθημερινής Λειτουργίας και Σχέδιο Επείγουσας Δράσης. 

Αφίσες: Ε
κτύπωσε τις αφίσες, τύπωσε και τοιχοκόλλησε τις σε αθλητικούς, δημόσιους χώρους, και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


""¨ε
Δ