ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΧαιρετισμοίΔρ. Στάθης Αβραμίδης
Οι σκοποί της αθλητικής ναυαγοσωστικής είναι αρκετοί. Βοηθά τους αθλητές να αναπτύσσουν  δεξιότητες, γνώση και τεχνική. Φέρνει σε επαφή άτομα κάθε ηλικίας με σκοπό την επιδίωξη αρτιότητας στα αγωνίσματα και στη διάσωση. Προωθείται η ομαδικότητα, η συνεργασία, η ικανότητα και ταχύτητα λήψης αποφάσεων σε επείγουσες στιγμές, η συμμετοχή και η διάκριση σε ένα συναρπαστικό άθλημα. Ευχαριστώ όσους βοηθούν αυτή την προσπάθεια, που είναι όνειρο ζωής πολλών ανθρώπων. Όπως κάθε νέα προσπάθεια απαιτεί την επιμονή της σταγόνας που πέφτει στο ίδιο σημείο. Στην αρχή κανείς δεν την προσέχει. Όταν σχηματίσει λίμνη, η σημασία της θα γίνει φανερή. Εύχομαι η σεμνή αυτή αρχή, να στεφανωθεί με επιτυχία.

Λουκάς Μπισταράκης
Πρωτοπόρος Επαγγελματικής Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα
Σήμερα πνίγονται περισσότεροι από ότι πριν 30 χρόνια. Ενώ η ναυαγοσωστική εξαπλώθηκε, κάτι δεν πάει καλά. Μήπως ήρθε η ώρα να καλλιεργήσουμε την αθλητική ναυαγοσωστική; Oι προσπάθειες εγκαινιασμού της είναι παλιές, αλλά οι καταστάσεις δεν ήταν ώριμες. Επί 40 χρόνια εισηγούμουν ότι πρέπει να γίνει άθλημα. Δεν έπεισα την πολιτεία. Πλησιάζει η ώρα. Με την πραγματοποίηση Πανελληνίων και την συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες, η ναυαγοσωστική θα γράψει μια συναρπαστική σελίδα στην ιστορίας της. Οι νεώτεροι με αποκαλούν «πατέρα» της επαγγελματικής ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, επειδή αφιέρωσα την ζωή μου στην διάδοση της. Συγχαίρω τον Δρ. Στάθη Αβραμίδη, για την καθιέρωση του αθλήματος. Ανυπομονώ να βρεθώ στην κερκίδα και να χειροκροτήσω τους αθλητές! 

Ελεονώρα Χατζηπασχάλη
τ. Αναπληρώτρια Διευθύντρια (ΔΕΔΥ–ΚΕΕΛΠΝΟ)
Εκ μέρους του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας – Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, χαιρετίζω την προσπάθεια ενδυνάμωσης και καθιέρωσης της αθλητικής ναυαγοσωστικής στη χώρα μας. Ένας από τους πολλούς τομείς δράσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι ο έλεγχος και η ασφάλεια των θαλασσινών νερών και κολυμβητικών δεξαμενών καθώς και η υγιεινή τους, για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας των πολιτών. Η πρόληψη των ατυχημάτων στο νερό, είναι επίσης ένας άξονας ενεργούς δραστηριότητας. Χαράλαμπος Παπανικολάου
Εκπρόσωπος Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών
Εκ μέρους του ΣΕΕΔΑ, θέλω να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς μας. Είμαστε περήφανοι που παίρνουμε μέρος στο ξεκίνημά σας. Γνωρίζω ότι συναντήσατε "δυσκολίες". Αλλά τώρα πια θα έχετε ήδη καταλάβει, ότι οι αθλητές έχουν δύναμη και καταφέρνουν να τις ξεπερνούν. Ο νεοσύστατος σύλλογός μας, έχει δώσει κι αυτός τους δικούς του αγώνες. Θα είμαστε στο πλευρό σας.


Νίκη Δανδουλάκη

Εκπρόσωπος Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου
Εκ μέρους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου χαιρετίζουμε την προσπάθεια της ΕΟΥΔΑ να πραγματοποιήσει το πρώτο Σεμινάριο Προπονητών, Κριτών και Αθλητών στην Αθλητική Ναυαγοσωστική. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στο νερό είναι προτεραιότητα για το υπουργείο μας. Η πρόληψη είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των ατυχημάτων στο νερό. Είμαστε σίγουροι ότι το σεμινάριο θα πετύχει αυτό τον στόχο.


Δημήτρης Διαμάντης
Εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας
Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, που λόγω υποχρεώσεων δεν μπορεί να παραστεί. Ένας σημαντικός σκοπός του Υπουργείου Υγείας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι κατανοητή η υποστήριξη πρωτοβουλιών που αφορούν τα ατυχήματα στο νερό και το είδος του αθλητισμού που σκοπεύει στην ευαισθητοποίηση και εκγύμναση των πολιτών από μικρή ηλικία. Αθλούμενοι πολίτες, σημαίνει υγιείς πολίτες. Όταν το είδος της άσκησης τους προετοιμάζει για την σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής, το όφελος είναι πολλαπλό. Το Σεμινάριο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής στο οποίο συμμετέχουμε σήμερα, αποτελεί σημαντική σελίδα στην ιστορία της πατρίδας μας για τον αθλητισμό και την δημόσια υγεία. Συγχαίρουμε την ΕΟΥΔΑ, που συμπεριέλαβε στα αθλήματά της την αθλητική ναυαγοσωστική. Το Υπουργείο Υγείας θα σταθεί αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια.

Δρ. Φύλλια Ντζιούνη

Εκπρόσωπος Διεθνών Βραβείων Guissepe Sciacca
Εκ μέρους των Διεθνών Βραβείων Guisseppe Sciacca, με έδρα το Βατικανό, σας καλωσορίζω σε αυτό το ιστορικής σημασίας σεμινάριο για τον κλάδο της διάσωσης στο νερό και του αθλητισμού. Τα Διεθνή Βραβεία, είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιβραβεύει κορυφαίες προσωπικότητες από όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ορισμένα από τα πεδία μας είναι ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και οι τέχνες. Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι διήμερο που θα παρακολουθήσουμε, πλέκει αρμονικά αυτές τις έννοιες. Είναι τέχνη η ικανότητα να αξιοποιεί κανείς τον αθλητισμό ως μέσο προετοιμασίας των φυλάκων της ανθρώπινης ζωής για την παροχή ανθρωπιστικών υπηρεσιών. Η Ελληνική Γραμματεία των Διεθνών Βραβείων, χαιρετίζει και στηρίζει την προσπάθεια της ΕΟΥΔΑ να καθιερώσει τη ναυαγοσωστική ως άθλημα στην Ελλάδα. 

Δρ. Νίκος Τριπόδης
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών-Λειτουργών Φυσικής Αγωγής
Η επιστημονική Ένωση μας, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση καλωσορίζει το Σεμινάριο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής της ΕΟΥΔΑ, το οποίο έθεσε υπό την αιγίδα της. Γνώμονας της Ένωσης είναι η προαγωγή και η ανάπτυξη της επιστήμης της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού και η εφαρμογή της στην εκπαίδευση. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.

Νίκος Κραουνάκης
Εκπρόσωπος Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας
Εκ μέρους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας σας καλωσορίζω στο πρώτο σεμινάριο αθλητικής ναυαγοσωστικής. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, μόνο ο αθλητισμός μπορεί να δώσει λύσεις με διακρίσεις στο εξωτερικό. Χρειαζόμαστε εθνική συστράτευση από όλους τους φορείς για την αντιμετώπιση των πνιγμών. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους παρακολουθήσετε το σεμινάριο.