ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραβεία

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Αθλητικής Ναυαγοσωστικής

Οι παρακάτω έχουν τιμηθεί για την προσφορά τους στην αθλητική ναυαγοσωστική.

2011: Ο Λουκάς Μπισταράκης τιμάται από τον Κώστα Αναγνώστου για το πρωτοπόρο έργο του στην Ναυαγοσωστική από την ΕΟΥΔΑ.
Η Ελεονώρα Χατζηπασχάλη τιμάται από τον Πρόεδρο της ΕΟΥΔΑ Βαγγέλη Ρακαντά με Δίπλωμα της ΕΟΥΔΑ και από τον Δρ. Στάθη Αβραμίδη με το Πιστοποιητικό "Φίλων της Εταιρείας" της Βασιλικής Εταιρείας Διάσωσης Ηνωμένου Βασιλείου.  
Ο Ανθ/γός ε.α. Στυλιανός Ξενάκης" τιμάται από τον Δρ. Στάθη Αβραμίδη για τη συμβολή του στη διάδοση της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα".
Η Δρ. Ειρήνη Αναγνώστου τιμάται από τον Κώστα Αναγνώστου "για την  1η θέση στη 'Μεταφορά Ανδρεικέλου' στους Παγκόσμιους Αγώνες Βετεράνων Ναυαγοσωστικής στο Μαρόκο το 1990". 
Η Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, ορίζεται Πρέσβειρας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής - Ιταλίας.
Ο Δρ. Μανόλης Βελονάκης τιμάται με Δίπλωμα της  ΕΟΥΔΑ από τον Αντιπρόεδρο Κώστα Αναγνώστου και το Πιστοποιητικό "Φίλων της Εταιρείας" της Βασιλικής Εταιρείας Διάσωσης Ηνωμένου Βασιλείου από τον Δρ. Στάθη Αβραμίδη. 
2016: Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, παραλαμβάνει τιμητικό αγαλματίδιο από τον Δρ. Στάθη Αβραμίδη
για 
την φιλοξενία του 3ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ναυαγοσωστικής.
2017: Ο Τεχνικός Σύμβουλος Αθλητικής Ναυαγοσωστικής του ΑΣΑΕΔ, (Ο) Αντιπλοίαρχος Γιώργος Μαργιωλάκης ΠΝ, τιμάται με "Τιμής Ένεκεν" για την εισαγωγή της αθλητικής ναυαγοσωστικής στις ΕΔ-ΣΑ.


2017: Ο Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ, (Ο) Πλοίαρχος Σπύρος Ανδριόπουλος ΠΝ, τιμάται με "Τιμής Ένεκεν" για την εισαγωγή της αθλητικής ναυαγοσωστικής στις ΕΔ-ΣΑ, από τον Δ/ντή Αθλητικής Ναυαγοσωστικής, Δρ. Στάθη Αβραμίδη.


2017: O Peter Davies, Πρόεδρος του United States Lifesaving Association τιμάται με "Τιμής Ένεκεν" για την φιλοξενία Ελλήνων Αθλοσωστών στα πρωταθλήματα ναυαγοσωστικής του οργανισμού του.


2018: Ο Πρόεδρος της ΕΟΥΔΑ, Βαγγέλης Ρακαντάς, απονέμει τιμητικό βραβείο στον πατέρα της επαγγελματικής ναυαγοσωστικής, Λουκά Μπισταράκη για το εξέχον έργο του στην ανάπτυξη της ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα.2017: The Vice President of the Hellenic Federation of Underwater Activity, Costas Anagnostou, honors the Lifetime President of the International Life Saving Federation - Europe, Dr. Klaus Wilkens for his lifetime contributions to advancing applied lifeguarding and lifesaving sport internationally.


2018: O Dave Lee, παραλαμβάνει τιμητικό κύπελλο από τον Βαγγέλη Ρακαντά (Πρόεδρο) και Κώστα Αναγνώστου (Αντιπρόεδρο) της ΕΟΥΔΑ, "για την εξέχουσα συνεισφορά του στην εκπαίδευση Ελλήνων στην πρώτη βοήθεια".