ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα Ναυαγοσωστικής Μνήμης-Τιμής του Χθες και του Σήμερα



Ημερίδα Ναυαγοσωστικής Μνήμης-Τιμής 
του Χθες και του Σήμερα

Π. Φάληρο 2012: Συγκίνησε η παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων στην ημερίδα που πάντρεψε και τίμησε το χθες και το σήμερα της ναυαγοσωστικής.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΕΟΥΔΑ με την αιγίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και του International Swimming Hall of Fame. Σε αυτή χαιρετισμό απηύθυνε ο Δρ. Μανόλης Βελονάκης (ΕΣΔΥ), Κώστας Αναγνώστου (ΕΟΥΔΑ), Βασίλης Χαντζόπουλος (ΕΕΣ) και ο George Frowick (Μορφωτικός Ακόλουθος Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Ελλάδα). 

Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ "Ωδή στη Χαρά της Διάσωσης" που πρόσφατα προβλήθηκε στο International Aquatic History Symposium and Film Festival σε σκηνοθεσία Δρ. Στάθη Αβραμίδη και μοντάζ Σταμάτη Τριπόδη. Προβλήθηκαν επίσης πλάνα από την τελετή απονομής "Βραβείου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη", από την οργανωτική επιτροπή της οποίας πρόεδρος ήταν ο δημιουργός του Baywatch, Greg Bonann, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων τελευταία στιγμή δεν παραβρέθηκε. 

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι Ελεονώρα Χατζηπασχάλη, Δρ. Μανόλης Βελονάκης, Καθ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος, Γιάννης Κυριόπουλος, Στάθης Αβραμίδης και Λουκάς Μπισταράκης. Η στιγμή της εμφάνισης του Μπισταράκη στην σκηνή, ήταν η πιο συγκινητική, δεδομένου ότι ο "πατέρας" της επαγγελματικής ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, είχε να εμφανιστεί πολλά χρόνια μπροστά σε κοινό και οι περισσότεροι επιθυμούσαν να τον γνωρίσουν για πρώτη φορά ενώ κάποιοι άλλοι να τον δουν μετά από καιρό. 

Ακολούθησαν συνεντεύξεις από παρεβρισκόμενους, επισήμους και τιμώμενα πρόσωπα του χώρου της ναυαγοσωστικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για βίντεο, κάνε κλικ εδώ.
Για φωτογραφίες, κάνε κλικ εδώ.