ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιτυχημένη η Αθλητική Ναυαγοσωστική στον 2ο Ημιμαραθώνιο Άνδρου



2ος Ημιμαραθώνιος Άνδρου: 
Εξαιρετική επιτυχία είχαν οι "σημαίες" αθλητικής ναυαγοσωστικής

Άνδρος 21.4.2018. Ρίγη ενθουσιασμού προκάλεσε η διεξαγωγή του αγωνίσματος "Σημαίες" στον 2ο Ημιμαραθώνιο Άνδρου υπό την αιγίδα του Δήμου, με συμμετοχή αθλητών του Ν.Ο. Άνδρου.

Οι Δήμος Άνδρου, Τελμησσός Ν. Μάκρης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Α.Ο.Φ. Ανδριακός, Πανανδριακός Σύλλογος Ναυτικών, ΕΟΣΛΜΑΥ συνδιοργάνωσαν τον 2ο Ημιμαραθώνιο Άνδρου και τον Αγώνα Δρόμου Αφανούς Ναύτη 10χλμ, στις 22/4/2018 στην Άνδρο. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Χώρα Άνδρου (παραλία Νειμποριού) αγώνας αθλητικής ναυαγοσωστικής.
Παιδιά και γονείς συμμετείχαν στο συναρπαστικό δρομικό αγώνισμα "σημαίες". Είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις γύρω από τα περισσότερα αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστικής σε πισίνα και θάλασσα, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου (ΝΟΑ). Ο προπονητής του ομίλου, Βασίλης Σταμούλης, κατόπιν συνεννόησης με τον έφορο του ομίλου, έδωσαν το πράσινο φως για την διεξαγωγή της ενημέρωσης. Ο Σταμούλης είναι πιστοποιημένος ναυαγοσώστης της ΕΝΑΚ, είπε: "Έχω δίπλωμα ναυαγοσώστης της ΕΝΑΚ. Ο Νίκος Γιοβανίδης μου είχε πει πριν λίγα χρόνια ότι κατέβαζε ομάδα στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής, και με ενθάρρυνε να συμμετάσχω. Δεν τα είχα καταφέρει τότε. Χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστώ με ένα από τα αγωνίσματα της αθλητικής ναυαγοσωστικής, αλλά και να την μεταδώσουμε στους αθλητές μου." 
Η διεξαγωγή του αγώνα έγινε έξω από τον ΝΟΑ. Η τελετή βράβευσης έγινε στο ανοιχτό θέατρο του Δήμου, σε συγκινητική ατμόσφαιρα. Κάθε φορά που ανακοινώνονταν από το μεγάφωνο το όνομα ενός "αθλοσώστη", οι συναθλητές και το κοινό χειροκροτούσαν θερμαίνοντας την ατμόσφαιρα κάνοντας όλους να αδιαφορούν για το κρύο. Στα αγόρια, νικητές αναδείχθηκαν οι Ζαννής Μπατής (1ος), Κλανούντιο Πάπα (2ος) και Θοδωρής Σβουρένος (3ος).  Στα κορίτσια, νικήτριες ήταν οι Μαρία-Ελένη Μήλα (1η), Χαρίκλεια Βιδάλη (2η) και Μαρία-Ελένη Τασούλα (3). Στους άντρες, νικητές ήταν οι Νίκος Βαλμάς (1ος), Βασίλης Σταμούλης (2ος) και Γιάννης Μαργέτης (3ος). Ειδικά Βραβεία (τιμής ένεκεν κύπελλο και μετάλλιο) απονεμήθηκαν στον νεαρότερο σε ηλικία αθλοσώστη Γιώργο Κοκκινάκη και στον γηραιότερο πρωταθλητή Ελλάδας αθλοσώστη και βαλκανιονίκη στίβου, Παντελή Αβραμίδη.
Ο Δήμαρχος Άνδρου, Δρ. Θεοδόσης Σουσούδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διεξαγωγή της αθλητικής ναυαγοσωστικής και την επιθυμία για νέες παρόμοιες δράσεις που θα ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας στο νερό των κατοίκων του νησιού. Ο Καραβασίλης είπε ότι "με αυτή την εκδήλωση βάλαμε λιθαράκι για να γίνουν μια μέρα τα παιδιά ναυαγοσώστες και κολυμβητές".
Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης, που συμμετείχε με εκτέλεση υπηρεσίας από το ΚΕΕΛΠΝΟ, και η Ελευθερία Αβραμίδου, Ομοσπονδιακή Προπονήτρια ΕΟΥΔΑ. Βοήθεια προσέφεραν εθελοντικά η Λετονή ναυαγοσώστρια και πτυχιούχος φυσικής αγωγής, Una Ozola, η Αναστασία Κορομπίλη, ο Παντελής Αβραμίδης και η Ιωσηφίνα Αβραμίδου. Η εκδήλωση έγινε κατόπιν με τη συνεργασία του εξαιρετικού φίλου και προέδρου του Τελμησσού Μαραθωνοδρόμων, Βλάσση Καραβασίλη. Αρκετοί προσέγγισαν την οικογένεια Αβραμίδη, για να τους πουν ότι τους έκλαψαν από συγκίνηση στο "Πάμε Πακέτο" με τη Βούλα Πατουλίδου και την Βίκυ Χατζηβασιλείου.
Την επόμενη ημέρα ακολούθησε ημιμαραθώνιος προς τιμή του αφανούς ναύτη, σε ένα νησί που ξέρει τι θα πει απώλεια ζωής στη θάλασσα. Η διεξαγωγή αγωνίσματος ναυαγοσωστικής ήταν εξαιρετικά επίκαιρη, για να θυμίσει σε όλους τον σεβασμό που πρέπει να έχουμε για τη θάλασσα.









ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ