ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αθλητική ναυαγοσωστική ενθουσίασε τα παιδιά




Η αθλητική ναυαγοσωστική ενθουσίασε τα παιδιά

Αθήνα 25.01.2024. Οι 8 κολυμβητές 9-12 χρονών σε Ιδιωτικό κολυμβητήριο διδάχθηκαν το πρόγραμμα «Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά».

Συγκεκριμένα αφού έγινε μια σύντομη αφήγηση του βιβλίου έβαλα στα παιδιά να παίξουν ένα παιχνίδι όπως τις μουσικές καρέκλες μέσα στο νερό. Τα παιδιά βρισκόντουσαν στην μια άκρη της πισίνας και στην άλλη πλευρά υπήρχαν σανίδες. Οι σανίδες ήταν πάντα μια λιγότερη από τα παιδιά. Με το σύνθημα τα παιδιά κολυμπούσαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν για να πιάσουν την σανίδα. Το παιδί που έμενε χωρίς σανίδα έβγαινε εκτός συναγωνισμού. Το τελευταίο παιδί που θα έμενα θα νικούσε. Συμμετείχαν 2 ομάδες από 8 παιδιά η κάθε μία. Τα παιδιά κατενθουσιάστηκαν με αυτό το παιχνίδι καθώς είχαμε παρομοιάσει τις σανίδες με θύματα όπου χρειαζόντουσαν βοήθεια και υπήρχε ένα κίνητρο παραπάνω. Με μεγάλο ενθουσιασμό τα παιδιά μου ζήτησαν να παίζουμε σε κάθε μάθημα αυτό το παιχνίδι διότι τους άρεσε πάρα πολύ.


Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Μαρίνος Φίλικας.