ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O Charlie o διασώστης στον Γ.Σ. Ηλιούπολης

 



O Charlie o διασώστης στον Γ.Σ. Ηλιούπολης

Αθήνα, 10/01/2024. Δέκα αθλήτριες μαζικού αθλητισμού ρυθμικής γυμναστικής της ομάδα ΓΣΗ διδάχθηκαν το Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης»

Σήμερα αποφασίσαμε να διδάξουμε στα παιδιά μας στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης το παραμύθι του Τσάρλι του διασώστη. Οι αθλήτριες μας ηλικιών 8 με 12 παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον την ιστορία και εξέφρασαν μεγαλο ενδιαφέρον και σεβασμό για το επάγγελμα του ναυαγοσώστη. Στη συνέχεια λύσαμε το κρυπτόλεξο και για να μπορέσουμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις παίξαμε πρώτα τις «Σημαίες», παιχνίδι που συγκέντρωσε πολλά γέλια αλλά και τεχνική και στη συνέχεια απαντήσαμε όλες τις ερωτήσεις. Στο τέλος δόθηκαν τα διπλώματα και ολες οι αθλήτριες ανέφεραν ότι θα δούν τα επεισόδια του Baywatch  πηγαίνοντας στο σπίτι!


Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Ανδριανάκη Βιλελμίνη.