ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τσάρλι ο διασώστης στον ΑΟΠΦ

 


Ο Τσάρλι ο διασώστης στον ΑΟΠΦ

Π. Φάληρο 04.02.2024. Στα πλαίσια του μαθήματος «Αθλητική Ναυγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ Αθήνας, μας δόθηκε η ευκαιρία  να αφηγηθούμε το παραμύθι «Τσάρλι ο διασώστης», αλλά και να διδάξουμε κάποια αγωνίσματα της Αθλητικής Ναυαγοσωστικής.

Πιο αναλυτικά το μάθημα άρχισε με την ιστορία του Τσάρλι και τα παιδιά είχαν απορροφηθεί από τις έντονες εικόνες του παραμυθιού. Στο τέλος της αφήγησης παρατηρήσαμε ότι οι απορίες τους ήταν πολλές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Αρχικά στο πρόγραμμα υπήρχε η συνηθισμένη προθέρμανση με 200μ κολύμβηση. Στην συνέχεια, η πισίνα ήταν των 25μ και έτσι τα αγωνίσματα που διδάξαμε στα παιδιά ήταν η σκυταλοδρομία μεταφοράς ανδρεικέλου 4χ25μ, η ρίψη σχοινιού και στο τέλος η σκυταλοδρομία ρίψης σχοινιού 4χ12μ. Στο ξεκίνημα παρατηρήθηκε μια δυσκολία με την μεταφορά του ανδρεικέλου, γιατί ήταν η πρώτη τους γνωριμία με αυτό, αλλά με την θέληση που είχαν, το βρήκαν αμέσως.  

Τέλος, αφού ολοκληρώσαμε την διδασκαλία των αγωνισμάτων, καταλήξαμε στο συμπέρασμα, ότι μπορεί να υπήρχε εμφανής κούραση, αλλά χωρίς καμία αμφισβήτηση ήταν κάτι που άξιζε. Η εμπειρία ήταν πολύ ευχάριστη για όλους τους αθλητές.

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος {ΕΑΝΕ} είναι μέλος των οργανισμών International Life, Saving Federation International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project Safe Greece με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνα: Γιώργος Γούρας.