ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τσάρλι ο διασώστης μύησε τον ΑΣ Εντελέχεια στην αθλητική ναυαγοσωστική


Ο Τσάρλι ο διασώστης μύησε τον ΑΣ Εντελέχεια 
στην αθλητική ναυαγοσωστική

Άγιοι Ανάργυροι 20/02/2024. Στο πλαίσιο του μαθήματος «Αθλητική Ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ Αθηνών με υπεύθυνο καθηγητή τον Στάθη Αβραμίδη, πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «ΤΣΑΡΛΙ Ο ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ» σε 9 νεαρούς αθλητές ηλικίας 10-15 ετών του αθλητικού συλλόγου ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ taekwondo.

Έπειτα από μια συζήτηση για την ασφάλεια στο νερό, τους ναυαγοσώστες αλλά και τους αθλοσώστες, όλα τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα για το παραμύθι με τον Τσάρλι. Όσο προχωρούσε το παραμύθι, κατάλαβαν πώς δεν είναι σαν τα άλλα που είχαν διαβάσει. Ήταν ένα παραμύθι με τόσο σημαντικά μηνύματα, που θα μπορούσαν να τους σώσουν την ζωή μια μέρα. Είχαν ως στόχο να βρουν τι από όλα όσα λέει το βιβλίο είναι πιο σημαντικό για να είναι ασφαλείς στο νερό. Ήταν η στάση του «αστερία» ή μήπως η στάση της «αγκαλιάς»; 



Όσο σημαντικά και αν ήταν αυτά και άλλα πολλά ωραία πράγματα που λέει το βιβλίο, τα παιδιά παρατήρησαν ότι σε όλες τις καταστάσεις κινδύνου υπήρχε ψυχραιμία. Έτσι καταλήξανε όλα μαζί στο συμπέρασμα ότι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που μπορεί να έχεις κανείς όταν βρίσκεται στο νερό είναι η ψυχραιμία. 

Οι νεαροί αθλητές είχαν αναλύσει πολύ καλά το βιβλίο του Τσάρλι και το λατρέψαν, έτσι ανυπομονούσαν να παίξουν το αγώνισμα «σημαίες», οπότε και αυτό κάνανε. Καθώς συμμετείχαν στο αγώνισμα, κατάλαβαν ότι μοιάζει πολύ με τις μουσικές καρέκλες! Τέλος, την ώρα που μοιραζόντουσαν τα διπλώματα όλοι οι νεαροί αθλητές είπαν ότι θα θέλανε πολύ να δοκιμάσουν και τα υπόλοιπα αγωνίσματα της αθλητικής ναυαγοσωστικής και ότι θα τους ενδιέφερε να παρακολουθούσαν ναυαγοσωστική εκπαίδευση όταν μεγαλώσουν.



Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.