ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ: BLS στην Εφαρμοσμένη Ναυαγοσωστική

 


ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ: BLS στην Εφαρμοσμένη Ναυαγοσωστική 

Δάφνη 01.03.2024. Οι 42 φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Αθηνών, παρακολούθησαν πιστοποιημένη εκπαίδευση στην Βασική Υποστήριξης Ζωής, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εφαρμοσμένη Ναυαγοσωστική». Ακολουθούν οι εντυπώσεις τους:

«Εξαιρετική εμπειρία είμαστε πάρα πολύ τυχεροι οι φοιτητές που έχουμε ένα μάθημα που όχι μόνο περνάμε τέλεια αλλά θα σώσουμε αποτελεσματικά οποιον μας χρειαστεί.» (Βερβερης Αναστάσιος).

«Ήταν από τα πιο όμορφα μαθήματα. Χρήσιμο και πολύ σημαντικό» (Παρασκευή Λιώρη).

«Τρομερη εμπειρία και πολύ χρήσιμα τα όσα μάθαμε» (Πετρακακη Μαρια).

«Το μάθημα της ΚΑΡΠΑ ήταν άκρως ενδιαφέρον και σημαντικό για εμένα» (Κωνσταντίνος Κουβαρίδης).

 



«Στάθη σήμερα ήταν μια απίστευτη εμπειρία.» (Μανώλης Μαθιάσος).

«Μια πλήρης εκπαιδευτική ημέρα πρώτης βοήθειας με εξαιρετικό κλίμα, συνεργασία και δυνατότητα επαρκούς πρακτικής εξάσκησης από τους εκπαιδευόμενους. Πολύ καλή/πλήρης πρώτη εμπειρία για τους νέους στο αντικείμενο και κατάλληλη για ανανέωση πιστοποίησης για διασώστες και λοιπούς επαγγελματίες υγείας.» (Διονύσιος Ασημακόπουλος).

«Πολυ χρησιμο μαθημα, σωστες και καθαρες οδηγιες γεγονος που εκανε το μαθημα ευχαριστο.» (Ντζουφρας Βασιλειος).

«Το μάθημα μου πρόσφερε χρήσιμες γνώσεις και για εμένα ήταν μια ευχάριστη εμπειρία.» (Μαριτίνα Πατρικίου) 

 



«Το μάθημα ήταν πολύ βοηθητικό και διασκεδαστικό» (Ιωάννα Χαραλαμπίδου).

«Το μάθημα ήταν απίστευτα ενδιαφέρον και χρήσιμο.» (Χρήστος Νικόλας)

«Πολύ σημαντικό το μάθημα, πραγματα που πρέπει να τα διδασκόμαστε σε ολα τα σχολεία και πανεπιστήμια από μικρές ηλικίες» (Σουρσος Δημητρης).

«Κορυφαία εμπειρία, όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας πρέπει να γνωρίζουν πρώτη βοήθεια, ευχαριστούμε πολύ για αυτή την ευκαιρία!» (Τάραμας Απόστολος)

«Ευχαριστούμε πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες και το διασκεδαστικό μάθημα.» (Αλεξάνδρα Ορφανοπούλου)

«Ήταν μια φανταστική και αξέχαστη εμπειρία, πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη για το μέλλον» (Χριστινάκης Παναγιώτης)

 

«Πέρασα τέλεια! Ήταν πολύ χρήσιμο το μάθημα.» (Στυλιανη Κατσικινη)

«Πολύ χρήσιμο μάθημα και μια αξέχαστη εμπειρία.» (Γιάννης Κούκιος)

«Όμορφη και διασκεδαστική εμπειρία, που μας πρόσφερε χρήσιμες γνώσεις!» (Μαρία Δίπλα)

«Φανταστική εμπειρία πολύ χρήσιμες οι γνώσεις». (Ρασπίτσος Κωνσταντίνος)

«Το μάθημα της ναυαγοσωστικής και ιδιαίτερα το σημερινό που αφορούσε τις πρώτες βοήθειες, ήταν εξαιρετικά χρήσιμο, παραστατικό και ενδιαφέρον» (Μαρία Μποτσάκη). 

«Στάθη σε ευχαριστούμε πολύ για το μάθημα ήταν πολύ ενδιαφέρον, διασκεδαστικό αλλά και πολύ χρήσιμο. Σώσαμε πολλά αναίσθητα θύματα» (Κυριακή Αγγελική Τσέλιγκα)

«Καταπληκτική εμπειρία, υπέροχος τρόπος μαθήματος» (Τοουλακος Μαριος).

«Μοναδική εμπειρία και πολύ χρήσιμη» (Ρομπολάκης Παναγιώτης).

«Πολύ χρήσιμο και εποικοδομητικό μάθημα» (Βγόντζας Νικόλαος). 

«Ήταν μια όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία» (Κωνσταντίνος Γρέκας)

 

«Σήμερα μου έκανε εντύπωση το πόσο διαφοροποιείται η αντιμετώπιση του θύματος ανάλογα με την κατάσταση του, το ότι οι κινήσεις μας πρέπει να είναι γρήγορες για να το σώσουμε και τέλος η ανάγκη για σωστή τεχνική ΚΑΡΠΑ.» (Ιωάννα Σπανάκη).

 

«Το μάθημα είναι πολύ κατατοπιστικό και διαδραστικό. Ενώ παίρνεις γνώση υπάρχει ευχάριστο κλίμα και ενέργεια. Ο Στάθης είναι πολύ βοηθητικός και ταυτόχρονα απλοϊκός!» (Χριστίνα Κεσιμίδου).

«Υπέροχο μάθημα και πολύ χρήσιμο για την ζωή μας.» ( Γιάννης Παπαδόπουλος).

«Πρωτόγνωρη εμπειρία που μου έμαθε πολλά! Στο σημερινό μάθημα έλαβα γνώσεις που θα μου χρησιμεύσουν όχι μόνο σε ακαδημαϊκό επίπεδο, αλλά και σε κάθε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που θα συναντήσω στην καθημερινότητα. Στάθη ευχαριστούμε!» (Μυρτώ Κάσσαρη) 

«Το σημερινό μάθημα ήταν πολύ ενδιαφέρον, χρήσιμο και εύκολα κατανοητό για όλους, ευχαριστώ πολύ!» (Δημήτρης Χατζηαλεξανδρής)

«Το σημερινό μάθημα ήταν αρκετά σημαντικό και βοηθητικό για την περαιτέρω εξέλιξη μου ως άνθρωπος που είναι ικανός να συνεισφέρει και να βοηθάει τον κόσμο σε ιδιαίτερες καταστάσεις.» (Χρήστου Ιωάννης)

«Πανέμορφη εμπειρία απαραίτητες γνώσεις!» (Γιαννακόπουλος Μάριος).

«Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο μάθημα. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι υπήρχε πολύ καλό κλίμα και ευχάριστη διάθεση.» (Χριστίνα Παυλίδου).

«Το μάθημα ήταν απίστευτο. Ηταν μια καταπληκτική εμπειρία όπου μας δόθηκαν χρήσιμες πληροφορίες!» (Μπεγλή Νικολέττα).


«Ευχαριστώ για την υπέροχη εμπειρία Στάθη, όσα μάθαμε είναι πολύτιμα» (Ανθόπουλος Βασίλειος).

«Εξαιρετικό το μάθημα φρεσκαρα τις γνώσεις μου στην ναυαγοσωστική και θεωρώ ότι κάθε γυμναστής πρέπει να γνωρίζει πρώτες βοήθειες» (Λαζάρου Γεώργιος).

«Υπέροχος όπως πάντα Στάθης» (Σονια Μελινα Παπαγιαννη).

Την εκπαίδευση πραγματοποίησε ο Δάσκαλος Εφαρμοσμένης και Αθλητικής Ναυαγοσωστικής της ΣΕΦΑΑ Αθηνών, Δρ. Στάθης Αβραμίδης με την βοήθεια του Τμηματάρχη Εθελοντών της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, Εφραίμ Χαλκιά και της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Έλενας Κηρύκου. Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε με την χρήση εξοπλισμού στο πλαίσιο του project Lifesaving Network με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Oι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποίηση Basic Life Support. Εικόνες: ΕΑΝΕ.