ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον ΝΟΕΛ το Μπισταράκειο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής 2017


Στον ΝΟΕΛ το 
Μπισταράκειο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής 2017

Άλιμος 14/10/2017. Ο Ναυαγοσωστικός Όμιλος Ελλάδας "μέθυσε" με το νερό της νίκης και σήκωσε ψηλά το Μπισταράκειο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής.

Η ομάδα του ΝΟΕΛ, που αποτελείται από ναυαγοσώστες πιστοποιημένους από την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής. Στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής "Λουκάς Μπισταράκης", συμμετείχαν με την πολυπληθέστερη ομάδα αθλοσωστών-ναυαγοσωστών. Αυτό ήταν και το κριτήριο για την κατάκτηση του κυπέλλου, που φέρει το όνομα του "πατέρα" της επαγγελματικής ναυαγοσωστικής, Λουκά Μπισταράκη. Στο περιθώριο των αγώνων, σε μια ιστορικής σημασίας στιγμή, η ιδρύτρια της ΠΑΣΧΝΑ και Πρόεδρος του ΝΟΕΛ, Βάνια Βήχου, συνάντησε τον δάσκαλό της Λουκά Μπισταράκη, για 1η φορά έπειτα από πάνω από 20 χρόνια. Λίγες ώρες αργότερα, η ομάδα της αναδείχθηκε νικήτρια του κυπέλλου. Από έναν οραματιστή δάσκαλο, βγήκε μια δυναμική μαθήτρια. 

Στο τέλος της ημέρας, τα μεγάφωνα ανακοίνωσαν την κατάκτηση του κυπέλλου από την ομάδα του ΝΟΕΛ. Η απονομή έγινε από τον Dr. Klaus Wilkens, Επίτιμου Ισόβιου Προέδρου του International Life Saving Federation - Europe. Οι αθλοσώστες-ναυαγοσώστες του ΝΟΕΛ/ΠΑΣΧΝΑ, βούτηξαν στο νερό και γιόρτασαν την επιτυχία τους με μεγάλο ενθουσιασμό. Οι κόποι της πολύμηνης προετοιμασίας τους είχαν αποφέρει καρπούς. Συγχαρητήρια στην ομάδα, το παράδειγμα και την αφοσίωση της οποίας ελπίζουμε να μιμηθούν και άλλες σχολές ναυαγοσωστικής. 

Με γνήσιο πνεύμα ευ αγωνίζεσθαι, οι αθλοσώστες και η ηγεσία του ΝΟΕΛ ευχαρίστησαν τους υπόλοιπους συλλόγους για την συμμετοχή τους και προέτρεψε όσους απουσίαζαν φέτος να συμμετάσχουν του χρόνου σε αυτή την γιορτή της ναυαγοσωστικής. Μετά την απονομή ακολούθησε γιορτή της ομάδας σε εστιατόριο. "Αναπόφευκτα, όσο περισσότερες ομάδες έχουμε στο πρωτάθλημα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διασπορά μεταλλίων σε όλες αυτές σε βάθος χρόνου. Αυτό είναι κατανοητό. Θέλω όμως την ομορφιά που ζήσαμε σήμερα να τη νιώσουν οι ναυαγοσώστες όλων των σχολών", είπε η Βήχου.