ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο «Τσάρλι ο διασώστης» στο Ευζήν συγκίνησε την ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης

 


Ο «Τσάρλι ο διασώστης» στο Ευζήν

συγκίνησε την ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης


Αθήνα 1/02/2022. Τέσσερις αθλήτριες του Ευζήν διδάχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό το πρόγραμμα «Τσάρλι ο διασώστης».

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και συμμετείχαν 4 μικρές αθλήτριες του Ευζήν. Ο Α.Ο ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ «ΕΥ ΖΗΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ» που ιδρύθηκε 2018, έχει ως κύριο στόχο την εκγύμναση ενηλίκων-ανηλίκων στο δήμο Δάφνης-Υμηττού και στους όμορους Δήμους. Ασχολείται με προγράμματα μαζικού και αγωνιστικού αθλητισμού.





Η διδασκαλία προς τις μικρές αθλήτριες ξεκίνησε με μια σύντομη εισαγωγή, μιλώντας για τον μικρό πρωταγωνιστή της ιστορίας μας, τον Τσάρλι ενώ συζητήθηκε το θέμα των πνιγμών στην χώρα μας και επισημάνθηκε το πόσο σημαντικό είναι εκτός από κολύμβηση να γνωρίζουμε και κάποιες τεχνικές διάσωσης. Οι μικρές αθλήτριες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους από την πρώτη στιγμή καθώς ζητούσαν συνεχώς να αρχίσουμε την ανάγνωση του βιβλίου με σκοπό να γνωρίσουν μέσα από αυτό την ιστορία του ήρωα Τσάρλι. Το γεγονός ότι ο Τσάρλι ήταν ένα παιδί πολύ κοντά στην ηλικία τους και ότι αγαπούσε το νερό όπως και εκείνες που είναι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης, ήταν κάτι που τράβηξε το ενδιαφέρον τους από την πρώτη στιγμή, αφού μπορούσαν να ταυτιστούν μαζί του.

 

Οι φωτογραφίες που έβλεπαν και απεικόνιζαν διαφορές στιγμές του Τσάρλι, έκαναν τα κορίτσια να θέλουν να γνωρίσουν τον ίδιο τον Τσάρλι αλλά και να ζήσουν τις εμπειρίες που έζησε ο ίδιος. Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι μετά το τέλος τις ιστορίας, αφού κάναμε διαφορές ερωτήσεις στις μικρές αθλήτριες για την ιστορία, διαπιστώσαμε ότι είχαν αποκομίσει όλα όσα αναφερόντουσαν σε κάποια μικρά μυστικά επίπλευσης και διάσωσης που εφάρμοζε ο Τσάρλι με τον «Σπουδαίο» (τον σκηνοθέτη της ταινίας). «Θέλω να γίνω τόσο σπουδαία και θαρραλέα όσο ο Τσάρλι», είπε η μικρή Καλλιόπη και μας ευχαρίστησε που της μάθαμε αυτή την μαγική αλλά αληθινή ιστορία.


Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Αθλητική Ναυαγοσωστικής» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Το Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης» και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, διατίθεται δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του project Safe Greece”.