ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθλητική Ναυαγοσωστική στον ΝΑΟΒΒ



Αθλητική Ναυαγοσωστική στον ΝΑΟΒΒ

Βάρκιζα 15.6.2018. Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρης-Βάρκιζας πραγματοποίησε την πρώτη του επαφή με την αθλητική ναυαγοσωστική αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε προπονητές, παράγοντες και αθλητές για πιο ενεργό συμμετοχή στο μέλλον.

Οι 10 πρώτοι αθλητές του ομίλου, πήραν το "βάπτισμα" στα αφρισμένα νερά της Βάρκιζας, στον φυσικό τους χώρο, παρακολουθούμενοι από λουομένους και γονείς, ορισμένοι από τους οποίους χειροκροτούσαν τις αγωνιστικές τους επιδόσεις. Είχε προηγηθεί θεωρητική προβολή βίντεο με τα διάφορα αγωνίσματα πισίνας, στεριάς και θαλάσσης.

Οι αθλητές, έδωσαν ενθουσιώδη "συνέντευξη" και υποσχέσεις για συμμετοχή στο 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής, που θα γίνει στην παραλία τους. Θα ακολουθήσουν νέες προπονήσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι αθλητές του ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα δοκιμαστούν για 1η φορά στην Ελλάδα, σε αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστικής με την χρήση καγιάκ ή/και surf ski. 

Ο Επικεφαλής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής της ΕΟΥΔΑ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, είπε: "Αισθάνομαι μεγάλη χαρά, που εξαιτίας του καλού μου συναδέλφου, ομοσπονδιακού και σωματειακού στον ΝΟΧ προπονητή καγιάκ, Μανόλη Αγγελάκη, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω δύο θαυμάσιους 'εργάτες' του αθλητισμού, τον Βαγγέλη Παπανικολάτο (προπονητής ΝΑΟΒΒ) και τον Θοδωρή Κεκέ (αθλητής, γονέας). Η άμμος της Βάρκιζας αποδείχθηκε εξαιρετικά γόνιμη και ικανή να φυτρώσει οτιδήποτε φυτέψεις. Στην προκειμένη περίπτωση, φυτέψαμε σωσίβια, σκουφάκια, παντόφλες (αντί για σημαίες στο beach flags) και φύτρωσαν χαμόγελα, προσδοκίες, λαχάνιασμα και επιθυμία για περισσότερο αθλητισμό. Πήγα στην προπόνηση φορτωμένος υποχρεώσεις και έφυγα ανάλαφρος. Ευχαριστώ όλη την όμορφη παρέα και ανυπομονώ να σας συναντήσω ξανά". 

Να πως είδαν και τι είπαν οι ίδιοι οι "πρωταγωνιστές" της προπόνησης. "Θα μου άρεσε να πάω στο 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα". "Μου άρεσαν τα αγωνίσματα της αθλητικής ναυαγοσωστικής". "Είναι ωραίο άθλημα. Το ευχαριστήθηκα". "Είναι δυνατό άθλημα. Περάσαμε ωραία. Τα παιδιά το διασκέδασαν αρκετά". "Ο συνδυασμός άσκησης, δύναμης, διασκέδασης και φυσικής κατάστασης είναι αρκετός για να κάνει τον οποιονδήποτε να ασχοληθεί με αυτό το άθλημα". "Το αγκαλιάσαμε και θα το αγκαλιάσουμε ακόμα περισσότερο".