ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ: Διεξαγωγή συναρπαστικών αγωνισμάτων θάλασσας στον ΝΑΟΒΒ


ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ: Διεξαγωγή συναρπαστικών αγωνισμάτων αθλητικής ναυαγοσωστικής θάλασσας στον ΝΑΟΒΒ

Βάρκιζα 15.10.2018. Το μάθημα "αθλητική ναυαγοσωστική" συνεχίζεται με επιτυχία το πρώτο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 για τους φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Αθηνών.


Ο Διδάσκων Αθλητικής Ναυαγοσωστικής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, πραγματοποίησε ένα ακόμα πρακτικό μάθημα με τους φοιτητές. Είναι η πρώτη  φορά που στο μάθημα πραγματοποιούνται πρακτικά και όχι μόνο στην θεωρία πολλά αγωνίσματα θαλάσσης και στεριάς. Αρωγός στο μάθημα ήταν ο προπονητής του ΝΑΟΒΒ, Βαγγέλης Παπανικολάτος (πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ). Στο μάθημα παραβρέθηκε και συμμετείχε, μοιραζόμενος τις εμπειριές του, ο έμπειρος ναυαγοσώστης Αλέξανδρος Γκοσιμέ.

Ο Παπανικολάτος έδειξε τον τρόπο κωπηλάτησης στους φοιτητές και προσφέρθηκε να τους βοηθήσει σε περίπτωση που επιθυμούν να εξοικειωθούν περισσότερο με τα αγωνίσματα του κανό και καγιάκ. Ο Γκοσιμέ έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο κωπηλάτησης της σωστικής σανίδας.

Ο Δρ. Αβραμίδης σχολίασε: "Οι φοιητές μου εξοικειώθηκαν γρήγορα με τις απαιτήσεις του μαθήματος. Αυτό, σε συνδιασμό με την βοήθεια που είχαμε από τον ΝΑΟΒΒ, σε προπονητικό επίπεδο και εξοπλισμό, μας επέτρεψε να κάνουμε ένα εξαιρετικό μάθημα. Φέτος οι φοιτητές, θα ξεπεράσουν σε επίπεδο τις δύο προηγούμενες φουρνιές φοιτητών που έχω διδάξει, και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος όταν αναρτηθεί η νέα προκήρυξη. Η ΣΕΦΑΑ Αθηνών, χάρη στην συμβολή των καθηγητών που την εμπιστεύτηκαν, του Δρ. Αργύρη Τουμπέκη (Δ/ντή Τομέα Υγρού Στίβου), της Δρ. Ελένης Σουλτανάκη (Αν. Καθ. Κολύμβησης) και του Καθ. Νίκου Γελαδά (Κοσμήτορα), αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης του αθλήματος". 

Η διδασκαλία του μαθήματος περιέλαβε τα εξής αγωνίσματα: Παράκτιο Τρέξιμο 1km, Σκυταλοδρομία Ακτής, Αγώνας με Σανίδα, Σκυταλοδρομία Ωκεάνιου, Αγώνας με Σωσίβιο. Οι φοιτητές κουράστηκαν αλλά ενθουσιάστηκαν και διασκέδασαν το μάθημα.

Για όσους δεν γνωρίζουν το άθλημα, η αθλητική ναυαγοσωστική είναι το μοναδικό άθλημα που συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας από τραυματισμούς. Από την δεκαετία του '50 έως σήμερα, φιλοξενείται σε 6 διεθνείς διοργανώσεις.

Περισσότερα