ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο "αθλοσώστης" Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης διεκδικεί επάξια την ανανέωση της θητείας του


Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τιμήθηκε για την προσφορά του στην προώθηση της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ναυαγοσωστικής.

Ο "αθλοσώστης" Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης 
διεκδικεί επάξια την ανανέωση της θητείας του

Αν και παλιά στο εξωτερικό και κατά κάποιο τρόπο στην Ελλάδα, η αθλητική ναυαγοσωστική μπήκε στις ζωές μας το 2015. Έκτοτε, μια σειρά δράσεων  συνέβαλαν στην γνωριμία των ανθρώπων του υγρού στίβου και της ναυαγοσωστικής με αυτήν. Τα δύο τελευταία πρωταθλήματα ναυαγοσωστικής, πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου (2016, 2017). Κάθε ένα ήταν καλύτερο από τα προηγούμενα. Ένα μέρος αυτής της επιτυχίας, οφείλεται στις διευκολύνσεις που είχε το άθλημα από τον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη (παραχώρηση κολυμβητηρίου, προσωπικού, παροχή υλικών πόρων, διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους). Με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, είναι εξαιρετικά επίκαιρο να μιλήσουμε για αυτόν.

Η μικρή πισίνα του Δήμου Αλίμου, φιλοξενεί κάθε χρόνο δράση ασφάλειας στο νερό για μικρά παιδιά. Το 2016, τίμησε με την παρουσία της στην δράση αυτή, η εκπρόσωπος του Ιδρύματος της Πριγκίπισσας Σαρλίν του Μονακό. 

Ο Ανδρέας Κονδύλης ανήκει στην κοπή των νέων πολιτικών προσώπων. Αυτών που ήρθαν για να φέρουν την Άνοιξη στον τόπο μας. Νέος, ευθυτενής, μορφωμένος, με όραμα και ισχυρή εσωτερική εντολή να υπηρετεί το καλό, ως ένας βραχίονας που εκτελεί εντολές ενός κεντρικού ευφυούς νου. Αλύγιστος στις δυσκολίες, δεν διστάζει να παραμερίζει το προσωπικό του καλό όταν από αυτό πρόκειται να ωφεληθούν οι δημότες. Οι συναντήσεις μαζί του, σου δίνουν την αίσθηση ότι ενώ είναι δίπλα σου, το καθήκον του τον έκανε να είναι ταυτόχρονα "αλλού"... δίπλα και σε άλλους που βρίσκονται μακριά του. Εύστροφος, ευγενικός και άμεσος σε κάθε καλή ιδέα, έχει την ικανότητα να σε κερδίζει με την ηρεμία και την σεμνότητά του στα πρώτα λίγα λεπτά μιας συζήτησης.

Οι πολίτες χρειάζονται ανθρώπους που όταν κοιτάζονται στον καθρέπτη, δεν βλέπουν τον εαυτό τους ως τον "πρώτο άρχοντα" της πόλης αλλά ως τον πρώτο "υπηρέτη" αυτής. Ο Ανδρέας Κονδύλης ανταποκρίνεται σε αυτό το πρότυπο.



"Οι πολίτες χρειάζονται ηγέτες
που όταν κοιτάζονται στον καθρέπτη, 
δεν βλέπουν τον εαυτό τους 
ως τον "πρώτο άρχοντα" της πόλης 
αλλά ως τον πρώτο "υπηρέτη" αυτής. 
Αυτός είναι ο Ανδρέας Κονδύλης!"




Οι διοργανώσεις αθλητικής ναυαγοσωστικής που διοικητικά διευκόλυνε ο Ανδρέας Κονδύλης, έφεραν στην πόλη του Αλίμου διεθνείς προσωπικότητες (Δρ. Κλάους Γουίλκενς - Επίτιμο Ισόβιο Πρόεδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διάσωσης - Ευρώπης και την Κιμ Τζάρβις - Διευθύντρια Προγραμμάτων Εκπαίδευσης του Ιδρύματος της Πριγκίπισσας Σαρλίν του Μονακό). Αποτέλεσαν σταυροδρόμι κορυφαίων οργανισμών παγκοσμίως. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται το Ίδρυμα Μια Ευκαιρία στα Παιδιά, που ίδρυσε ο δημιουργός του Μπέιγουτς, Γρεγκ Μπόναν και τα Διεθνή Βραβεία Τζουζέπε Σάκα από το Βατικανό. Οι εκδηλώσεις αποτέλεσαν την αιτία συνάντησης εξαιρετικά διακριθέντων αθλητών και ολυμπιονικών. Τέλος στάθηκαν το μέσο έκφρασης των οραματισμών όσων πίστεψαν ότι ο αθλητισμός μπορεί να γίνει όχημα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τραυματισμούς μέσα και έξω από το νερό.



Αυτές είναι μερικές από τις εξαιρετικές δράσεις που έγιναν επί δημαρχίας του Ανδρέα Κονδύλη στον Άλιμο. Τα καλύτερα έρχονται. Με τις ίδιες αρετές που υπηρέτησε την αθλητική ναυαγοσωστική, ωφελεί και τον Δήμο Αλίμου. Οι άνθρωποι της αθλητικής ναυαγοσωστικής (προπονητές, κριτές, αθλοσώστες) από όλη την Ελλάδα, του εύχονται καλή επιτυχία.