ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Water Salvation τίμησε τον Ανδρέα Κονδύλη για την τοποθέτηση Catch a Breath


Η Water Salvation τίμησε τον Ανδρέα Κονδύλη
για την τοποθέτηση Catch a Breath

Άλιμος 25.9.2019. O Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τιμήθηκε για την πρωτοπόρα τοποθέτηση Πλωτήρων Ανάπαυσης Λουομένων για την πρόληψη πνιγμών.

Η θερινή σεζόν έφτασε στο τέλος της. Η Water Salvation, Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία που συστήθηκε με σκοπό την μείωση των πνιγμών, τίμησε τον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, για την πρωτοπόρα κίνηση να εγκαταστήσει πιλοτικά το φετινό καλοκαίρι, τον Πλωτήρα Ανάπαυσης Λουομένων "Catch a Breath" σε 2 παραλίες του δήμου με σκοπό την προστασία των λουομένων από πνιγμούς. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής από πνιγμούς είναι υποχρέωση όλων και η αδράνεια δεν πρέπει να αποτελεί επιλογή κανενός. Η σεμνή τιμητική απονομή είχε τριπλό σκοπό. Έδωσε την ευκαιρία έκφρασης ευχαριστιών στον δήμαρχο για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του. Προβάλλει την πρωτοπορία του Δήμου Αλίμου δημόσια. Τέλος, ευελπιστεί να καταστήσει τον δήμο πρότυπο για άλλους παράκτιους δήμους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο Πρόεδρος της Water Salvation, Σωτήρης Μπουζιάνης, δήλωσε: "Επιθυμούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από τις πρώτες θέσεις σε πνιγμούς στην Ευρώπη. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Κονδύλη για την τοποθέτηση των πλωτήρων Catch a Breath. Όταν οι άλλοι δήμοι αρχίσουν να τον μιμούνται, θα θυμόμαστε ότι όλα ξεκίνησαν από αυτόν και τον δήμο Αλίμου".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης, Διδάσκων Εφαρμοσμένης και Αθλητικής Ναυαγοσωστικής της ΣΕΦΑΑ Αθηνών και 2 φορές παγκοσμίως βραβευμένος στο Hall of Fame για την διεθνή προσφορά του στη ναυαγοσωστική, ο οποίος δήλωσε: "Η συναναστροφή μου με τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη με εντυπωσίασε από την 1η στιγμή. Νέος, μορφωμένος, δωρικός και ταγμένος στην υπηρεσία του καλού. Η επανεκλογή του δεν αποτελεί έκπληξη. Η συμβολή του στην πρόληψη πνιγμών με την χρήση πλωτήρων Catch a Breath, θα κάνει τον Δήμο Αλίμου παράδειγμα προς μίμηση. Αγκαλιάζει κάθε δραστηριότητα εφαρμοσμένης και αθλητικής ναυαγοσωστικής, έχοντας μετατρέψει τον δήμο Αλίμου σε κοιτίδα πρόληψης τραυματισμών. Είναι πάντα θετικός σε κάθε πρωτοβουλία ασφάλειας στο νερό, εφαρμοσμένης και αθλητικής ναυαγοσωστικής. Μπράβο!"

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, πρόσθεσε: "Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και την τιμή. Δεν έκανα τίποτα εγώ και ο δήμος περισσότερο από αυτά που επιβάλλει το καθήκον μας και η κοινή λογική. Δηλαδή να δίνουμε χώρο σε καινοτομίες και καλές ιδέες και πρακτικές, ώστε να έχουμε πιο ασφαλείς ακτές, να σώζουμε ζωές, να έχουμε πιο ευχάριστες συνθήκες για τους λουόμενους κάθε ηλικίας και ειδικά τους ηλικιωμένους και σωματικά πιο αδύναμους. Αυτή η καινοτομία είναι έξυπνη και εύκολα εφαρμόσιμη. Με χαρά την δεχθήκαμε και αξιοποιήσαμε στην πόλη μας. Εύχομαι να βρει και άλλους που θα υιοθετήσουν το μέτρο. Εύχομαι όλοι, πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση να δουλέψουμε ώστε οι ακτές μας, οι θάλασσές μας που είναι υψηλής επισκεψιμότητας από όλο τον κόσμο, να είναι ταυτόχρονα ασφαλείς. Οι περισσότεροι πνιγμοί, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι εντελώς άδικοι και αδικαιολόγητοι. Με απλό τρόπο θα μπορούσαμε να τους είχαμε γλυτώσει. Παρ' ότι είναι απλό, εξακολουθεί να παραμένει δύσκολο δυστυχώς. Πιστεύω λοιπόν και ελπίζω ότι η καινοτομία σας και η πρακτική αυτή θα είναι ένα πρώτης τάξεως μέτρο για να ελαχιστοποιήσουμε τους πνιγμούς και τα ατυχήματα στη θάλασσα. Εύχομαι να είστε πάντα δημιουργική, να έχουμε καλή συνεργασία και να παίρνουν παράδειγμα όλοι οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και του κράτους από καλές πρακτικές που οι διάφοροι δήμοι εφαρμόζουν." Φωτογραφίες: Water Salvation.

ΤΟ CATCH A BREATH ΚΑΙ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ
Το Catch a Breath είναι μια καινοτόμος ευρεσιτεχνία που έχει ως σκοπό της την ανάπαυση των λουομένων για την αποτροπή πνιγμών. Τοποθετείται σε απόσταση 3-10μ από την ακτή, εκεί δηλαδή όπου συμβαίνει βάση βιβλιογραφίας το 90% των πνιγμών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αντωνάκης, Μαρία Ξένου, εκπρόσωποι των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, θεατές και εθελοντές της Water Salvation.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ