ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δέκα οχτώ Έλληνες στην Βρετανική Πανεπιστημιάδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής 2020

Δέκα οχτώ Έλληνες στην Βρετανική Πανεπιστημιάδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής 2020

Αθήνα 26.2.2020. Έτοιμοι να αναχωρήσουν είναι οι 18 Έλληνες που θα αγωνιστούν στην Βρετανική Πανεπιστημιάδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής BULSCA 2020.

Η ιστορική αρχή που έγινε το 2019 από το ΤΕΦΑΑ Αθήνας, φέτος συνεχίζεται. Συνολικά 18 αθλοσώστες θα μεταβούν στο Bristol (Αγγλίας) για να αγωνιστούν. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 2 ημέρες (29/2 και 1/3/2020). Οι αθλοσώστες θα δοκιμάσουν τις γνώσεις και την ικανότητά τους σε πλήθος αγωνισμάτων. Καθένας θα συμμετάσχει σε 2 έως 11 ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα. Η πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη στα καθαρά αγωνίσματα ταχύτητας (κολύμβηση με εμπόδια, μεταφορά και ρυμούλκηση ανδρεικέλου, ρίψη σχοινιού κτλ). Η δεύτερη φιλοξενεί προσομοιώσεις μιας πραγματικής διάσωσης (ρυμουλκήσεις θύματος, εικονικά σενάρια σε στεριά και νερό).



Το κλίμα είναι εξαιρετικά φιλικό. Οι Βρετανοί διοργανωτές φιλικοί και εξυπηρετικοί. Μάλιστα, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του British University Lifesaving Club's Association και της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο με αμοιβαία συμμετοχή στους αγώνες κάθε χώρας. 



Οι 18 Έλληνες αθλοσώστες είναι: Στάθης Αβραμίδης, Μιχάλης Σουσούνης, Γιώργος Γάγκος, Εφραίμ Χαλκιάς, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Ελευθερία Κασαγιάννη, Καλυψώ Οικονομίδου, Κατερίνα Καλέμη, Μιχαέλα Χαραλάμπους, Μαρία Ζαραφωνίτη, Παναγιώτα Καραντάσιου, Κατερίνα Μάχου, Αθηνά Μακράκη, Γιούλη Παναγιωτάκη, Άρτεμις Ξενάκη, Ελευθερία Αβραμίδου, Αντρέας Ίντρα, Αγγελική Μυλωνάκου. Θα έχουμε και πάλι εκπροσώπηση της Ελλάδας και της Κύπρου.




Ο προπονητής Δρ. Στάθης Αβραμίδης, δήλωσε για την αποστολή: "Είναι τεράστια χαρά και τιμή να βλέπεις μια προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι να συνεχίζεται και φέτος με μεγαλύτερη όρεξη. Είχαμε κάποια προβλήματα προετοιμασίας. Διορθώσαμε ορισμένους τομείς που υστερούσαμε πέρυσι. Σε κάποια αγωνίσματα δουλέψαμε αρκετά και σε άλλα λιγότερο. Είπα στους αθλητές μου να χαρούν την εμπειρία. Σε αντίθεση με άλλους Έλληνες στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, αυτό το ταξίδι δεν τους χαρίστηκε. Το άξιζαν. Προπονήθηκαν, βελτιώθηκαν και το πλήρωσαν από την τσέπη τους. Οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν συμμετέχοντας σε περίπου 10 αγωνίσματα ο καθένας (οι περισσότεροι από αυτούς), αποτελεί επιτυχία ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Σε αυτούς τους αθλητές θα στηριχτεί το μέλλον της αθλητικής ναυαγοσωστικής εντός και εκτός πανεπιστημίου. Είναι όλοι παιδιά με εξαιρετικό μέταλλο ψυχής. Τους είμαι ευγνώμων. Οι ευχές των περσινών φοιτητών αλλά και πλήθους φίλων του αθλήματος που είδαν πριν 20 ημέρες την ανάσταση του αθλήματος από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, τους συνοδεύουν". 



Το ΤΕΦΑΑ Αθηνών αποτελεί πυλώνα του αθλήματος. Διαβάστε εδώ τον απολογισμό της περσινής συμμετοχής στην ίδια διοργάνωση και τον ενθουσιασμό των Ελλήνων και Κυπρίων φοιτητών που επέστρεψαν με διάκριση. Διαβάστε εδώ για τον Πανεπιστημιακό Αγώνα Ναυαγοσωστικής που διοργανώθηκε από το ίδιο πανεπιστήμιο.