ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Line Throw Relay 4x10m - Σκυταλοδρομία Ρίψης Σχοινιού 4x10μ

Line Throw Relay 4x10m 
Σκυταλοδρομία Ρίψης Σχοινιού 4x10μ


Event Description

Η ομάδα αποτελείται από 4 αγωνιζόμενους. Ο 1ος αγωνιζόμενος της ομάδας στέκεται στην άκρη της πισίνας κρατώντας το τέλος του σκοινιού, τα άλλα τρία μέλη της ομάδας είναι στο νερό σε ένα σταυρωτό σκοινί 12μ μακριά. Ο 2ος αγωνιζόμενος βρίσκεται μπροστά από το σκοινί με το ένα χέρι στον κόμπο του σκοινιού και το άλλο χέρι στο σκοινί που δίνεται το οποίο εκτείνεται πάνω και πέρα από τον κόμπο του σκοινιού. Με το σήμα εκκίνησης, ο 1ος αγωνιζόμενος τυλίγει το σκοινί και το πετάει στον 2ο αγωνιζόμενο ο οποίος κρατάει το σκοινί και με τα δύο χέρια και ρυμουλκείται μέσα στο νερό. Φτάνοντας στην άκρη, ο 2ος αγωνιζόμενος πρέπει να αγγίξει το τέλος της πισίνας. Ο 1ος αγωνιζόμενος μετά μπαίνει στο νερό πίσω από την γραμμή του σταυρού για να γίνει αυτός που θα πιάσει τον 4ο διαγωνιζόμενο. Ο 3ος αγωνιζόμενος αντικαθιστά τον 2ο αγωνιζόμενο μπροστά από το σκοινί-σταυρό. Ο 2ος αγωνιζόμενος τότε τυλίγει το σκοινί και το πετάει στον 3ο διαγωνιζόμενο, ο οποίος κρατά το σκοινί και με τα δύο χέρια και σέρνεται (τραβιέται) μέσα στο νερό μέχρι να αγγίξει το τέλος της πισίνας. Το αγώνισμα συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως παραπάνω για τον 3ο και 4ο διαγωνιζόμενο. Το αγώνισμα τελειώνει όταν αυτός που πιάσει το σχοινί για τον 4ο αγωνιζόμενο αγγίξει το τέλος της πισίνας.


Η Εκκίνηση: Αυτό το αγώνισμα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον κανόνα εκκίνησης-1 ως ακολούθως: Με το μακρύ σφύριγμα, οι 1οι αγωνιζόμενοι μετακινούνται στο πεδίο βολής και παραμένουν εκεί. Με την εντολή του αφέτη «λάβετε θέσεις», οι αγωνιζόμενοι αμέσως παίρνουν την θέση εκκίνησης. Όταν οι αγωνιζόμενοι είναι ακίνητοι, ο αφέτης δίνει το ηχητικό σήμα εκκίνησης.
Θέση Εκκίνησης: Ο 1ος αγωνιζόμενος στέκεται βλέποντας το θύμα, ακίνητος με τα πόδια μαζί και τα χέρια δίπλα στο σώμα. Το τέλος του σχοινιού βολής κρατιέται με το ένα χέρι.
Ο 2ος αγωνιζόμενος βρίσκεται στο νερό στο κέντρο του διαδρόμου στην κοντινή πλευρά του σχοινιού του σταυρού κρατώντας το σχοινί ρίψης με το ένα χέρι και το σημαδεμένο σημείο στο σχοινί του σταυρού με το άλλο. Το υπόλοιπο σχοινί ρίψης ακολουθεί (έπεται) στο νερό πάνω και πέρα από το σχοινί του σταυρού.
Με ένα Ηχητικό Σήμα Εκκίνησης: Οι 2οι αγωνιζόμενοι ελευθερώνουν τα σχοινιά βολής, επιτρέποντας στους 1ους διαγωνιζόμενους να ανακτήσουν (επαναφέρουν) και να πετάξουν το σχοινί πίσω στα θύματα και να τα τραβήξουν μέσα από το νερό στη άκρη της πισίνας. Το αγώνισμα τελειώνει όταν αυτός που πιάσει το σχοινί για τους 4ους διαγωνιζόμενους αγγίξει την άκρη τερματισμού. Το άτομο που πιάνει το σχοινί παραμένει στο νερό και ο αγωνιζόμενος παραμένει στο πεδίο βολής μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει την ολοκλήρωση του αγωνίσματος.
Έγκυρη Βολή: Τα θύματα μπορούν να αρπάξουν το σχοινί ρίψης μόνο αν πέσει μέσα στον διάδρομο τους και μέσα στο πεδίο τους χωρίς να απελευθερώσουν την λαβή τους από το προσδιορισμένο σημείο στο σταυρωτό σχοινί. Τα θύματα μπορούν να βυθιστούν για να ανακτήσουν το σχοινί βολής.
Μετακίνηση μέσα στο Νερό: Ενώ ρυμουλκούνται στην άκρη, τα θύματα πρέπει να βρίσκονται μπροστά τους κρατώντας το σχοινί ρίψης και με τα δύο χέρια.
Πεδίο Βολής: Ο 2ος και 3ος αγωνιζόμενος πρέπει να αφήσουν την περιοχή αμέσως αφού παραδώσουν το σκοινί. Ο 4ος αγωνιζόμενος πρέπει να παραμείνει στο κατάστρωμα και στον οριζόμενο διάδρομο, δίπλα από την πισίνα ενός ξεκάθαρα οριζόμενου σημαδιού 1.5μ από την άκρη της πισίνας μέχρι να του επιτραπεί να φύγει από τον διαιτητή. Αν υπάρχει ένα υπερυψωμένο τμήμα της άκρης της πισίνας, η γραμμή θα είναι 1.5μ πίσω από την πλευρά του καταστρώματος του υπερυψωμένου τμήματος.
Περιορισμός Χρόνου: Η ομάδα των διαγωνιζόμενων πρέπει να κάνει έγκυρες βολές (ρίψεις) και να ολοκληρώνει το αγώνισμα μέσα σε 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Αν μία βολή ριχτεί πιο πίσω ή έξω από τον οριζόμενο διάδρομο, οι αγωνιζόμενοι μπορούν να ξαναμαζέψουν το σχοινί και να το πετάξουν ξανά τόσο συχνά όσο χρειάζεται, με χρονικό περιορισμό τα 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Στις ομάδες βλέπε που αποτύχουν να ολοκληρώσουν το αγώνισμα (δηλ να μην έχουν τραβηχτεί και οι τέσσερις αγωνιζόμενοι στο τέλος της πισίνας μέσα στο χρονικό πλαίσιο), θα καταγράφονται με τελικό χρόνο 3 λεπτών.