ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2020 αναστήσαμε το άθλημα που σώζει ζωές!

 



 Με το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2020 αναστήσαμε το άθλημα που σώζει ζωές!

 

Αθήνα 24.10.2020. Ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης καλεσμένος του Βαγγέλη Σαρρή στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Blue Sky μίλησε για την διεξαγωγή του Κυπέλλου Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος που ανέστησε το άθλημα που σώζει ζωές.

Ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης, 2 φορές βραβευμένος στο Παγκόσμιο Hall of Fame, Στέλεχος του ΕΟΔΥ, Δάσκαλος Αθλητικής Ναυαγοσωστικής στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, μίλησε για την σημασία της διεξαγωγής του κυπέλλου αθλητικής ναυαγοσωστικής.

Ανέφερε ότι το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ Αθηνών, Καθηγητής Νίκος Γελαδάς, σε αναγνώριση της ανεκτίμητης συνεισφοράς του πανεπιστημίου στην διάσωση του αθλήματος.

Έγινε αναφορά στους υποστηρικτές της ΕΑΝΕ, Ολυμπιονίκες Βούλα Ζυγούρη, Νέρυ Νιανγκουάρα, Σοφία Παπαδοπούλου, Σπύρο Γιαννιώτη, Ιωάννα Χρήστου, Βιργινία Κραβαριώτη, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Θάνο Σακκά και Πρόεδρο Φύλακα Άγγελου Γιώργο Αγγελόπουλο.

Στην ερώτηση σχετικά με το ποιοι φορείς δραστηριοποιούνται γύρω από την αθλητική ναυαγοσωστική, αναφέρθηκε στην ΣΕΦΑΑ Αθηνών (που το προσφέρει ως πανεπιστημιακό μάθημα) και στο Υπουργείο Παιδείας (που μέσα από το μάθημα "ήπιες δεξιότητες" φέτος διδάσκει πιλοτικά το διεθνές πρόγραμμα ασφάλειας στο νερό "Τσάρλι ο διασώστης").

Ο Αβραμίδης εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την στήριξη που έλαβε η ΕΑΝΕ στους πρώτους 8 μήνες λειτουργίας της. Έλαβε στήριξη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά. Επίσης είχε σημαντική βοήθεια από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή και το Τμήμα Αθλητικού Τουρισμού και Δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σε όλη την συνέντευξη εκφράστηκε ενθουσιασμός για την επιτυχή διοργάνωση των αγώνων, που είχαν την αιγίδα των οργανισμών: Γενική Γραμματεία Αθλητισμού - Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Σύνδεσμος Ελλήνων Βρατραχανθρώπων, Ακαδημία Κοινωνία και Αθλητισμός, Princess Charlene of Monaco Foundation, Make the Minute Matter, International Awards Guiseppe Sciacca.

"Η αθλητική ναυαγοσωστική αποτελεί ένα σημαντικό καινοτόμο εργαλείο στο χέρι της πολιτείας για να θωρακίσει τους πολίτες με γνώσεις και επιχειρησιακή ικανότητα τους επαγγελματίες ως προς την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών σε στεριά και νερό", είπε ο Αβραμίδης.

Όταν ρωτήθηκε τι σημασία δίνει στους αγώνες και τη αντιπροσωπεύει το άθλημα για τον ίδιο, ο Στάθης απάντησε: "Οι αγώνες αποτελούν το καλύτερο τρισάγιο για τους 3 συγγενείς της οικογενείας μου που έχασαν την ζωή τους στην θάλασσα. Χρήστος Κουριδάκης, Ιωσήφ Παπαδάκης, Αλέκος Γιαννούλιας. Η αθλητική ναυαγοσωστική είναι η κόρη μου!"