ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ενθουσιασμό άρχισε η διδασκαλία της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην ΣΕΦΑΑ Αθηνών

 


Με ενθουσιασμό άρχισε η διδασκαλία της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην ΣΕΦΑΑ Αθηνών

Βάρκιζα 9/10/2020. Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα αθλητικής ναυαγοσωστικής.

Οι δηλώσεις φοιτητών φέτος ήταν περισσότερες από πέρυσι, ένδειξη ότι το μάθημα έχει γίνει γνωστό στους φοιτητικούς κύκλους. Δυστυχώς αρκετοί φοιτητές δεν κατάφεραν αν συμπεριληφθούν στην τάξη του πρώτου εξαμήνου. Από φέτος όμως, το μάθημα θα διδάσκεται και τα δύο εξάμηνα. Το πρώτο μάθημα ήταν θεωρητικό. Έγινε η εγγραφή και δόθηκαν εξηγήσεις για τον τρόπο διδασκαλίας και εξέτασης. Έγινε εκτενής ιστορική αναδρομή σε όσα έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα γύρω από το άθλημα τα τελευταία 120 χρόνια. Το δεύτερο μάθημα διεξήχθη στην παραλία. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρατείνουν το καλοκαίρι, ασκούμενοι σε αγωνίσματα θαλάσσης. Ο ενθουσιασμός των φοιτητών είναι μεγάλος. Να τι είπαν ορισμένοι από αυτούς:

"Το μάθημα αθλητικής ναυαγοσωστικής ξεκίνησε πολύ όμορφα. Κάναμε προσομοίωση των αγώνων αθλητικής ναυαγοσωστικής με στόχο την ψυχαγωγία, την μάθηση και την ευχαρίστηση μας. Πέρασα καταπληκτικά και ανυπομονώ για το επόμενο μάθημα" (Νεφέλη Παπανικολάκη).

 

"Ένα από τα πιο συναρπαστικά  μαθήματα που διδάσκονται στην σχολή. Ήδη από το πρώτο πρακτικό μάθημα όλοι καταφέραμε να μάθουμε και να εκτελέσουμε στην πράξη μερικά βασικά αγωνίσματα θαλάσσης σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο. Η φράση που θα χαρακτήριζε το μάθημα είναι το σλόγκαν που χρησιμοποιήθηκε   στους παγκόσμιους αγώνες αθλητικής Ναυαγοσωστικής 2016: as heroic as sport can be" (Ραφαήλ Ναζίρης).



"Χτες στο πρώτο μάθημα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής πέρασα απίστευτα, όλοι μαζί συνεργαστήκαμε για να κυλήσει ομαλά. Χτες συνειδητοποίησα πόσο αγαπάω τη σχολή μου και πόσο τυχερή είμαι που έχω τον Στάθη καθηγητή!” (Μαρία Βαρβάρα Καρύδη).


"Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον και ευχάριστο μάθημα, μέσα στο οποίο περάσαμε όλοι πολύ καλά και μάθαμε για τις διασώσεις στη θάλασσα" (Αλέξανδρος Λώλης).



 

“Η εμπειρία μου από το μάθημα της ναυαγοσωστικής ήταν φανταστική! Το κλίμα μεταξύ των φοιτητών ήταν παραπάνω από ιδανικό και το περιεχόμενο του μαθήματος πολύ ενδιαφέρον! Μόνο το γεγονός ότι μαθαίνεις πως να διαχειρίζεσαι δύσκολες καταστάσεις στο νερό είναι από μόνο του εκπληκτικό και χρήσιμο. Αναμένω με μεγάλη ανυπομονησία τα επόμενα μαθήματα!" (Αλέξανδρος Μουρτζάκης). 




"Το μάθημα της Αθλητικής ναυαγοσωστικής είναι ένα πολύ δημιουργικό εγχείρημα και μόνο ενθουσιασμό και ευχαρίστηση μπορεί να νιώσει κάποιος συμμετέχοντας σε αυτό. Το πρώτο πρακτικό μάθημα στην Βάρκιζα ήταν αυτό ακριβώς που περιγράφω παραπάνω και μας έδωσε την δυνατότητα να γνωρίσουμε με τον καλύτερη τρόπο, τα πρώτα τρία αγωνίσματα του μαθήματος που συνδυάζουν αθλητικότητα, ομαδικό πνεύμα και ευ αγωνίζεσθαι. Συγχαρητήρια στο πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας να γίνει η αθλητική ναυαγοσωστική επίσημο άθλημα στην Ελλάδα, Στάθη Αβραμίδη." (Βασίλης Παυλόπουλος).


"Ήταν απίστευτα σήμερα στην παραλία γνωρίσαμε τα αγωνίσματα της αθλητικής ναυαγοσωστικής και διασκεδάσαμε με ένα άθλημα που σώζει ζωές'' (Γιώργος Μπίντας). Φωτο: ΕΑΝΕ.