ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Αθηνών ασκούνται σε αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστική στην θάλασσα

 


Οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Αθηνών ασκούνται σε αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστική στην θάλασσα

 

Βάρκιζα 16/10/2020. Η ΣΕΦΑΑ Αθηνών διδάσκει συναρπαστικά αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστικής στην θάλασσα.

Στο 3ο μάθημα, οι φοιτητές διδάχθηκαν αγωνίσματα θαλάσσης που βασίζονται στην κωπηλασία, την σωστική σανίδα, την κολύμβηση και το τρέξιμο. Εξασκήθηκαν στα αγωνίσματα "Διάσωση με Σανίδα", "Ωκεάνιος" και "Αγώνας με Καγιάκ" μέσα σε κύματα που ανέβασαν την αδρεναλίνη. Στην προπόνηση ο Προπονητής Βαγγέλης Παπανικολάτος και η αθλήτρια Ελένη Σταματάτου, βοήθησαν τους φοιτητές να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό και τα αγωνίσματα. Φέτος είναι η 5η χρονιά που το πανεπιστήμιο προσφέρει το μάθημα. Ο ενθουσιασμός των φοιτητών είναι μεγάλος. Να τι είπαν ορισμένοι από αυτούς:









Το δεύτερο μάθημα αθλητικής ναυαγοσωστικής ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρον και τα κύματα πανέμορφα! Ένιωσα σαν να είμαι σε διακοπές και να κάνω water sports!" (Μάρα Καρύδη).

"Το σημερινό μάθημα ήταν συναρπαστικό. Το πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο του μαθήματος συνοδευόταν από τα μεγάλα κύματα, τα οποία έκαναν το μάθημα πιο διασκεδαστικό. Αναμένω με ανυπομονησία το επόμενο μάθημα!" (Αλέξανδρος Μουρτζάκης).

"Το σημερινό μάθημα ήταν κάτι ιδιαίτερο. Η ορμή της θάλασσας μας βοήθησε να απολαύσουμε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία τέλεσης των αγωνισμάτων και είναι κάτι που σίγουρα θέλω να ξανακάνω" (Βασίλης Παυλόπουλος).




"Μία πολύ γεμάτη και χαρούμενη μέρα, με εμπειρίες που μόνο η ΣΕΦΑΑ Αθηνών προσφέρει" (Στάθης Μπελεβώνης). "Το μάθημα χθες ήταν απίστευτο πρώτη φορά απόλαυσα την θάλασσα με τόσο κύμα!!" (Κωνσταντίνα Τράμπα).

"Το δεύτερο μάθημα της αθλητικής ναυαγοσωστικής υπήρξε για εμάς μια ακόμα  πολύ όμορφη εμπειρία. Περάσαμε υπέροχα μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας τους εαυτούς μας σε ποικίλες μορφές διάσωσης (καγιάκ, σωστική σανίδα). Το κύμα στη θάλασσα έδωσε διαφορετική νότα στο μάθημα και μας δίδαξε πως να λειτουργούμε σε συνθήκες κακοκαιρίας." (Νεφέλη Παπανικολάκη).




"Αυτό ήταν το καλύτερο μάθημα αθλητικής ναυαγοσωστικής που έχουμε κάνει στην θάλασσα. Τα κύματα μας βοήθησαν να το χαρούμε!" (Εφραίμ Χαλκιάς).

Ο Διδάσκων του μαθήματος, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, είπε: "Ευχαριστούμε θερμά τον Ναυτικό Όμιλο Βάρης Βάρκιζας για την όμορφη φιλοξενία και μέρος του εξοπλισμού (σανίδες, καγιάκ). Το Princess Charlene of Monaco Foundation για τον ναυαγοσωστικό εξοπλισμό που μας διαθέτει. Και φυσικά τον Τομέα Υγρού Στίβου και την Διευθύντρια Ελένη Σουλτανάκη που στηρίζει την αθλητική ναυαγοσωστική από την πρώτη ημέρα. Το άθλημα γίνεται οικείο και αγαπητό, και αυτό μας κάνει να  πιστεύουμε ότι το μέλλον του είναι λαμπρό". Φωτο: ΕΑΝΕ.




"Απίστευτο μάθημα με τεράστια όρεξη του καθηγητή ή οποία μεταφέρετε στους φοιτητές. Κατά την γνώμη μου πολύ σημαντικό μάθημα και μεγάλη ευκαιρία που μας δίνει η σχολή την δυνατότητα να το επιλέξουμε. Μπορεί κάποια αγωνίσματα να έχουν την δυσκολία τους αλλά χάρη στην ευχαρίστηση που παίρνουμε από το μάθημα δεν το καταλαβαίνουμε." (Στέφανος Κασσάπης).