ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

La Famiglia Radio: Παρουσίαση αθλητικής ναυαγοσωστικής και βράβευση

 

Παρουσίαση αθλητικής ναυαγοσωστικής και βράβευση

 

Κορυδαλλός 17.01.2021. Ο Στάθης Αβραμίδης παρουσίασε την αθλητική ναυαγοσωστική και βράβευσε τον Αντρέα Κωλέττη στην αθλητική εκπομπή του La Famiglia Radio.

Ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης ήταν ο καλεσμένος στην πρώτη ραδιοφωνική παρουσίαση της εκπομπής "Sports La Famiglia" που παρουσίασε μια νέα ομάδα γεμάτη φρεσκάδα. Οι Σπύρος Σουλιώτης, Αντρέας Κωλέττης, Δήμητρα Μουστάκα και Θάνος Μαυραγάνης, έκαναν πλήθος ερωτήσεων στον Αβραμίδη γύρω από το άθλημα της ναυαγοσωστικής. Εξηγήθηκαν τα αγωνίσματα που περιλαμβάνει, οι αθλητικές διοργανώσεις που το φιλοξενούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το έργο της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος και η προετοιμασία των μελλοντικών προπονητών από την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

"Πολύ ωραίο άθλημα και είναι σημαντικό ότι μπορεί να εξαπλωθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο", παρατήρησε ο Μαυραγάνης. "Λόγω των σπουδών μου στο πανεπιστήμιο κατανοώ την σημασία του αθλήματος και χαίρομαι που σήμερα είχαμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε μέσα από τα λόγια ενός τόσο σημαντικού και επιτυχημένου ανθρώπου", πρόσθεσε η Μουστάκα. Ο Πρόεδρος του La Famligia, Σουλιώτης, δήλωσε και αμέσως μετά την εκπομπή υπέβαλλε αίτηση για να ενταχθεί το νομικό πρόσωπο του στο δυναμικό της ΕΑΝΕ ως ομάδα. "Από την πρώτη εκπομπή μας, ήδη δημιουργήσαμε δεσμούς με την ΕΑΝΕ και το μέλλον μας ανήκει", δήλωσε. "Μπορεί να μην έχετε πόρους για να το καλλιεργήσετε, έχετε όμως σίγουρα ρίξει σπόρους που έχουν ήδη βγάλει καρπούς", παρατήρησε ο Κωλέττης. "Η αθλητική ναυαγοσωστική είναι η κόρη μου. Και όπως κανείς δεν θα ήθελε να μείνει το παιδί του άστεγο ή να πάει την πρώτη ημέρα στο σχολείο με λερωμένα ρούχα, έτσι και εγώ κάνω τα πάντα για να το κρατήσω ζωντανό και να το δω να προκόβει. Με τους συνεργάτες μου Ιωάννα Μάστορα και Γιάννη Δημακόπουλο, ετοιμάζουμε ένα βιβλίο για την Ολυμπιακή προοπτική του αθλήματος", είπε ο Αβραμίδης.

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Αβραμίδης απένειμε στον Κωλέττη το Χάλκινο Βραβείο Εθελοντή της ΕΑΝΕ για την συνεισφορά του στα πρώτα βήματα εξέλιξης του αθλήματος. "Σου μεταφέρω τις ευχές της διοίκησης της ΕΑΝΕ, τις δικές μου, της αδελφούλας μου Ελευθερίας Αβραμίδου και της όμορφης οικογένειας της ΕΑΝΕ που ολοένα μεγαλώνει", είπε ο Αβραμίδης κατά την απονομή. "Χαίρομαι που είχαμε σήμερα κοντά μας, έναν άνθρωπο που έχει μπει 2 φορές στο Hall of Fame όπως ο Νίκος Γκάλης και θεωρώ ένα από τους πνευματικούς μου πατέρες", είπε ο Αντρέας συγκινημένος.

 


Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος είναι το "σπίτι" του αθλήματος που σώζει ζωές. Μέλη μπορούν να γίνουν δωρεάν φυσικά και νομικά πρόσωπα κάνοντας κλικ εδώ.