ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το πρόγραμμα πρόληψης πνιγμών του Αβραμίδη εγκρίθηκε από τον σκηνοθέτη του Baywatch και βραβεύεται από οργανισμό της Βασίλισσας Ελισάβετ

 


Το πρόγραμμα πρόληψης πνιγμών του Αβραμίδη εγκρίθηκε από τον σκηνοθέτη του Baywatch και βραβεύεται από οργανισμό της Βασίλισσας Ελισάβετ

26.05.2021. Η Κοινοπολιτεία Διάσωσης της Βασίλισσας Ελισάβετ θα βραβεύσει τον Δρ. Στάθη Αβραμίδη για την δημιουργία του Διεθνούς Προγράμματος Πρόληψης Πνιγμών "Τσάρλι ο διασώστης", που είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα και εγκεκριμένο από τον διάσημο σκηνοθέτη του Baywatch.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε αληθινά γεγονότα της #1 παγκοσμίως τηλεοπτικής σειράς Baywatch και εγκρίθηκε από τον διάσημο Αμερικανό δημιουργό της, Greg Bonann που είπε: "Στάθη, το πρόγραμμά σου αποτελεί κομψή έκφραση του οράματος μου. Ήταν συγκινητικό να βλέπω τους ηθοποιούς να πρωταγωνιστούν ξανά, αυτή τη φορά σε παραμύθι. Το να βοηθάμε τα παιδιά είναι τόσο σημαντικό για μένα όσο το να έχω μια επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά. Για την ακρίβεια, είναι σημαντικότερο. Τα σίριαλ έρχονται και φεύγουν. Το να βοηθήσουμε ένα παιδί, διαρκεί παντοτινά. Ελπίζω χάρη στο πρόγραμμα να σωθούν πολλά παιδιά από πνιγμό. Σε συγχαίρω και ελπίζω αρκετοί οργανισμοί να το χρησιμοποιήσουν!"

Το πρόγραμμα αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα και διεθνώς. Είναι εγκεκριμένο από 6 παγκόσμιους οργανισμούς σε 120+ χώρες (A Chance For Children Foundation, International Swimming Hall of Fame, World Open Water Swimming Association, International Life Saving Federation, Royal Life Saving Society Commonwealth, International Federation of Swimming Teachers' Association). Στην Ελλάδα έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας για διδασκαλία στο μάθημα "Ήπιες Δεξιότητες" και ως δράση σε δημοτικά και γυμνάσια Ελλάδος και διασποράς. Έχει αξιολογηθεί για την επιστημονική/ παιδαγωγική του επάρκεια από 19 ειδήμονες 8 χωρών. Διατίθεται δωρεάν ηλεκτρονικά σε Ελληνικά και Αγγλικά.

Το Royal Life Saving Society Commonwealth, είναι ο 2ος μεγαλύτερος εκπαιδευτικός οργανισμός διάσωσης στον κόσμο με Πρόεδρο τον HRH Prince Michael of Kent GCVO και Προστάτιδα την Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ. Το RLSS Diploma είναι ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα διεθνή βραβεία της Βασιλικής Κοινοπολιτείας Διάσωσης. Απονέμεται σε όσους συμβάλλουν στην παραγωγή γνώσης για την πρόληψη πνιγμών. Η ανακοίνωση της βράβευσης αναφέρει: "Η Βασιλική Εταιρεία Διάσωσης επαινεί τον Δρ. Στάθη Αβραμίδη για την σημαντική συμβολή και την αφοσίωσή του στην πρόληψη πνιγμών".

O Δρ. Στάθης Αβραμίδης, έχοντας χάσει 3 Κρητικούς συγγενείς στην θάλασσα (Ιωσήφ Παπαδάκης, Χρήστος Κουριδάκης, Αλέκος Γιαννούλιας-πατέρας του υποψηφίου για την Αμερικανική Γερουσία Alexi Giannoulias), αφιερώθηκε στην μείωση πνιγμών. Ίδρυσε με την Ελευθερία Αβραμίδου την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, που έχει μέλη σε 30 χώρες. Είναι 2 φορές βραβευμένος από το Παγκόσμιο Hall of Fame Κολύμβησης για την παγκόσμια προσφορά του στην ναυαγοσωστική, υπάλληλος ΕΟΔΥ και Δάσκαλος Αθλητικής Ναυαγοσωστικής ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ.

Ο Αβραμίδης δήλωσε: "Ευχαριστώ όσους αγκάλιασαν το πρόγραμμα. Την Αυτού Εξοχότητα Βασίλισσα Ελισάβετ, τον Πρίγκιπα Michael του Kent, τους διεθνείς οργανισμούς, τις κορυφαίες προσωπικότητες και τον Greg για την στήριξη. Μέσα από την δουλειά μου τίμησαν την Ελλάδα ως γενέθλια χώρα και το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ελπίζω να αξιοποιηθεί από τα Υπουργεία Ναυτιλίας, Υγείας, Αθλητισμού, Παιδείας. Είναι βασισμένο στην συγκινητική ιστορία του Τσάρλι που έφυγε από την ζωή 12 ετών, περνώντας τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους ηθοποιούς του Baywatch. Η βράβευση αποδεικνύει πως όταν ένα πνευματικό έργο φτιάχνεται με αγάπη, εισπράττει αγάπη!"

To Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό "Τσάρλι ο διασώστης", εικονογραφήθηκε από τον ταλαντούχο Νίκο Κουρεμένο, έναν από τους παραγωγικότερους σκιτσογράφους ναυαγοσωστικής στον κόσμο, και διατίθεται εδώ.