ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΑΝΕ: Δράση Ευ Αγωνίζεσθαι Αθλητικής Ναυαγοσωστικής με διεθνή στήριξη

 


ΕΑΝΕ: Δράση Ευ Αγωνίζεσθαι Αθλητικής Ναυαγοσωστικής με διεθνή στήριξη

Αθήνα 16.06.2021. Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) εγκαινιάζει δράση για την προαγωγή του ευ αγωνίζεσθαι αθλητικής ναυαγοσωστικής με την αιγίδα3 διεθνών οργανισμών.

Η δράση απευθύνεται σε αθλητές κάθε ηλικίας με έμφαση τα παιδιά. Στο παρελθόν, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και διδαχθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.Σήμερα η ΕΑΝΕ επικαιροποίησε το περιεχόμενό της. Ο σκοπός της είναι να εξοικειώσει κάθε εμπλεκόμενο στον αθλητισμό (αθλοσώστες, γονείς, προπονητές, συλλόγους, δημοσιογράφους, αθλητικούς παράγοντες) με τον τίμιο αγώνα. Γίνεται αναφορά στους χρυσούς κανόνες, σε φωτεινά παραδείγματακαι δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν το fairplay. Το εκπαιδευτικό πακέτο απαρτίζεται από powerpoint, βεβαίωση παρακολούθησης και βιβλίο σε Ελληνικά και Αγγλικά.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα 3 διεθνών οργανισμών με σημαντικό έργο σε δεκάδες χώρες γύρω από την κολύμβηση, τον εθελοντισμό, την φροντίδα άστεγων παιδιών και την πρόληψη πνιγμών. Ο Greg Bonann (Πρόεδρος A Chance For Children Foundation και δημιουργός του Baywatch), ο Dave Candler (Πρόεδρος International Federation  οf Swimming TeachersAssociation), και ο Dr. Shaun Anderson (Πρόεδρος International Water Safety Foundation), εξέφρασαν την ικανοποίησής τους για αυτή τη νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία της ΕΑΝΕ και την έθεσαν με χαρά υπό την αιγίδα των οργανισμών τους.

Δημιουργοί είναι ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης, Πρόεδρος της ΕΑΝΕ, Δάσκαλος Αθλητικής Ναυαγοσωστικής  στην ΣΕΦΑΑ – ΕΚΠΑ, Στέλεχος του ΕΟΔΥ και η Δρ. Ιωάννα Μάστορα, επιστήμονας εγνωσμένου κύρους σε όλες τις ηπείρους γύρω από την Ολυμπιακή Παιδεία.

Η χρήση του εκπαιδευτικού υλικού επιτρέπεται σε κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με την προϋπόθεση ότι θα σταλεί το απολογιστικό έγγραφο. Η δράση είναι δωρεάν διαθέσιμη εδώ.