ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ενθουσιασμό άρχισε η διδασκαλία της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην ΣΕΦΑΑ Αθηνών 2021-2022

 


Με ενθουσιασμό άρχισε η διδασκαλία της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην ΣΕΦΑΑ Αθηνών 2021-2022

 

Βάρκιζα 22/10/2021. Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησε μαθήματα αθλητικής ναυαγοσωστικής. Οι δηλώσεις φοιτητών φέτος ήταν περισσότερες από πέρυσι, ένδειξη ότι το μάθημα έχει γίνει γνωστό. Το πρώτο μάθημα ήταν θεωρητικό. Έγινε η εγγραφή και δόθηκαν εξηγήσεις για τον τρόπο διδασκαλίας και εξέτασης. Έγινε εκτενής ιστορική αναδρομή σε όσα έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα γύρω από το άθλημα τα τελευταία 120 χρόνια. Το δεύτερο μάθημα διεξήχθη στην παραλία. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρατείνουν το καλοκαίρι, ασκούμενοι σε αγωνίσματα θαλάσσης. Ο ενθουσιασμός τους είναι μεγάλος. Να τι είπαν:



«Τρομερή εμπειρία το μάθημα στη παραλία. Απίστευτα διασκεδαστικό και μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τους συμφοιτητές μου» (Θανάσης Ρόβος).

«Παρα πολυ ωραια εμπειρία, κατι που δεν περιμενα οτι θα συνέβαινε ποτε σε μια δημόσια σχολη… Σας ευχαριστουμε γι αυτη την εμπειρία» (Ειρήνη- Μαρία Αλεξάκη).

 «Το μάθημα ήταν πολύ ενδιαφέρον και μου άρεσε πραγματικά πολύ! Δεν κατάλαβα ποτέ πέρασε η ώρα. Επίσης πέρα από τη διασκέδαση και τη γνώση που πήραμε κάναμε πολύ καλή γυμναστική! Ευχαριστούμε!» (Μαρια Ελενη Ηλιακη).



«Το πρώτο μάθημα αθλητικής ναυαγοσωστικής ήταν πολύ ενδιαφέρον. Τα αγωνίσματα που επιχειρήσαμε είχαν ένα βαθμό δυσκολίας αλλά ταυτόχρονα ήταν και πολύ διασκεδαστικά» (Σοφία Καναρά).

«Έζησα μια πρωτόγνωρη και απίστευτη εμπειρία! Το μάθημα είναι πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστικό! Η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβω και για αυτό χαίρομαι που το επέλεξα!» (Βασίλειος Ευσταθίου).

«Πέρασα πολύ ωραία, γνώρισα πολλά άτομα. Ταυτόχρονα μπόρεσα να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε ομαδικές δοκιμασίες. Θυμήθηκα πολλά χρήσιμα πράγματα που ήξερα όντας ναυαγοσωστης» (Γιώργος Δημητρίου).



«Το μάθημα ήταν μια μοναδική εμπειρία. Ήταν πολύ διασκεδαστικό αλλά και πολύ ενδιαφέρον καθώς τα αγωνίσματα ήταν πρωτότυπα και συνδύαζαν τον αθλητισμό με την διάσωση πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό!!» (Σιμονα Γκορνατι)

«Το πρώτο μάθημα της αθλητικής ναυαγοσωστικής ήταν συναρπαστικό! Η πρώτη μας επαφή με τα αγωνίσματα θαλάσσης ήταν αρκετά ενδιαφέρον, συνεργαστήκαμε, παίξαμε, διασκεδάσαμε, περάσαμε υπέροχα!!!» (Σοφία Ξεφτέρη)




«Το μάθημα ήταν υπέροχο ανυπομονώ για το επόμενο. Ολα τα παιδιά το συζητούσαν στον γυρισμό!» (Σωτής Θάνος).

«Ηταν μια πολυ ομορφη  εμπειρια, οπου μαθαινεις πραγματα με διασκεδαστικό και ευχάριστο τροπο» (Δημητρης Γιακουμης)

«Ήμουν σήμερα στο μάθημα! Ήταν απίστευτα σήμερα Στάθη! Πέρασα τόσο ωραία.. Το διασκέδασα και το ευχαριστήθηκα!! Ανυπομονώ για το επόμενο μάθημα!» (Μαρία Λιώση).

«Το μαθημα ηταν πολυ ωραιο και πρωτογνωρο. Μαθαμε βασικες πληροφοριες που ισως μας χρησιμευσουν στην ζωη μας.Το μονο αρνητικο ειναι η αποσταση και θα προτιμουσα στην πισινα.» (Δημητριος Αβουρης).



«Στάθη ήρθα και πέρασα πολύ ωραία ανυπομονώ για το επόμενο» (Νίκος Διακουμάκος).

«Ηταν πολυ ωραια. Το μαθημα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αυτα που διαδαχτηκαμε ήταν πολύ αμεσα και αποδοτικα.» (Παναγιώτης Αρμύλαγος).

«Μοναδική εμπειρία πέρασα πολύ καλά κ, ενδιαφέρον μάθημα!!!» (Γιώργος Αντωνάκης).

«Στάθη ήρθα σήμερα στο μάθημαΤρομερή εμπειρία. Πολύ διασκεδαστικό μάθημα, ανυπομονώ για το επόμενο.» (Μαρία Γονιδακη)




«Το μάθημα ηταν εξαιρετικό από την πρώτη κι ολας επαφή, ιδίως στη θάλασσα που ηταν ακόμα πιο ευχάριστο. Οι εξηγήσεις σου ηταν πολύ απλές και κατανοητές. Οι ασκησεις αν και δύσκολες στην αρχή (ιδίως για άτομα που δεν είναι του νερού) με προσπάθεια και θέληση σε κάνουν να θες να κανεις καινουρια πράγματα και να ανακαλύψεις στοιχεία σου εαυτού σου, αλλά και να πιστεψεις σε εσένα. Ανυπομονώ για τα επόμενα μαθήματα» (Νέλλη Μπακίδη).



«Το μαθημα σημερα ηταν πολυ πιο διασκεδαστικο απο οσο περιμενα και η κουραση δεν ηταν τοσο εμφανης για το λογο οτι υπηρχε σηνεχεια κατι διαφορετικο και προτογνωρο!!» (Σπύρος Αντωνίου).

«Στάθη ήρθα σήμερα στο μάθημα, το σημερινό μάθημα μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον μάθαμε πως να ρυμουλκουμε ένα πνιγμένο καθώς και  πως να τον βγάζουμε με ασφάλεια στην στεριά μια καταπληκτική εμπειρία καθώς συνδυάζει την άσκηση με την διασκέδαση και την γνώση» (Νικόλαος Ευαγγέλου)




«Ήταν ένα ευχάριστο μάθημα στο οποίο γνωρίσαμε τα αγωνίσματα της αθλητικής ναυαγοσωστικής, περάσαμε πολύ όμορφα και το διασκεδάσαμε.» (Αναστασία Δοδοντζίδη).

«Ήταν το 1ο μάθημα που παρακολούθησα και με βοήθησε να καταλάβω κάποια βασικά θεμέλια της ναυαγοσωστικής!!!!» (Εμμανουήλ Κανάτας).


«Το μάθημα σήμερα ήταν πολύ καλό. Είχες τις δυσκολίες του αλλά πέρασα πολύ ωραια. Ήταν διασκεδαστικό και η ώρα πέρασε ευχάριστα. (Δήμητρα Συγγρού).

Το μάθημα σήμερα το βρήκα πολύ ευχάριστο στην αρχή μας πήρε λίγο τον αέρα η ένταση της γυμναστικής αλλα στη συνέχεια πιστεύω ανταπεξελθαμε. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι και να μάθουμε και αλλα πράγματα πάνω στο λαϊκό μαζικό αθλητισμό» (Νίκος Γιωτόπουλος).




«Μόλις μπήκα σπίτι,  ήρθα σήμερα. Περάσαμε τέλεια. Μοναδική εμπειρία. Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι τα μεγάλα μας χαμόγελα στο τέλος του μαθήματος. Ξεφύγαμε από την καθημερινότητά μας κάνοντας κάτι τόσο όμορφο.  Ευχαριστούμε.» (Σταύρος Μπάζος).

«Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία το προτείνω σε όλα τα παιδιά. Μοναδική εμπειρία!!» (Κέλλη Αλτσαντζή).



«Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία που θα θυμόμαστε όλοι σίγουρα. Τα αγωνίσματα φοβερά με πολύ αδρεναλίνη. Ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνεις.» (Ναταλία Δουβάρα).

«Σήμερα ήταν μία πολύ ωραία και ευχαριστη εμπειρία στην Βαρκιζα. Εγώ προσωπικά έζησα για πρώτη φορά διαδικασιες διασωσης στη θάλασσα και μπορώ να πω ότι όλοι αξίζει να ασχοληθουν με αυτό για να ξέρουν τι να κάνουν σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος συνάνθρωπος τους σε κίνδυνο. Επιπλεον, ήθελα να αναφερθω πως ήταν κάτι διαφορετικό από την καθημερινή ρουτίνα του πανεπιστημίου. Μαθαμε με διασκεδαστικό τρόπο το πως λειτουργουμε σε περιπτώσεις που κινδυνευει κάποιος και αυτό είναι πολύ σημαντικό.» (Ανδρέας Ανδρέου).


«Στάθη ήρθα σήμερα στο μάθημα. Πέρασα πολύ ωραία ήταν κάτι το διαφορετικό και μου άρεσε πολύ το κομμάτι με την ομαδική διάσωση με τους ναυαγοσώστες ξηράς και θαλάσσης» (Κωνσταντίνος Γκάτσης)


Στο μάθημα χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος χάρη στο project Safe Greece” που εκπονείται στην Ελλάδα με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Επίσης χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός και στέγαση στις εγκαταστάσεις του πάντα φιλόξενου Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βάρης- Βάρκιζας. Ευχαριστούμε το ΔΣ του ΝΑΟΒΒ και  τον προπονητή Βαγγέλη Παπανικολάτο.