ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι προπονήσεις αθλητικής ναυαγοσωστικής συνεχίζονται με ενθουσιασμό!

 


Οι προπονήσεις αθλητικής ναυαγοσωστικής συνεχίζονται με ενθουσιασμό!

 

Βάρκιζα 29.10.2021. Οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν με ενθουσιασμό το δεύτερο πρακτικό μάθημα αθλητικής ναυαγοσωστικής στη θάλασσα. Το μάθημα περιείχε αγωνίσματα στεριάς (Beach Flags) και νερού (Σκυταλοδρομία Ωκεάνιου, Αγώνας με Surf Ski). Παρακάτω ακολουθούν οι εντυπώσεις τους.

 

 «Τα αγωνίσματα σήμερα ήταν πολύ ενδιαφέροντα, διασκεδάσαμε άλλη μία φορά, παρά τον αέρα που επικρατούσε» (Δημήτρης  Γιακουμής). 

«Σήμερα ήταν πολύ διασκεδαστική εμπειρία ακόμα και αν ήταν ταυτοχρονα πολύ κρύο. Τα αθλήματα ήταν όλα πολύ διασκεδαστικά και ανταγωνιστικά. Το διασκεδασαμε απίστευτα και μετά και από τη σημερινή εμπειρία θα γουστάρω να δω την αθλητικη ναυαγοσωστική στους Ολυμπιακούς αγώνες» (Ανδρέας Ανδρέου).



«Ηταν μια πολυ ωραια εμπειρια με αγωνίσματα που εχω ερθει πρωτη φορα σε επαφη και ηταν οντως πολυ διασκεδαστικο!!» (Σπύρος Αντωνίου).

«Το μάθημα ηταν πολυ ωραίο. Περασαμε πολυ καλα και γελάσαμε πολυ ειχε λιγο κρυο αλλά περάσαμε υπέροχα» (Σωτήρης Θάνος).



«Το δεύτερο μάθημα στη θάλασσα είχε εξίσου ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με το πρώτο. Ενθουσιάστηκα με την ποικιλία των δραστηριοτήτων που μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο της αθλητικής ναυαγοσωστικής, πάντα σε αρμονία με τη φύση!» (Φώτης Δημόπουλος).

«Σήμερα στο μάθημα μπορεί να κρυώσαμε λίγο αλλά άξιζε τον κόπο. Ήταν φανταστικά. Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα το αντικείμενο της αθλητικής ναυαγοσωστικής» (Σοφία Καναρά).



«Καλησπέρα Στάθη, πέρασα υπέροχα σήμερα. Ήταν ένα μάθημα πολύ ενδιαφέρον και με πολλές δραστηριότητες. Παρόλο το κρύο, άξιζε και με το παραπάνω. Σε ευχαριστώ πολύ» (Εμμανουέλα Δρακουλάκη).

«Το μάθημα για μία ακόμη φορά ήτανε συναρπαστικό και παρά τον τσουχτερό αέρα πέρασα πολύ όμορφα!» (Θανάσης Ρόβος).



«Αυτό που μου άρεσε περισσότερο από το σημερινό μάθημα  ήταν η εμπειρία με τα κανό. Θα μπορούσα να κάνω όλη μέρα!!!» (Μάνος Κανατάς).

«Ήρθα σήμερα! Αν και το κρύο και ο αέρας δεν βοηθούσε πολύ, περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Το αγώνισμα με τις σημαίες ήταν απίστευτα διασκεδαστικό και το ευχαριστηθήκαμε πολύ όλοι! Δυστυχώς ήταν το τελευταίο μάθημα στην θάλασσα. Θα τα θυμόμαστε σαν μια σύντομη αλλά πολύ ευχάριστη και αξιοσημείωτη εμπειρία στα φοιτητικά μας χρόνια!» (Σοφία Ξεφτέρη).



«Σήμερα ήταν πολύ ωραία λιγο κρυο αλλα αντέξαμε. Πολύ ωραία αγωνίσματα.  Περάσαμε τέλεια!» (Αγγελική Αλτσαντζή).

«Πολύ ενδιαφέρον μάθημα. Ειδικά την άσκηση με το κανό θα την ξανά έκανα σίγουρα. Αν και είχε λίγο κρύο σήμερα αλλά για τα δύσκολα είμαστε. Ευχαριστώ πολύ Στάθη!» (Ευαγγέλου Νικόλαος Δωρόθεος).



«Καλησπέρα κύριε Στάθη σήμερα το μάθημα ήταν για σκληρά δόντια και δυστυχώς σε συνδυασμό με την ίωση μου, δεν ήταν εύκολη η συμμετοχή μου σήμερα. Ανυπομονώ για την ζεστασιά του κολυμβητήριου» (Νικόλας Γιωτόπουλος).

«Το μάθημα παρά το κρύο ήταν ωραίο, είχε ενδιαφέρον και ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι» (Γιώργος Δρόσος).



«Το μάθημα μου άρεσε αρκετά το πρώτο αγώνισμα με το τρέξιμο το ευχαριστήθηκα παρόλο που έχασα στον τελικό... Και τέλος η ωκεανιδα αρκετά διασκεδαστικη. Λίγο το κρύο μας δυσκόλεψε αλλά όλα καλά!!!» (Κωνσταντίνος Γκάτσης).

«Σημερα κατα τη γνωμη μου ηταν πιο ωραια απο την προηγουμενη φορα γιατι συνδυασαμε και αθληματα στην στερια. Επισης το καγιακ ηταν πρωτογνωρη εμπειρια και αρκετα ενδιαφερον» (Δημητρης Αβουρης).



«Για μια ακόμη φόρα ένα μάθημα ακόμα πιο ευχάριστο, με ακόμη ένα αγώνισμα να μας κάνει να περνάμε όμορφα στο μάθημα παρά την κακοκαιρία» (Νέλλυ Μπακίδη).

«Άλλο ένα υπέροχο μάθημα. Υπήρχε εξαιρετική συνεργασία μεταξύ μας και ομαδικότητα. Ανυπομονώ για τα μαθήματα που θα ακολουθήσουν!» (Αναστασία Δοδοντζίδη)

«Καλησπέρα Στάθη. Ήρθα χθες στο μάθημα, παγώσαμε λίγο αλλά ήταν εξαιρετικά!» (Μαρία Γονιδάκη).

«Πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα άκρως ενδιαφέρουσα και με ένα αίσθημα παιχνιδιού κατά την μάθηση» (Νίκος Διακουμακος).

«Μ’ αρεσε πολύ το χθεσινό μάθημα και μ’ αρεσε που κάναμε και αγωνίσματα εκτός θάλασσας. Ήταν κάτι διαφορετικό, αλλά και μετά όταν μπήκαμε ήταν ωραία με τα κανό!» (Συγγρου Δημητρα).

Και τα δύο αγωνίσματα στην άμμο και στο νερό ήταν το ίδιο συναρπαστικά. Το πρώτο έμοιαζε με παιχνίδι, όμως ενθουσιάστηκα λίγο παραπάνω με το δεύτερο, που προορίζεται για Ολυμπιακό αγώνισμα, καθώς κάναμε 4 διαφορετικά πράγματα σε ένα αγώνισμα.» (Σμαράγδα Γροζοπούλου).

«Ήταν υπέροχα για ακόμα μια φορά! Ανυπομονούμε για το επόμενο μάθημα.» (Ναταλία Δουβάρα).



 «Ήρθα στο σημερινό μάθημα, παρότι είχε πολύ κρύο. Τρία πράγματα που μου έκαναν εντύπωση ήταν: Πως καταφέραμε να κάνουμε έστω και για λίγο κανό, πράγμα που με εξέπληξε αλλά το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Είχα την ευκαιρία να ξανά κάνω σανιδά που είναι το αγαπημένο μου. Δυστυχώς δεν ευνοούν οι καιρικές συνθήκες την διεξαγωγή του μαθήματος.» (Γιώργος Δημητρίου).


Ο Δάσκαλος του ΤΕΦΑΑ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, είπε: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι φοιτητές ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό. Το μάθημα γίνεται με ψυχαγωγικό τρόπο και μας δίνει την αίσθηση ότι το καλοκαίρι παρατείνεται. Στην θάλασσα περνάμε όμορφα, ξεχνάμε τις έγνοιες μας και μαθαίνουμε. Όπως λέει εύστοχα ο Τμηματάρχης Εκπαίδευσης της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, Γιάννης Δημακόπουλος, ο στόχος μας ως εκπαιδευτικοί προς τους νέους δεν πρέπει να είναι η επίτευξη της επιτυχίας αλλά της ευτυχίας. Νομίζω ότι αυτό το καταφέρνουμε μέσα από το μάθημα της αθλητικής ναυαγοσωστικής!»

 

Στο μάθημα χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος χάρη στο project “Safe Greece” που εκπονείται στην Ελλάδα με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Επίσης χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός και στέγαση στις εγκαταστάσεις του πάντα φιλόξενου Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βάρης- Βάρκιζας. Ευχαριστούμε το ΔΣ του ΝΑΟΒΒ και  τον προπονητή Βαγγέλη Παπανικολάτο.