ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Aθλητική ναυαγοσωστική στην ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ με διεθνείς θεατές

 


Aθλητική ναυαγοσωστική στην  

ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ με διεθνείς θεατές

Δάφνη 26.11.2021. Οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν με ενθουσιασμό το 7ο μάθημα αθλητικής ναυαγοσωστικής. Το μάθημα περιείχε 100μ Ρυμούλκησης Ανδρεικέλου με Πέδιλα, 4x25μ Μεταφοράς Ανδρεικέλου, 4x50μ Μικτής Σκυταλοδρομίας, 4x10μ Ρίψης Σχοινιού. Παρακάτω ακολουθούν οι εντυπώσεις τους.

 «Το μάθημα με τον Στάθη είναι μια ανεκτίμητη εμπειρία, ξεχνιέσαι απο τα προβλήματα της καθημερινότητας, εντάσσεσαι σε ενα συνολο και ταυτοχρονα μαθαινεις νεα πράγματα καθε φορα και κερδιζεις εμπειρίες τοσο στον επαγγελματικό τομέα οσο και στον προσωπικο.» (Παναγιώτης Αρμυλαγος)

«Μία ακόμα διασκεδαστική συνάντηση με σκυταλοδρομίες και διασώσεις! Ανυπομονώ για το επόμενο!» (Σταύρος Μπάζος)

«Σε ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά! Πολύ ένταση, ανταγωνισμός και ωραία συναισθήματα για ακόμα μια φορά.» (Δουβάρα Ναταλία) 

«Πολύ ωραία τα προγράμματα στο πρακτικό κομμάτι του μαθηματος ανεξαρτήτος της κούρασης και της δυσκολίας» (Ανδρέας Ανδρέου)



«Ήταν ολα υπέροχα, όπως και κάθε φορά. Κάθε μάθημα, μια καινούργια εμπειρία.» (Εμμανουέλα Δρακουλακη)

«Το σημερινό μάθημα με τη προσθήκη του  καινούριου, για μας, αγωνίσματος ήταν διασκεδαστικό και αποτέλεσε σημαντικό θεμέλιο της αθλητικής ναυαγοσωστικής!» (Εμμανουήλ Κανάτας).

«Το μάθημα όσο περνάει ο καιρός με συναρπάζει όλο και πιο πολύ! Οι συμφοιτητές μου και εγώ περνάμε πάρα πολύ ωραία το δισκαδάζουμε πραγματικά!» (Σιμόνα Γκορνάτι)

«Περάσαμε πολλοί ωραια κάθε φορές και καινούριες εμπειρίες!» (Αγγελική Αλτσαντζή)

«Γνωρίσαμε άλλο ένα αγώνισμα με σκυταλοδρομία της αθλητικής ναυαγοσωστικής και περάσαμε τέλεια!!!» (Φώτης Δημόπουλος)

«Ημέρα σκυταλοδρομίας. Συναρπαστικό μάθημα! Παίξαμε, διασκεδάσαμε και χαρήκαμε, όπως πάντα, το κάθε λεπτό του μαθήματος!!!!! Ευχαριστούμε Στάθη!!!!!» (Σοφία Ξεφτέρη).

«Το χθεσινό μάθημα ήταν σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου, γιατί πλέον έχουμε μάθει την τεχνική των αγωνισμάτων και  τα εκτελούμε με μεγαλύτερη ταχύτητά. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων είναι πιο έντονος και το μάθημα δεν χάνει ποτε το ενδιαφέρον του.(Καναρά Σοφία)

 «Το μάθημα ήταν απολαυστικό πάρα το πολύ κρύο. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και άτομα από το εξωτερικό τα οποία συμμετείχαν στα αγωνίσματα, έτυχε να είναι και στην δική μου ομάδα.» (Γιώργος Δημητρίου)



«Το χθεσινό μάθημα κύλησε πολύ όμορφα, τα αθλήματα γίνονται συνεχώς πιο συναρπαστικά και ο ανταγωνισμός γίνεται μεγαλύτερος!» ( Βασίλης Ευσταθίου)

«Πέρασα για ακόμη μια φορά εκπληκτικά και το διασκέδασα με όλη μου την καρδιά!» (Θανάσης Ρόβος). 

«Ηταν ένα πολύ ωραιο μαθημα που το παρακολουθησα από εξω,και με καινουργιο αθλημα πιο ανταγονιστικο και ταυτοχρονος διασκεδαστικο» (Αντωνιου Σπυρος).

«Πολύ ενδιαφέρον αθλήματα, που απαιτούσαν αρκετή δύναμη και ενέργεια.Το μεγαλύτερο προτερημα του μαθήματος είναι πως όλα τα αθλήματα διαφέρουν μεταξύ τους και έτσι το μάθημα δεν γίνεται κουραστικό.» (Αβουρης Δημήτρης)

«Τα αγωνίσματα ήταν απίστευτα, όμως πάρα πολύ κουραστικά και όλα θεαματικά» (Αντωνάκης Γιώργος) 

«Το μάθημα ήταν πολύ ευχάριστο και δραστήριο για ακόμα μία φορά. Περιμένω πως και πως για το τι μας περιμένει στο επόμενο.» (Νέλλη Μπακίδη)


Ο δάσκαλος Στάθης Αβραμίδης είπε: «Σήμερα το μάθημα είχε διεθνή παρουσία. Τρεις Σέρβοι από τον χώρο του αθλητισμού και δύο Γάλλοι φοιτητές Erasmus που φοιτούν στην σχολή μας, είδαν και συμμετείχαν αντίστοιχα στο συναρπαστικό μας μάθημα. Είμαστε πολύ χαρούμενη με την χαρά τους και με το γεγονός ότι μέσα από το φιλόξενο ΤΕΦΑΑ Αθηνών και την ενέργεια που βάζουμε σε αυτό που αγαπάμε, γινόμαστε η αιτία να προβάλεται και να διαχέεται η γνώση αυτού του σπουδαίου αθλήματος. Η χαρά των φοιτητών είναι απερίγραπτή. Το ίδιο και η δική μου. Είμαι συγκινημένος από την πρόοδό τους».

Στο μάθημα χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος χάρη στο project “Safe Greece” που εκπονείται στην Ελλάδα με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.