ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυαγοσωστική Πισίνας στη ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ

 



Ναυαγοσωστική Πισίνας στη ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ

 

Δάφνη 01.04.2022. Οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ εξασκήθηκαν σε τεχνικές ναυαγοσωστικής πισίνας και δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την εμπειρία που έζησαν.

 

«Το μάθημα ήταν υπέροχο, πήραμε πολλές χρήσιμες γνώσεις για μία διάσωση, περάσαμε ευχάριστα και περιμένουμε την επόμενη φορά» (Δημήτρης Γιακουμής). 

 

«Κάθε μάθημα ναυαγοσωστικής είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Προσωπικά είναι η πρώτη μου επαφή με τον τομέα και μπορώ να πω οτι έχω εντυπωσιαστεί» (Σωκράτης Παπαγεωργίου). 

 



«Είναι ένα μάθημα που περνάει ευχάριστα ο χρόνος και ποτε δεν ξέρεις  μπορεί κάποια στιγμή να σου χρειαστεί να σώσεις κάποια ανθρώπινη» ζωή (ΦΙΛΙΚΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ).

 

«Καταπληκτικό μαθημα με μεγαλη ποικιλία σε διασωστικές τεχνικές και εναν έμπειρο καθηγητή, τον Στάθη Αβραμίδη, με πάθος για το στοιχειο της εξειδίκευσης του, την ναυαγωσωστικη» (Παναγιώτης Αρμυλαγος). 

 


«Άλλο ένα ενδιαφέρον μάθημα σχετικό με τη διάσωση στο νερό. Το μάθημα σήμερα περιελάμβανε κάποιες από τις διασώσεις με σωσίβιο. Ήταν αρκετά ενδιαφέρον και όπως κάθε φορά χρήσιμο» (Γιούλη Παναγιωτάκη).

 

«Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα. Αρκετά κουραστικό και ανυπομονώ για το επόμενο» (Συμεωνίδης Γιώργος).

 



«Ήταν ένα δύσκολο μάθημα που απαιτούσε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Παρόλα αυτά ήταν πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό» (Ανδρέας Λάμπρου).


«Πολυ καλο μάθημα δυσκολεύτηκα στην τελευταία διάσωση θα το ξανακάνω»  (Θεοδωρα Ρουσσα).

 



«Πολύ ωραίο το σημερινό μάθημα ευχαριστώ διασκεδαστικό και σίγουρα θα το ξαναέκανε κάτι τέτοιο ... Ευχαριστούμε πολύ Στάθη» (Ευαγγέλου Νικόλαος-Δωροθεος). 

 

«Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ στην αρχή με τις διασώσεις, αλλά σίγουρα δοκίμασα τα όριά μου και το ευχαριστήθηκα πολύ. Νιώθω ότι άξιζε» (Ναταλία Παπαδήμα).

«Το μάθημα της εφαρμοσμένης ναυαγοσωστικής είναι εξίσου δύσκολο με της αθλητικής ναυαγοσωστικής, αλλά και εξίσου χρήσιμο και επιμορφωτικό» (Γιώργος Δημητρίου).




«Το σημερινό μάθημα ήταν πολύ ωραίο, δυσκολεύτηκα λίγο αλλά το ευχαριστήθηκα! Ανυπομονώ για τα επόμενα…!» (Σκαμάγκα Σωτηρία).

 

«Εντυπώσεις από το μάθημα. Σήμερα κάναμε πολλες νέες διασώσεις!! Η αλήθεια ειναι οτι δυσκολεύτηκα όμως όταν ξεκινήσα να τα καταφέρνω, να βρίσκω μηχανισμούς και να σκεφτομαι ότι έτσι θα μπορούσα να σώσω όντως τη ζωή κάποιου τρελάθηκα! Περιμένω το επόμενο!!!» (Δανάη Κουτέλα).

 



«Το σημερινό μάθημα ήταν πολύ ευχάριστο και κάναμε εκπληκτικές διασώσεις!» (Δοδοντζίδη Αναστασία).

 

«Ήταν υπέροχο μάθημα με εκπληκτικές διασώσεις. Από τέτοια μαθήματα μαθαίνεις να σώζεις ανθρώπινες  ζωές στο νερό και να προσφέρεις αίσθηση μεγαλύτερης ασφάλειας στους ανθρώπους που κολυμπάνε με αποτέλεσμα να κολυμπούν ακόμα πιο ευχάριστα με την παρουσία σου. Γίνεσαι η ασπίδα τους στο νερό» (Ορέστης Σταυρόπουλος).

 


«Εκτός από τις τρομερές διασώσεις, μάθαμε να χειριζόμαστε και την βιντεοκάμερα» (Σταύρος Μπάζος).

 

«Απαιτητικό μαθημα ιδιαίτερα επιμορφωτικό αλλα με πολύ διασκέδαση και ομαδικότητα» (Δήμητρα Δήμου).

 

«Κάθε μάθημα είναι μία καινούργια εμπειρία! Ευχαριστούμε το δάσκαλό μας Στάθη Αβραμίδη που μας μυεί στο μαγικό κόσμο της ναυαγοσωστικής» (Βασίλης Ματσάγγος).

 


«Φοβερό το σημερινό μάθημα με αρκετές διασώσεις οι οποίες σίγουρα θα μας φανούν πολύ χρήσιμες στο μέλλον!» (Βαγιανός Αλέξανδρος).

 

«Το μάθημα μου άρεσε πολυ και ζήλεψα που για λόγους υγείας δεν μπορούσα να συμμετάσχω σήμερα» (Νικόλας Γιωτόπουλος).

 «Το μάθημα ήταν αρκετά απαιτητικό και κουραστικό. Οι γνώσεις όμως που πήραμε αυτή τη φορά είναι με διαφορά ό,τι πιο χρήσιμο θα μπορούσαμε να διδαχθούμε. Σε ευχαριστούμε πολύ Στάθη» (Δρακουλάκη Εμμανουέλα).



Η διδασκαλία του Δρ. Στάθη Αβραμίδη και ο εξοπλισμός διατίθεται στη ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ στο πλαίσιο εκπόνησης του project Safe Greece” από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: ΕΑΝΕ.