ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Safe Greece ξετρέλανε το 8ο Δ.Σ. Καρδίτσας

 



Το Safe Greece ξετρέλανε το 8ο Δ.Σ. Καρδίτσας

Καρδίτσα 03.06.2022. Στο πλαίσιο του projectSafe Greece” διδάξαμε το πρόγραμμα Τσάρλι ο διασώστης και καταγράφουμε τις εντυπώσεις των παιδιών και των καθηγητών φυσικής αγωγής που έλαβαν μέρος. 

   Αρχικά οι μαθητές ενθουσιάστηκαν μόνο και μόνο από μια απλή αναφορά που τους έγινε για το πρόγραμμα. Όταν περάσαμε στην πράξη έδειχναν αγωνία και ενδιαφέρον για το πως θα εξελιχθεί. Την ώρα της εξιστόρησης, παρακολουθούσαν τα γεγονότα με μεγάλη αφοσίωση, έχοντας ως επακόλουθο την ορθή απάντηση των ερωτήσεων που ακολούθησαν. Έπειτα στο πρακτικό κομμάτι έδειξαν μεγαλύτερο ενθουσιασμό και λαχτάρα για να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους. Όσον αφορά τους καθηγητές φυσικής αγωγής εξεπλάγησαν από το πρόγραμμα και μας παρείχαν βοήθεια σε ό,τι χρειαστήκαμε.


Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τα παιδιά διασκέδασαν και απέκτησαν αρκετές γνώσεις ναυαγοσωστικής.



Η διδακτική άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος κολύμβησης που διδάσκει η Αναστασία Μπλαντή στην  ΣΕΦΑΑ Τρικάλων. Στην διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε το Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό – Τσάρλι ο διασώστης που σχεδιάστηκε από τον Δρ. Στάθη Αβραμίδη, παραχωρήθηκε δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδας και υλοποιείται με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του  Safe Greece.