ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Αβραμίδηδες τιμήθηκαν στο Μουσείο Μαραθωνοδρόμων

 


Α-Δ: Δρ. Στάθης Αβραμίδης (Πρόεδρος ΕΑΝΕ), Ελευθερία Αβραμίδου (Αντιπρόεδρος ΕΑΝΕ) Γιώργος Μάλλιαρης (πρωταθλητής μαραθωνοδρόμος), Χάρης Βασιλάκος, Παντελής Αβραμίδης (παγκόσμιος πρωταθλητής αθλητικής ναυαγοσωστικής), Βλάσσης Καραβασίλης (Πρόεδρος Τελμησσού), Ιωσηφίνα Αβραμίδου (Βαλκανιονίκης Στίβου)


Οι Αβραμίδηδες τιμήθηκαν στο Μουσείο Μαραθωνοδρόμων

 

Μαραθώνας 08.01.2023. Ο Τελμησσός τίμησε τον Παντελή Αβραμίδη και την Ελευθερία Αβραμίδου στον «ναό» των μαραθωνοδρόμων.

Η ετήσια εκδήλωση τιμής των μαραθωνοδρόμων έγινε φέτος πραγματικότητα, έπειτα από 3 χρόνια λόγω της πανδημίας του covid-19. Οι αθλητές τιμήθηκαν στο κατάμεστο μουσείο. Στην τελετή ήταν έντονο το πνεύμα άμιλλας, υγιούς αθλητισμού και της εξύμνησης αθλητικών επιτευγμάτων (τρέξιμο με προβλήματα υγείας, διάνυση μεγάλων αποστάσεων με καλούς χρόνους ή σε σύντομο χρονικό διάστημα).

 


Ο ακάματος, παραγωγικός Πρόεδρος και «ψυχή» του Τελμησσού, Βλάσης Καραβασίλης, είπε: «Η οικογένεια Αβραμίδη δεν είναι μια απλή οικογένεια. Ασχολείται με την κολύμβηση, το πόλο και την αθλητική ναυαγοσωστική. Ο Παντελής είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία πανελληνιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής αθλητικής ναυαγοσωστικής. Ολοκλήρωσε και φέτος τον κλασικό μαραθώνιο με την κόρη του Ελευθερία». Ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης, συμμετείχε στις απονομές μεταλλίων και βραβείων σε τιμώμενα πρόσωπα εκ μέρους της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν σημαντικές προσωπικότητες ανάμεσα στις οποίες, ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος πρωταθλητής Γιώργος Μάλλιαρης και ο Χάρης Βασιλάκος, εγγονός του Χαρίλαου Βασιλάκου (του πραγματικού νικητή του 1ου μαραθωνίου των Μοντέρνων Ολυμπιακών Αγώνων, που η ιστορία κατέταξε 2ο αλλά οι ειδικοί γνωρίζουν ότι θυσιάστηκε για το καλό της πατρίδας).


 


Ο Παντελής ολοκλήρωσε την μαραθώνια διαδρομή για πολλοστή φορά στην αθλητική του διαδρομή. Το παράδειγμα του 81-χρονου αθλητή συγκινεί, επειδή παρά τις δυσκολίες κατάφερε και φέτος να ολοκληρώσει την κούρσα μαζί  με την κόρη του. Φέτος τα μουδιασμένα από τις χημειοθεραπείες πόδια του «έκαιγαν» στο δεύτερο μισό της διαδρομής αλλά παρόλα αυτά τερμάτισε.  Εικόνες: ΕΑΝΕ.