ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυαγοσωστική στο ΤΕΦΑΑ

 


Ναυαγοσωστική στο ΤΕΦΑΑ

Δάφνη 4-5-2023.  Δέκα φοιτητές από την σχολή μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα <<ο αγαπητός>> με ενθουσιασμό. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μόνες δυσκολίες που συναντήσαμε ήταν πως το παραμύθι αυτό συνήθως διδάσκετε σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη προσοχή, όμως τα παιδιά έλαβαν το μήνυμα του παραμυθιού. Παρόλο αυτά αφότου τελείωσε η αφήγηση του παραμυθιού, παίξαμε διάφορα παιχνίδια γνώσεων σχετικά με τον αγαπητό. Όπως το Ρουκ Ζουκ, βάζοντας ονόματα, φράσεις και λέξεις κλειδιά από το παραμύθι και χωρίζοντας τα παιδιά σε δύο ομάδες των 5 ατόμων η κάθε ομάδα προσπαθούσε να βρει την λέξη με την βοήθεια περιγραφής.

  Επίσης για να σπάσει λίγο ο πάγος παίξαμε ένα πιο ενεργητικό και πιο διασκεδαστικό παιχνίδι τις λεγόμενες σημαιούλες. Το παιχνίδι αυτό είναι παραλλαγή των μουσικών καρεκλών. Τα παιδιά ήθελαν να παίξουν και δεύτερο γύρο και γέλασαν πολύ και έδειξαν να το απολαμβάνουν. Επιπλέον δεν έλειψαν οι ερωτήσεις και οι εντυπώσεις που τους έκανε η όλη διαδικασία και η αφήγηση του παραμυθιού. Για παράδειγμα ένα παιδί ταυτίστηκε με την ιστορία του αγαπητού που συγκινήθηκε. Ένα άλλο παιδί είχε μείνει με την αγωνία να δει αν τελικά ο αγαπητός  επέζησε μετά τις πρώτες βοήθειες του έμπειρου  ναυαγοσώστη.   


   Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως τα παιδιά αναγνώρισαν και ασπάστηκαν το έργο του κάθε αθλοσώστη και κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι πόσο μάλλον στην χώρα μας, μια παραθαλάσσια χώρα με πολύ τουρισμό . Όλοι οι φοιτητές έδιναν από την διαδικασία <<ο αγαπητός>> με νέες γνώσεις εμπειρίες για τροφή για σκέψη. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του projectSave Greece” που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association.