ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το «Safe Greece» στον Πρωτέα Καλύμνου

 


Το «Safe Greece» στον Πρωτέα Καλύμνου

Κάλυμνος 25.07.2023. Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Κολύμβησης «Πρωτέας» υλοποιεί το project “Safe Greece” που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation για την πρόληψη πνιγμών.

Οι 120 κολυμβητές και αθλοσώστες 7-17 ετών της ομάδας απέκτησαν γνώσεις ασφάλειας στο νερό, κολύμβησης και αθλητικής ναυαγοσωστικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Πνιγμών στο πλαίσιο του  projectSafe Greece”. Η μύηση στις γνώσεις της πρόληψης και διάσωσης θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι. Χάρη στον Πρωτέα Καλύμνου, τα παιδιά γίνονται ασφαλέστερα στο νερό.

προπονητής της ομάδας και διεθνής αθλοσώστης, Μιχάλης Γλυνάτσης, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενούμε αυτό το σημαντικό project στην Κάλυμνο. Η ανάγκη για διάδοση γνώσεων πρόληψης και διάσωσης στο νερό μέσα από την κολύμβηση και την αθλητική ναυαγοσωστική, είναι σημαντική και απαραίτητη για τους νησιώτες».

Ο πρόεδρος της ΕΑΝΕ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης είπε: «Ο Πρωτέας, έχει διανύσει μια αξιέπαινη πορεία στην αθλητική ναυαγοσωστική. Το μεράκι και η παραγωγικότητα του Μιχάλη Γλυνάτση εμπνέει σεβασμό στους νησιώτες και στην υπόλοιπη Ελλάδα.» Εικόνα: ΝΟΚ Πρωτέας.