ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Safe Greece στο Sport Village Athitakis

 



Το Safe Greece στο Sport Village Athitakis

 

Γραμματικό, καλοκαίρι 2023. Η Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) πραγματοποίησε στο SPORT VILLAGE ATHITAKIS το project Safe Greece” σε 3000 παιδιά και ομαδάρχες.

Σε συνεργασία την διοίκηση και το αρχηγείο της κατασκήνωσης, πραγματοποιήσαμε το πετυχημένο πρόγραμμα κερδίζοντας το χειροκρότημα και το γέλιο των κατασκηνωτών. Μέσα σε 4 κατασκηνωτικές περιόδους, περίπου 3000 παιδιά ηλικίας 7-16 ετών και στελέχη της κατασκήνωσης, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΑΝΕ. Ο Τμηματάρχης Εθελοντών Εφραίμ Χαλκιάς, δίδαξε τους κατασκηνωτές, ώστε να ευαισθητοποιηθούν στην ασφάλεια στο νερό και στην κολύμβηση. Τα παιδιά έμαθαν να κινούνται άνετα στο νερό, και τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κινδύνου. Μέσα από τις ομιλίες ενημερώθηκαν για τον τρόπο που αντιμετωπίζετε μια επείγουσα κατάσταση στο νερό, τα σήματα επικοινωνίας του ναυαγοσώστη και τον εξοπλισμό του. Γνωρίστηκαν με την αθλητική ναυαγοσωστική, συμμετέχοντας στο αγώνισμα «Σημαίες» στο γήπεδο του Beach volley και κατανόησαν την σημαντικότερα του αθλήματος για την προαγωγή δημόσιας υγείας. Μέσα στην πισίνα δοκίμασαν κάποια αγωνίσματα νερού.




Στο τέλος τα παιδιά ακούσανε ιστορίες και περιπέτειες από τις αποστολές Ελλήνων στο εξωτερικό όπως η Βρετανική Πανεπιστημιάδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής και το Παγκόσμιο Κύπελλο Διάσωσης. Τα παιδιά κατενθουσιάστηκαν με αυτή την επιπλέον κατασκηνωτική δράση. Πολλά από αυτά έδειξαν ενδιαφέρον να ασχοληθούν με την αθλητική ναυαγοσωστική μέσα στην καινούργια χρονιά. Η ΕΑΝΕ ανοίγει την αγκαλιά της και σας περιμένει όλους. Ραντεβού την επόμενη χρονιά για να παίξουμε ξανά με τους μικρούς μας φίλους.




Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Η διδασκαλία εκπονήθηκε με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του project "Safe Greece". Εικόνες: ΕΑΝΕ.