ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: O Charlie στον Γ.Σ. Ηλιούπολης

 



Safe Greece: O Charlie στον Γ.Σ. Ηλιούπολης

Αθήνα, 10/01/2024. Δεκαεπτά αθλήτριες μαζικού αθλητισμού ρυθμικής γυμναστικής της ομάδα ΓΣΗ διδάχθηκαν το Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης» με μεγάλο ενθουσιασμό.

Ο χώρος που πραγματοποιούμε τα μαθήματα μας στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης γέμισε χαμόγελα και ενθουσιασμό όταν ανακοινώσαμε ότι θα γνωρίσουμε τη ναυαγοσωστική μέσα απο το παραμύθι του Τσάρλι του διασώστη. Οι μικρές αθλήτριες μας ηλικιών 6-8 άκουγαν με μεγάλη προσήλωση την ιστορία και στο τέλος υπήρχε πλήθος ερωτήσεων και εκδήλωση μεγάλου ενδιαφέροντος για τη σειρά Baywatch. Στη συνέχεια απαντήσαμε όλες τις ερωτήσεις και επαναλάβαμε με δυνατή φωνή τους κανόνες που ακολουθούσε και ο ήρωας μας, Τσάρλι. Στο τέλος του μαθήματος παίξαμε τις «Σημαίες» και η αίθουσα γέμισε γέλια και δυνατά λόγια ενθάρυνσης η μια αθλήτρια προς την άλλη!


Με τη λήξη του παιχνιδιού μοιράσαμε τα διπλώματα και όλα τα μικρά μας κορίτσια ένιωσαν ότι είναι ναυαγοσώστριες για λίγο. Φεύγοντας απο το γυμναστήριο τις ακούγαμε να εξιστορούν με χαρά στους γονείς τους τις εμπειρίες τους από το μάθημα!

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Ανδριανάκη Βιλελμίνη.