ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ: Φανταστικό μάθημα επιβίωσης σε ναυάγιο

 

ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ: Φανταστικό μάθημα επιβίωσης σε ναυάγιο

Δάφνη 22.03.2024. Οι 44 φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Αθηνών, εκπαιδεύτηκαν στην ατομική επιβίωση σε ναυάγιο, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εφαρμοσμένη Ναυαγοσωστική». Ακολουθούν οι ενθουσιώδεις εντυπώσεις τους:

«Υπέροχο μάθημα την Παρασκευή στο μάθημα της εφαρμοσμένης ναυαγοσωστικής και εξαιρετικά χρήσιμο. Έμαθα πράγματα που έξω σε οποιαδήποτε σχολή αντίστοιχης κατεύθυνσης αμφιβάλλω αν θα τα συναντούσα. Με αυτόν τον τρόπο ο Στάθης μας έδειξε όχι μόνο σημαντικά πράγματα σε μια περίπτωση ναυαγίου αλλά απέδειξε ότι ο καθένας μπορεί και πρέπει να ξέρει πως να επιβιώσει από ένα ναυάγιο ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα που το δημόσιο πανεπιστήμιο και ο ίδιος μας το εξασφαλίζουν  ακόμα. Σε ευχαριστώ Στάθη Αβραμίδη για αυτήν την ευκαιρία που μου  προσέφερες.» (Γιώργος Λαζάρου).

 


«Το μάθημα ήταν φανταστικό» (Ελένη Κόντη).

«Εποικοδομητικό μάθημα με νέες γνώσεις και εμπειρίες!» Γρέκας Κωνσταντίνος).

«Ένα μάθημα ξεχωριστό με γνώσεις που σου μένουν!» (Βασίλης Δουρμούσης).

«Πολύ ωραία εμπειρία, μάθαμε πολλά χρήσιμα πράγματα» (Γιάννης Κούκιος).

 

«Από τις ωραιότερες εμπειρίες που έχω ζήσει. Απίστευτη εμπειρία και από την άλλη πολύ χρήσιμη γιατί το να μάθεις να ανταπεξέρχεσαι σε συνθήκες ναυαγίου μπορεί να σώσεις την ζωή σου και άλλες ζωές. Αυτά τα μαθαίνεις μόνο στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας και στο μάθημα της εφαρμοσμένης ναυαγοσωστικής» (Βερβέρης Αναστάσιος).

 

«Μάθαμε πολύ σπουδαία πράγματα και περάσαμε υπέροχα» (Παρασκευή Λιώρη).

«Το μάθημα της Παρασκευής ήταν από τα πιο χρήσιμα. Παραστατικό, ενδιαφέρον και σίγουρα τρομερή εμπειρία» (Μαρία Μποτσάκη).

«Νιώθω τυχερή που έζησα αυτές τις στιγμές, καθώς έμαθα πολλά για την επιβίωση σε ναυάγιο. Στάθη ευχαριστούμε!!!» (Μυρτώ Κάσσαρη).

«Εκπληκτικό μάθημα. Για ακόμα μια φορά ζήσαμε μια εμπειρία που, όχι μόνο μας γέμισε με νέες γνώσεις αλλά θα μας μείνει σίγουρα αξέχαστη.» (Μαρία Δίπλα).

 


«Πολύ ωραίο και παραστατικό μάθημα!!» (Κώστας Ρασπίτσος).

«Εάν ο Τζακ από τον Τιτανικό είχε παρακολουθήσει αυτό το μάθημα, θα είχε σωθεί!» (Απόστολος Τάραμας).

«Το μάθημα ήταν αρκετά διαδραστικό, απαιτούσε συνεργασία, έπαιρνες γνώση, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε καλή διάθεση και γέλιο.» (Χριστίνα Κεσιμίδου).

«Το μάθημα όπως και όλα μέχρι τώρα που έχουμε κάνει, ήταν μια συναρπαστική και απίστευτη εμπειρία για την ζωή μας!» (Μανόλης Μαθιάσος).

 

 


«Συναρπαστικότατη εμπειρία - μάθημα για  σεμινάριο !» (Τοουλακος Μαριος).

«Το μάθημα ήταν πολύ ωραίο και μάθαμε πολλά πράγματα.» (Στυλιανη Κατσικινη).

«Ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη μοναδική εμπειρία!» (Μάριος Γιαννακόπουλος).

«Από τα πιο ενδιαφέροντα μαθήματα που έχω κάνει στην σχολή, πραγματικα πρωτόγνωρο για εμενα!» (Δημήτρης Σούρσος).



«Εξαιρετικά ενδιαφέρον μάθημα και πολύ χρήσιμες συμβουλές όχι μόνο για το πώς πρακτικά επιβιώνεις σε ενδεχόμενο ναυαγίου αλλά και πώς το διαχειρίζεσαι ψυχολογικά. Ευχαριστούμε πολύ Στάθη» (Νίκος Βγόντζας).

«Το μάθημα ήταν πολύ ενδιαφέρον και περιείχε βασικές πληροφορίες επιβίωσης στο νερό αλλά και σωστής χρήσης σχεδίας, οι οποίες μπορούν να φανούν χρήσιμες σε μια συγκεκριμένη συνθήκη.» (Δημήτρης Χατζηαλεξανδρής)

 «Ήταν μια μοναδική εμπειρία !!» (Χριστίνα Παυλίδου)

«Καταπληκτικός τρόπος εκμάθησης με το ενδιαφέρον στα ταβάνια» (Χρήστος Τζάιδας)

«Ήταν ένα μάθημα υπέροχο και μια ξεχωριστή εμπειρία με χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες» (Γιάννης Παπαδόπουλος).

«Το μάθημα ήταν συναρπαστικό και θα μεινει αξέχαστο στον καθέναν μας που το παρακολουθησε!» (Κώστας Κουβαρίδης).

«Φανταστικό μάθημα και μάθαμε σπουδαία πράγματα!« (Παναγιώτης Ρομπολάκης).

«Την τελευταία μας συνάντηση δεν θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω «κλασικό μάθημα σχολής», ήταν μια εμπειρία! Μια εμπειρία που μας δίδαξε πράγματα που όσα βιβλία και να ανοίξουμε δεν θα μάθουμε!  Ευχαριστούμε πολύ!» (Ευτυχία Σοφικίτη).



O δάσκαλος της εφαρμοσμένης ναυαγοσωστικής, Δρ Στάθης Αβραμίδης, είπε: «Η πιο ιερή μορφή της θεωρίας κατά τον Καζαντζάκη, είναι η πράξη. Οι φοιτητές μας είναι το μέλλον της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού στην χώρα μας. Για αυτό και είναι χαρά και υποχρέωσή μας να τους προσφέρουμε ως Τομέας Υγρού Στίβου πλούσια αισθητηριακά ερεθίσματα που θα τους κάνουν καλύτερους και θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια στους ασκούμενους τους.»

Ο Τμηματάρχης Εθελοντών ΕΑΝΕ και φοιτητής ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ, Εφραίμ Χαλκιάς, βοήθησε στην διεξαγωγή του μαθήματος και δήλωσε: «Είμαστε συγκινημένοι από την ανταπόκριση των φοιτητών. Η εφαρμοσμένη και αθλητική ναυαγοσωστική έχουν απογειώσει το ενδιαφέρον και κερδίζει τις καρδιές των μελλοντικών συναδέλφων μας.»

 


Στο μάθημα χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός που διατέθηκε από την εταιρεία «AL-MA» των Αλέξανδρου και Δημήτρη Μακρή και του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του projectSafe Greece” που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος. Ευχαριστούμε θερμά τους παραπάνω για την σημαντική συνεισφορά τους στην ακαδημαϊκή θωράκιση των μελλοντικών καθηγητών φυσικής αγωγής στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στο νερό. Εικόνες: ΕΑΝΕ.