ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: A Chance For Children of Meligou Arkadias Club

 



Safe Greece: A Chance For Children of Meligou Arkadias Club

 

Μελιγού 28.06.2024. Τα 11 παιδιά της ηλικίας 12-14 του Α.Ο. Μελιγού Αρκαδίας, διδάχθηκαν το πρόγραμμα «Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά».

Έπειτα από την διδαχή του παραμυθιού «Τσάρλι ο διασώστης», κάναμε ένα μικρό διάλειμμα για ξεκούραση και ξεκίνησε η διδαχή του δεύτερου παραμυθιού «Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά». Το παραμύθι είχε ροή, οπότε δεν με διέκοψε κανένα παιδί για ερωτήσεις, καθώς τους ήταν όλα κατανοητά. Σε κάποιες περιπτώσεις, σταματούσα εγώ την διδαχή για να ρωτώ τα παιδιά που συμμετείχαν και την προηγούμενη ημέρα, ώστε να «δοκιμάσω» την μνήμη και τις γνώσεις τους. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα λίγο παραπάνω συμμετοχή και κυρίως σωστές απαντήσεις, αλλά δέχτηκα μια καλή δικαιολογία, ότι γιαυτό μου ζήτησαν να τα διδάξω ξανά! Όταν ολοκληρώθηκε η διδαχή του «Αγαπητού», έκανα το ίδιο «παιχνίδι» όπως στο προηγούμενο παραμύθι, δηλαδή έκανα μια ερώτηση στα παιδιά που μόλις το διδάχτηκαν για πρώτη φορά, άκουγα τις απαντήσεις και για επιβεβαίωση ρωτούσα τα παιδιά που το διδάχτηκαν για δεύτερη φορά. Στην συνέχεια, παίξαμε το παιχνίδι με τις κρυμμένες λέξεις, ενώ μετά αναφέρθηκα σε τεχνικές διάσωσης στο νερό ως ναυαγοσώστης. Αρχικά ρώτησα σε ποια παιδιά θα άρεσε να εργαστούν ως ναυαγοσώστες και αν θα άντεχαν την πίεση και την ευθύνη, καθώς απευθύνομαι σε παιδιά γυμνασίου. Τα ενθάρρυνα να κυνηγήσουν οποιαδήποτε όνειρα έχουν και να ξεπερνούν τα εμπόδια που θα βρίσκουν, γιατί η ουσία βρίσκεται στο να κάνουμε κάτι που αγαπάμε, όχι κάτι το οποίο μας υποδεικνύουν άλλοι. Τέλος, ήθελα να διδάξω και την ΚΑΡΠΑ γιατί προσωπικά την θεωρώ απαραίτητη για όλους. Σε αυτό, συμμετείχαν και οι γονείς, αλλά είχα για βοηθούς μου τα παιδιά που συμμετείχαν την προηγούμενη ημέρα. Με μεγάλη χαρά, ο τρόπος ήταν άψογος και τα είχαν μάθει όλα σωστά, αλλά είχαν και την ικανότητα να τα δείξουν σε τρίτους. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώσαμε την διαδικασία, τους ευχαρίστησα για την δυνατότητα που μου έδωσαν να τους μεταφέρω τις γνώσεις που έχω λάβει, ενώ τους ενημέρωσα ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να διδάξω κάτι ξανά, θα το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση.



Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Ηλίας Σούρσος.