ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Heraklion Summer Camp με αθλητική ναυαγοσωστική

 


Heraklion Summer Camp με αθλητική ναυαγοσωστική

 

Ηράκλειο, καλοκαίρι 2024. Στο “Heraklion Summer Camp”, συμμετείχαν 70 παιδιά 5-13 ετών, ασκήθηκαν σε αγωνίσματα της αθλητικής ναυαγοσωστικής και απέκτησαν γνώσεις ασφάλειας στο νερό του project Safe Greece”.

 

Ο δημιουργός του camp, Βασίλης Αμπατζής (Γ. Γραμματέας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής), δήλωσε: «Η επιτυχία του Camp δείχνει ότι η προσπάθεια και αφοσίωση των εμπλεκομένων απέδωσε καρπούς. Οι συμμετέχοντες απέκτησαν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες που σχετίζονται με την ασφάλεια στο νερό και τη διάσωση. Αυτές μπορούν να αποδειχθούν ζωτικές σε πραγματικές καταστάσεις. Η εμπειρία του Camp ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση των παιδιών που έμαθαν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις και να συνεργάζονται με συνομήλικους. Η κοινή εμπειρία και οι δραστηριότητες ενίσχυσαν το ομαδικό πνεύμα και δημιούργησαν ισχυρούς δεσμούς.»

 

Ο εκπαιδευτής του camp, Λέανδρος Στεφανάκης (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Προπονητής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής), δήλωσε: «Η ένταξη της αθλητικής ναυαγοσωστικής στο ημερήσιο πρόγραμμα ενός Camp είναι μια μοναδική ευκαιρία που συνδυάζει διασκέδαση, εκπαίδευση και την ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων στα παιδιά. Προσφέρει όχι μόνο τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις αθλητικές τους επιδόσεις αλλά και να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες που σχετίζονται με την ασφάλεια στο νερό και τη διάσωση ζωής.»

 


Η επιτυχία του προγράμματος ενίσχυσε το αίσθημα ασφάλειας στο νερό, γεγονός σημαντικό για τις παράκτιες περιοχές. Μέσα από το Camp, έγινε κατανοητή η αξία της κοινωνικής προσφοράς και βοήθειας, κάτι που καθιστά τους συμμετέχοντες συνειδητοποιημένους πολίτες. Η επιτυχία μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για την διοργάνωση παρόμοιων πρωτοβουλιών στο μέλλον, προσελκύοντας περισσότερα παιδιά και συμβάλλοντας στην προώθηση της αθλητικής ναυαγοσωστικής.


Η γνωριμία των παιδιών με τα αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστικής, πραγματοποιήθηκε με την αξιοποίηση κανονισμών και οδηγιών που προσφέρει η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος στην ιστοσελίδα της, στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται  με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.