ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Χρυσή» Παραολυμπιονίκης η Σταματοπούλου

 


«Χρυσή» Παραολυμπιονίκης η Σταματοπούλου

 

Παρίσι 7.9.2024. Το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες χάρισε στην Ελλάδα η κολυμβήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου. Η 38χρονη αθλήτρια με την χρυσή καρδιά, κέρδισε τον τελικό των 50μ ύπτιο και ξέσπασε σε δάκρυα χαράς στην πισίνα της Λα Ντεφάνς.

 






Η Αλεξάνδρα πάσχει από το Σύνδρομο Καθηλωμένου Ατόμου (Stiff Person) και κινείται με αμαξίδιο. Στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο. Αυτή είναι η τελευταία συμμετοχή της σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και έμελλε να ρίξει τίτλους τέλους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μπαίνοντας στο πάνθεον του Ελληνικού και Παραολυμπιακού αθλητισμού.




«Εχω παλέψει πάρα πολύ, πέρασα τόσες ατυχίες, αλλά έχω ψυχή», δήλωσε κλαίγοντας η χρυσή Παραολυμπιονίκης. «Θα ακουστεί για εμένα ο εθνικός ύμνος, είναι απίστευτο αυτό που ζω. Έλεγαν πολλά, πέρασα τόσες αναποδιές και έλεγα σε όλους, ησυχία. Στο τέλος θα δώσω όσα πρέπει να δώσω.» Η τελευταία χρονιά της Αλεξάνδρας, γράφτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ημέρα που γιόρτασε στο Παρίσι τόσο εκείνη όσο και ο προπονητής της τα γενέθλιά τους.

 


Ο δημοσιογράφος είπε: «Κοντά της είναι ο προπονητής Μιχάλης Νικολόπουλος». Λάθος. Μιχάλης Νικόπουλος. «Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς». Λάθος. Ήταν οι κόποι μιας ζωής! Λίγοι γνωρίζουν τον κακοτράχαλο δρόμο που διαβαίνει αυτό το κορίτσι. Ακόμα λιγότεροι μπορούμε να νιώσουμε τις θυσίες, τον πόνο, την ματαίωση, την αδικία που αποτελεί μέρος της ζωής της. Η Αλεξάνδρα όχι μόνο δεν λύγισε, όχι μόνο δεν παραπονέθηκε, αλλά στάθηκε αξιοπρεπής και δεν εγκατέλειψε. Η σεμνή μαχητικότητα της είναι παράδειγμα προς μίμηση σε όσους οι δυσκολίες μας κάνουν να πέφτουμε και να μην ξανασηκωνόμαστε. Ανθρώπους όπως η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου πρέπει να αναδεικνύουν τα ΜΜΕ. Για να μας βοηθήσουν να θυμηθούμε την ανθρωπιά μας, το μεγαλείο της Ελλάδας και την δύναμη της ψυχής!


 

 

Αλεξάνδρα, η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, είναι υπερήφανη που είσαι μέλος, υποστηρίκτρια και αθλήτριά μας. Ελπίζουμε ότι όταν θα φωτογραφηθεί η αθλητική ηγεσία της πατρίδας μας αυτή την φορά δίπλα σου, να σου δώσει επιτέλους αυτό που αξίζεις! Όλοι οι Ελληνες σου χρωστάμε. Εάν για κάθε δάκρυ χαράς ή λύπης και σταγόνα ιδρώτα που έχυσες σε όλη σου την διαδρομή, εισέπραττες μια ελάχιστη χειροπιαστή ανταμοιβή από όσους κάνεις υπερήφανους, θα ήσουν πλούσια. Πάντα ήσουν πολλά περισσότερα από Παραολυμπιονίκης! Όπως είπε και ο εκφωνητής την ώρα της απονομής σου, «σε ευχαριστούμε για αυτό το δώρο που μας έκανες!» Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο σου!