ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ασφάλεια-διάσωση στη Σχολή Προπονητών ΓΓΑ Καγιάκ/SUP

 


Ασφάλεια-διάσωση στη Σχολή Προπονητών ΓΓΑ Καγιάκ/SUP

 

Πειραιάς 13-14.09.2024. Εκπαίδευση στην πρόληψη, διάσωση, πρώτη βοήθεια και αθλητική ναυαγοσωστική έλαβαν οι 55 υποψήφιοι προπονητές Καγιάκ – SUP Γ Κατηγορίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ).

 

Οι υποψήφιοι εκπαιδεύτηκαν θεωρητικά και πρακτικά στην βασική υποστήριξη ζωής, υποθερμία, θερμοπληξία, επιληψία. Απέκτησαν γνώσεις επιδημιολογίας πνιγμού, κανόνων, μοντέλων και τεχνικών διάσωσης στο νερό. Ενημερώθηκαν για το Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης», ως εναλλακτικό παιδαγωγικό εργαλείο και μέσο προσέλκυσης νεαρών αθλητών. Διαπίστωσαν την συνάφεια των αθλημάτων της Σχολής με επιλεγμένα αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστικής και την χρήση τους ως μέσο στην προπόνηση και εναλλακτική πρόταση για συμμετοχή σε αγώνες.


 



Διευθυντής της σχολής είναι Δρ Σταμάτης Μουρτάκος, Επιστημονικός Συνεργάτης και Διδάσκων ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Τεχνικός Διευθυντής της Σχολής είναι ο Μανολης Αγγελάκης, Πτυχιούχος ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ, MSc. Εκπαιδευτής είναι ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης, Διδάσκων Εφαρμοσμένης και Αθλητικής Ναυαγοσωστικής ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος και Γ.Γ. Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής.

 


Οι υποψήφιοι προπονητές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από το ψυχαγωγικό χαρακτήρα και την ποικιλία των εκπαιδευτικών ερεθισμάτων που έλαβαν θεωρητικά και πρακτικά.









Ο εξοπλισμός και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει συνταχθεί και διατέθηκε στο πλαίσιο του project Safe Greece” που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: ΕΑΝΕ.