ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

==► Home  ==► Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του Γ.Σ. Ηλιούπολης!  ==► Ο «Τσάρλι ο διασώστης» διδάσκει ΑμεΑ  ==► Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του Α.Σ. Ταεκβοντό Καισαριανής  ==► «ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» ΤΟΥ Α.Σ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ  ==► Ο Αγαπητός ενθουσίασε τον Γ.Σ Γλυφάδας  ==► Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του Γ.Σ. Γλυφάδας  ==► O Τσάρλι στον ΑΟ Θέρσιππος Περιστερίου  ==► Μία ευκαιρία στα παιδιά του 1ου ΔΣ Χαλανδρίου  ==► «Μία Ευκαιρία για τα Παιδιά» στον ΑΟ «Θέρσιππος Περιστερίου»  ==► Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του 6ου Δ.Σ. Ηλιούπολης  ==► Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του 6ου Δ.Σ. Ηλιούπολης  ==► Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του Αγίου Δημητρίου  ==► Ο Τσάρλι στον ΠΑΟ  ==► Ο «Τσάρλι ο διασώστης» στο Νέο Ηράκλειο  ==► Ο Τσάρλι ο διασώστης στο Ν. Ηράκλειο  ==► O Charlie μάγεψε τους νεαρούς αθλητές  ==► O Charlie στον Αθλητικό Σύλλογο Ζωγράφου  ==► Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του Γλαύκου Περιστερίου  ==► Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του Γλαύκου Περιστερίου  ==► Α Chance For Children of Spartan Warriors  ==► Μια Ευκαιρία στα Παιδιά της ξιφασκίας του ΠΑΟ  ==► Ο Τσάρλι στην «Ροή»  ==► Ο Τσάρλι στην Ροή του ΟΑΚΚΑ  ==► Ο Τσάρλι στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης    By The best widgets

Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του 6ου Δ.Σ. Ηλιούπολης

 


Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του 6ου Δ.Σ. Ηλιούπολης

 

Ηλιούπολη, 16.12.2024. Οι 17 μαθητές της Γ’ τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης διδάχθηκαν το πρόγραμμα «Μία Ευκαιρία Στα Παιδιά».

Στο πλαίσιο της διδασκαλίας του παραμυθιού «Μία Ευκαιρία Στα Παιδιά» οι μαθητές είδαν μέσα από εικόνες και άκουσαν από εμάς μία ιστορία για την Αγαπητό (τον πρωταγωνιστή του παραμυθιού). Ο Αγαπητός ήταν ένα παιδί που μετακόμισε σε μία ξένη πόλη και έψαχνε να βρει φίλους. Μέσα από την αναζήτηση αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες που στο τέλος έγιναν διδάγματα. Στα παιδιά άρεσε πολύ το παραμύθι καθώς ήταν κάτι διαφορετικό, αφού δεν είχε λόγια παρά μόνο εικόνες, δίνοντας την δυνατότητα στον καθένα να αυτοσχεδιάσει και να κάνει την ιστορία «δική του». Έτσι, εγώ και ο συμφοιτητής μου δεν αντιμετωπίσαμε κάποια δυσκολία αφού τα παιδιά ήταν αφοσιωμένα στο διαδραστικό παραμύθι και σε αυτά που διηγούμασταν. Έπειτα, ακολούθησε ένα παιχνίδι που τα παιδιά έπρεπε να συνεχίσουν την ιστορία του Αγαπητού με ένα δικό τους σκίτσο και κυρίως μία δική τους μοναδική ιστορία. Φεύγοντας από την τάξη, ακούσαμε τόσο λόγια ευχαρίστησης από την δασκάλα των μαθητών όσο και λόγια αγάπης, ενθουσιασμού και ανυπομονησίας από τα ίδια τα παιδιά, «πότε θα ξαναέρθετε να μας πείτε την συνέχεια της ιστορίας του Αγαπητού;» ήταν η πιο συχνή ερώτηση των παιδιών. Μία ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά και κυρίως για εμάς.


Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προπτυχιακών σπουδών της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την στήριξη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Χρησιμοποιήθηκε το εκπαιδευτικό υλικό του project “Safe Greece” που διατίθεται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Εύη Παυλίδου.