ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Charlie στον ΛΑΑΣ

 



Ο Charlie στον ΛΑΑΣ

 

Αθήνα, 9/5/2025. Δεκαεννέα μικροί αθλητές του συλλόγου ΛΑΑΣ, ηλικίας 8-12 ετών, διδάχθηκαν στο κλειστό γήπεδο Γκράβας «Αντώνης Τρίτσης» το πρόγραμμα «Τσάρλι ο διασώστης» με μεγάλο ενθουσιασμό.

Η συμφοιτήτριά μου Νεφέλη Χριστοδούλου κι εγώ, πήγαμε στο κλειστό γήπεδο Γκράβας «Αντώνης Τρίτσης», όπου διδάξαμε στα παιδιά του συλλόγου «ΛΑΑΣ» το παραμύθι «Τσάρλι ο Διασώστης», που έχει να κάνει με την ιστορία του μικρού Τσάρλι και πώς πραγματοποίησε την τελευταία του επιθυμία να γίνει διασώστης. Στην αρχή της αφήγησης, κάποια κάπως ζωηρότερα παιδιά άργησαν λίγο να κάνουν ησυχία για να συγκεντρωθούν στην παρουσίαση. Οι πρώτες εικόνες όμως που τους δείξαμε με την βοήθεια των φορητών υπολογιστών μας τράβηξαν γρήγορα την προσοχή τους, κι έτσι όλοι συμμετείχαν στην διαδικασία με πολύ ενθουσιασμό και προσήλωση μέχρι το τέλος! Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία, κάνοντας ερωτήσεις σε όλη την διάρκεια της αφήγησης. Μεγάλος ενθουσιασμός και όρεξη για συμμετοχή υπήρχε και για τα παιχνίδια που οργανώσαμε με αφορμή την ιστορία του Τσάρλι, το «Ρουκ Ζουκ» και τις «Σημαίες».  Επιπλέον, τόσο οι προπονητές όσο και οι γονείς που παρακολούθησαν τις δράσεις, μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι ήταν πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με την αντίδραση και την διάθεση των παιδιών, αλλά και από το γεγονός ότι οι μικροί αθλητές έμαθαν κάτι πολύ χρήσιμο και διαφορετικό απ’ αυτό που είχαν συνηθίσει σε μια απλή προπόνηση στίβου. Έμαθαν την αξία του να προσπαθείς να πετυχαίνεις τους στόχους σου και να είσαι χρήσιμος στους άλλους, μέσα από την αληθινή ιστορία ενός παιδιού που πραγματοποίησε την τελευταία του επιθυμία να γίνει ναυαγοσώστης.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν δεκαεννέα μικροί αθλητές στίβου του συλλόγου «ΛΑΑΣ», ηλικίας 8 έως 12 ετών. Τα παιδιά απάντησαν με ένα δυνατό «Ναιιιιι!», στην ερώτησή μας αν τους άρεσαν το παραμύθι και τα παιχνίδια που παίξαμε, φωνάζοντας «Κύριε ήταν πολύ ωραία!», και «Δεν έχουμε ξαναπαίξει αυτό το παιχνίδι.!», και ρωτώντας μας πότε θα ξαναπάμε!

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προπτυχιακών σπουδών της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την στήριξη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Χρησιμοποιήθηκε το εκπαιδευτικό υλικό του projectSafe Greece” που διατίθεται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Χατζόπουλος Χαράλαμπος, Τάσος Μακρυνικόλας.