ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Π.Δ. 31/2018: 
Δημοσιεύματα - Κριτική - Επίκαιρες Ερωτήσεις - Παρεμβάσεις


Η παρούσα ενότητα, φιλοξενεί δημοσιεύματα, κριτικές και επίκαιρες ερωτήσεις και παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν υπέρ ή κατά των διατάξεων του Π.Δ. 31/2018. Επισκεφτείτε την συστηματικά για να ενημερώνεστε για τυχόν νέα δημοσιεύματα.Αθήνα 6.6.2018: Κατά τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τίτλο «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις», ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υποστήριξε πέντε τροπολογίες για τη διάρκεια των συμβάσεων για την κάλυψη κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών Ο.Τ.Α. του προσωπικού που απασχολείται στην πυρασφάλεια και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών. Οι υφιστάμενες σχετικές διατάξεις τροποποιούνται ως προς τις δύο κατηγορίες για την παράταση της διάρκειας των συμβάσεων εργασίας, προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση με το νέο νομοθετικό πλαίσιο και να αντιστοιχηθεί η διάρκεια των συμβάσεων με τις χρονικές περιόδους που κρίνεται υποχρεωτική η παροχή των υπηρεσιών και η εκτέλεση του έργου. [video]. Περισσότερα.

Χανιά 5.6.2018:  Το Π.Δ. 31/2018 παραβιάζει θεμελιώδη επαγγελματικά δικαιώματα εκπαιδευτών και ναυαγοσωστών κόντρα στις διεθνείς πρακτικές (Ερώτηση Στέλιου Ξενάκη προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή)

Αθήνα 4.6.2018Ερώτηση για την προστασία των λουόμενων στις ακτές. Ερώτηση για την προστασία των λουόμενων στις ακτές κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Σάκης Βαρδαλής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Κώστας Στεργίου, Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος.


Αθήνα 4.6.2018Παρέμβαση του ΚΚΕ για την προστασία των λουόμενων στις ακτές


Αθήνα 30.5.2018: Σκοτώνεται τα άλογα όταν γεράσουν; (Ερώτηση του Κωνσταντίνου Σταυρόπουλου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή και την Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας που κοινοποιήθηκε προς όλους τους Έλληνες Βουλευτές).


Αθήνα 25.5.2018:  Κινδυνεύουμε να έχουμε παραλίες χωρίς ναυαγοσώστες (Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας).


Αθήνα 25.5.2018: Γιώργος Αμυράς: «Ασφάλεια κολυμβητών στη θεωρία και μόνο». Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή.

Αθήνα 24.5.2018«Προεδρικό Διάταγμα για την πρόσληψη των ναυαγοσωστών   τινάζει στον αέρα το προγραμματισμό των Δήμων, τόσο του Νομού Μαγνησίας, όσο και εν γένει  της Επικράτειας» (επίκαιρη ερώτηση Βουλευτή Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή).


Αθήνα 23.5.2018: Ανοικτή Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας: Το Π.Δ 31/2018 αφήνει απροστάτευτα τα παιδιά και έκθετο τον ναυαγοσώστη στις συνέπειες του άρθρου 16 για παράλειψη βοήθειας σε κινδυνεύοντα πρόσωπα. (Ανοιχτή επιστολή της Ελένης Ψαρρά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή και την Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας που κοινοποιήθηκε προς όλους τους Έλληνες Βουλευτές).

Αθήνα 17.5.2018: Προστασία λουομένων στις πολυσύχναστες περιοχές (Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου)


Αθήνα 15.5.2018: Σοβαρά προβλήματα δημιουργεί η εφαρμογή του Π.Δ. 31/2018 (Επίκαιρη ερώτηση Λευτέρη Αυγενάκη)


Αθήνα 10.5.2018Μη ρεαλιστική η υποχρέωση των παραλιακών Δήμων για την κάλυψη της ναυαγοσωστικής ασφάλειας (Επίκαιρη Ερώτηση Σπύρου Δανέλλη - Το Ποτάμι, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή)


Αθήνα 10.5.2018Η ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών στη Βουλή (Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή).