ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντρέας Ίντρα: BULSCA 2020

Ο Αντρέας Ίντρα, κορυφαίος αθλητής και αξιόλογος συνάδελφος, συνέβαλε σημαντικά σε αυτή την αποστολή Ελλήνων σε αγώνες εκτός συνόρων και απέκτησε πολλές εμπειρίες που θα συμβάλλουν στην διάδοση της αθλητικής ναυαγοσωστικής.


Το SERC μου προκάλεσε δέος, γνώση και συνειδητοποίηση της τεράστιας σημασίας που θα είχε στην Ελλάδα αν αξιοποιούνταν στα Σώματα Ασφαλείας, Ένοπλες Δυνάμεις, ΕΚΑΒ, διασωστικές ομάδες, φοιτητές και πολίτες


Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ
Η πρόταση από το Στάθη για συμμετοχή στη Βρετανική Πανεπιστημιάδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής έγινε λίγο μετά το καλοκαίρι. Η προετοιμασία ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες. Τουλάχιστον εγκεφαλικά… Πρακτικά, το να συμπτυχθούν προπονήσεις, εργασία και οικογενειακές υποχρεώσεις έμοιαζε πολύ συχνά αδύνατο… Παρόλα αυτά όποτε υπήρχε λίγος χρόνος, γινόταν είτε μια σύντομη εξάσκηση, είτε λίγο μελέτη… Στο κάτω - κάτω μέχρι και την τελευταία στιγμή υπήρχε περίπτωση ακύρωσης αν προέκυπτε πρόβλημα στην οικογένεια ή την εργασία… Όσο πλησίαζε ο καιρός και ειδικά τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες κατάφερα με πολύ κόπο να κάνω δύο προπονήσεις στο Ολυμπιακό στάδιο πρωινή ώρα πριν από δουλειά, πράγμα που σήμαινε ότι πρέπει να βρίσκομαι στο νερό το αργότερο στις 7:50πμ και να έχω βγει μέχρι τις 8:30πμ. Σε μία από αυτές τις προπονήσεις χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι έκανα 6x50 (με εκκίνηση) μεταφοράς ανδρεικέλου και ενδιάμεσα ρυμούλκηση ανδρεικέλου 50 μέτρα. Σε σύνολο προπόνησης περίπου 1000μ μαζί με το ζέσταμα, η κούραση ήταν απίστευτη συγκριτικά με 1000μ απλής κολύμβησης. Σαν να λέμε η μέρα με τη νύχτα!...

Εξάσκηση σε εικονικές διασώσεις (SERC ξηράς) στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, η Κατερίνα Μάχου και η Νάγια Καραντάσιου αντιμετωπίζουν την Αγγελική Μυλωνάκου, Ελευθερία Αβραμίδου, Αντρέα Ίντρα και Κατερίνα Καλέμη.

Φτάνοντας στην τελευταία εβδομάδα πια ο κύβος ερρίφθη! Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι αθλητές εκτός πανεπιστημίου, καταφέραμε να κάνουμε μία ομαδική προπόνηση σχεδόν με απαρτία. Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι μέσα σε μία ώρα κάναμε όλα τα αγωνίσματα και ειδικά τις σκυταλοδρομίες στις οποίες θα αγωνιζόμασταν με αποτέλεσμα να αποκτήσουμε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα βιωματική εμπειρία όλων των αγωνισμάτων που μέχρι τότε είτε μόνο είχαμε δει, είτε φανταζόμασταν. Κάναμε πολλές εκκινήσεις από τον βατήρα, ρυμουλκήσεις συναθλητών και ανδρεικέλων, χρήση σωσιβίου, πέρασμα εμποδίων και ξανά ... και ξανά ... και ξανά σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς.


Ο Εφραίμ Χαλκιάς προετοιμάζει τον Αντρέα Ίντρα στο αγώνισμα της μικτής σκυταλοδρομίας. Η αλληλοβοήθεια και συνεργασία ήταν μερικά από τα σημαντικά συστατικά που συνέβαλλαν στην επιτυχία των δύο Ελληνικών ομάδων που αγωνίστηκαν στην φετινή BULSCA. Διακρίνεται η Ελευθερία Αβραμίδου από τον νερό.



Έτσι τελικά με αισιοδοξία και πίστη χάρη στις 3-4 προπονήσεις που έγιναν τις τελευταίες 10 ημέρες (αριθμός ρεκόρ ως προς τη συχνότητα με βάση το προηγούμενο διάστημα), φτάνω στο αεροδρόμιο. Καλή επιτυχία να έχουμε και να γυρίσουμε γεμάτοι εμπειρία και γνώση για να προχωρήσουμε την αθλητική ναυαγοσωστική στην Ελλάδα μας.


O Αντρέας Ίντρα αγωνίζεται στην ρίψη σχοινιού με την Αγγελική Μυλωνάκου. Παρακολουθεί ο προπονητής Στάθης Αβραμίδης. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και η επανάληψη μητέρα της προόδου. 


ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
Κατά την άφιξη στο Βristol ο καιρός ήταν πολύ κρύος. Η μεταφορά στο ξενώνα με το λεωφορείο διαρκεί περίπου 1/2 ώρα σε αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή, κάτι το διαφορετικό. Οι συνθήκες διαβίωσης βασικές, στοιχειώδεις (κάτι μάλλον αναμενόμενο μιας και μιλάμε για youth hostel). Ξημερώνοντας  η επόμενη μέρα, μία μέρα πριν τους αγώνες έχουμε ελπίδες να πάμε για μια ακόμη προπόνηση στο χώρο του κολυμβητηρίου. Αυτό τελικά δεν αποδεικνύεται και πολύ εφικτό γιατί υπάρχει δυσκολία της μετακίνησης και του κόστους που εμπεριέχει σε συνδυασμό με το περιορισμένο ωράριο της πισίνας και τη μη διαθεσιμότητα της πισίνας των αγώνων για προπόνηση. Όταν τελικά αυτό το σχέδιο εγκαταλείπεται, επιλέγω τουλάχιστον να κάνω σύντομη 15λεπτη γυμναστική στο δωμάτιο. Στη συνέχεια αρκετή κουβέντα και προσπάθεια να θυμηθούμε τα αγωνίσματα και τους κανονισμούς ενώ ετοιμαζόμαστε επιτέλους για τη μέρα των αγώνων.


Ο "ιχνηλάτης" Ανδρέας Ίντρα, ετοιμάζεται να καθοδηγήσει τις δύο Ελληνικές ομάδες (ΤΕΦΑΑ Αθηνών και Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος) στο αθλητικό κέντρο. Εδώ διακρίνεται η αναζήτηση της συντομότερης διαδρομής με τον συντομότερο τρόπο. Βοηθάει και η "high tech" Μαρία Ζαραφωνίτη. Σε θέση αναμονής οι Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Αγγελική Μυλωνάκου, Κατερίνα Μάχου, Εφραίμ Χαλκιάς, Κατερίνα Καλέμη και μερικοί ακόμα κουκουλοφόροι. 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΗΤΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Όταν αυτή με το καλό φτάνει, ξυπνάμε στις  6:15πμ και στις 7:40πμ είμαστε ήδη στο δρόμο αναζητώντας το λεωφορείο που θα μας πάει στο χώρο των αγώνων. Με λίγο περιπέτεια, καταφέρουμε να είμαστε εγκαίρως έχοντας  βγάλει τα ομαδικά μας εισιτήρια στο λεωφορείο και έτσι ολοκληρώνουμε επίσημα την εγγραφή μας στο χώρο των αγώνων. Πρόκειται για ένα πάρκο αναψυχής με πολύ ωραίες εγκαταστάσεις και πολύ προσεγμένο. Έχουμε στη διάθεση μας μία κλειστή 50άρα πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων με δέκα διαδρομές όπου όλη μέρα διεξάγονται σχεδόν ασταμάτητα σχεδόν όλα τα αγωνίσματα πισίνας της αθλητικής ναυαγοσωστικής για τα οποία είτε έχουμε ήδη προπονηθεί είτε κάποιοι, όπως εγώ, μόνο τα έχουμε δει. Η εμπειρία είναι τεράστια και η απόκτησης γνώσης αντίστοιχη. 
Τελευταίες οδηγίες για τα αγωνίσματα. Ο Στάθης Αβραμίδης εξηγεί την σειρά του αγωνιστικού προγράμματος στην Αγγελική Μυλωνάκου και Αντρέα Ίντρα. Δίπλα τους η Άρτεμις Ξενάκη. Καλή ομάδα.

Συναγωνιζόμαστε με τις ομάδες αθλητικής ναυαγοσωστικής των βρετανικών πανεπιστημίων, τα περισσότερα των οποίων δείχνουν σαφώς ότι είναι πολύ καταρτισμένα στο αντικείμενο και προπονούνται συστηματικά. Με εντυπωσιάζει το γεγονός πως μία ομάδα φοιτητών ουσιαστικά, έχει καταφέρει να διοργανώσει μία αξιοπρεπή αθλητική διοργάνωση με κάποιες μικρές ελλείψεις όπως είναι αναμενόμενο, όμως όσον αφορά τον σχεδιασμό, το χρονοδιάγραμμα των αγωνισμάτων, τους κριτές και την κίνηση των αθλητών εκτελείται άψογα με βάση το πρόγραμμα.

Πολλά μέλη των δύο Ελληνικών ομάδων σε θέση αναμονής για τις σκυταλοδρομίες που θα ακολουθήσουν. Α-Δ: Καλυψώ Οικονομίδου, Μιχάλης Σουσούνης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Νάγια Καραντάσιου, Γιώργος Γάγκος, Αντρέας Ίντρα, Στάθης Αβραμίδης, Εφραίμ Χαλκιάς. Οι Έλληνες κατέλαβαν θέσεις στην οχτάδα και κοντά στην τριάδα ή/και απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες.


1η ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΩΝ: ΡΟΥΦΗΞΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Την πρώτη ημέρα οι σκυταλοδρομίες στις οποίες λαμβάνει μέρος η μικτή ομάδα που έχουμε σχηματίσει εκπροσωπώντας την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος είναι τέσσερις. Η ομάδα κάνει μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση παρότι δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ και οι 4 για να προπονηθούμε και είναι η πρώτη μας κοινή εμπειρία εδώ στον αγώνα απευθείας. Στο πρώτο αγώνισμα 4x10μ σχοινί παρά την καλή μας προσπάθεια δεν καταφέρνουμε να τερματίσουμε μέσα στο όριο του χρόνου. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος συνεχίζουμε ακάθεκτοι με τα ατομικά αγωνίσματα  του καθενός και τις υπόλοιπες σκυταλοδρομίες.

Αγώνισμα Ρίψης Σχοινιού 12.5μ. Ο Αντρέας Ίντρα (#2) μαζεύει το σχοινί με "θύμα" την Άρτεμις Ξενάκη. Η Ελευθερία Αβραμίδου (#5) μόλις έχει πετάξει το σχοινί στην Αγγελική Μυλωνάκου. Συναρπαστικό αγώνισμα. Οι Ίντρα - Ξενάκη τερμάτισαν 19οι σε σύνολο 27 ζευγαριών αθλητών. 


Προσωπικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον βρήκα στο αγώνισμα 50μ μεταφοράς ανδρεικέλου όπως και στη σκυταλοδρομία 4x50μ μικτής διάσωσης όπου ο καθένας εμάς καλείται να κάνει ένα διαφορετικό αντικείμενο, ήτοι ο 1ος κάνει κολύμπι, ο 2ος κολυμπάει με πέδιλα, ο 3ος κολύμπι με σωσίβιο και ο 4ος ρυμουλκεί τον τρίτο με το σωσίβιο. Όλα μου φαίνονται συναρπαστικά και εξόχως εκπαιδευτικά. Νιώθω ότι απορροφώ την εμπειρία με όλες τις αισθήσεις μου και στο τελείωμα της ημέρας νιώθω ότι η κατάρτιση που έχω μέχρι τώρα, έχει πολλαπλασιαστεί μέσω της εμπειρίας αυτής.

Εκκίνηση 4x25μ Μεταφοράς Ανδρεικέλου. Ο Αντρέας Ίντρα έτοιμος να ξεχυθεί στον διάδρομο.

4x25μ Μεταφοράς Ανδρεικέλου. Η Ελευθερία Αβραμίδου και ο Αντρέας Ίντρα στην μέση της πισίνας κατά την διάρκεια διεξαγωγής του αγωνίσματος. Στο βάθος διακρίνονται με τα λευκά σκουφιά οι αθλοσώστες φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Αθήνας, Μιχάλης Σουσούνης και Γιώργος Γάγκος.



4x50μ Μικτή Σκυταλοδρομία. Στην διαδρομή 5, ετοιμάζεται να δώσει εκκίνηση η Άρτεμις Ξενάκη, ενώ την μεταφορά του σωσιβίου θα κάνει ο συναθλητής της Αντρέας Ίντρα. Στην διαδρομή 4, ο Στάθης Αβραμίδης θα αγωνιστεί στο πρώτο 50άρι ελεύθερο, ενώ πίσω του ετοιμάζεται να μεταφέρει το σωσίβιο ο συναθλητής του Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. Στο βάθος διακρίνεται η Κατερίνα Καλέμη, επί του φωτογραφικού καθήκοντος. 


ΗΜΕΡΑ 2
Η 2η ημέρα επιφυλάσσει διαφορετικού τύπου δυσκολίες. Πρόκειται για την ημέρα των SERC. Έχοντας φτάσει και πάλι με λίγο περιπέτεια στο αθλητικό κέντρο την ίδια ώρα με την προηγούμενη μέρα, πηγαίνουμε κατευθείαν σε χώρο απομόνωσης όπου όλες οι ομάδες δεν μπορούν να έχουν επαφή με τον υπόλοιπο χώρο μέχρι να ειδοποιηθούν. Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης έχουμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε σημειώσεις πρώτων βοηθειών και να θυμηθούμε τους κανονισμούς. Η δυσκολία είναι ότι δεν επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών και η αναμονή είναι πολύωρη. Μετά από 4-5 περίπου ώρες αναμονής, έρχεται η σειρά της ομάδας μου. Οδηγούμαστε υποχρεωτικά αμίλητοι στο χώρο του SERC ξηράς όπου μας δίδεται λίγο περισσότερο από 1' για να μελετήσουμε το σενάριο που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές για εμάς και στο οποίο διαγωνίζονται όλες οι ομάδες. Στόχος μας είναι να δράσουμε μέσα σε 2' αποτελεσματικά και ορθά, αντιμετωπίζοντας τους κινδύνους και τους τραυματίες του χώρου με σωστή προτεραιότητα. Πρόκειται για ένα χώρο κάμπινγκ στο βουνό με πολλούς τραυματίες από διάφορα ατυχήματα. Μας παρακολουθούν οι κριτές και βαθμολογούν αντίστοιχα. Η ομάδα μου έχει μέτρια απόδοση στο συγκεκριμένο αγώνισμα, αλλά η εμπειρία είναι εξόχως εκπαιδευτική. 


Συναρπαστικό στιγμιότυπο SERC ξηράς. Αγγελική Μυλωνάκου σώζει ένα θύμα στην σκηνή. Η Ελευθερία Αβραμίδου καλεί το ΕΚΑΒ. Ο Αντρέας Ίντρα προσφέρει ΚΑΡΠΑ σε ένα βρέφος που έχει πέσει θύμα πνιγμού. Η Άρτεμις Ξενάκη προσφέρει ΚΑΡΠΑ σε ένα θύμα που έχει πάθει ηλεκτροπληξία εκτός πλάνου.


Μόλις τελειώνουμε το SERC ξηράς, οδηγούμαστε απευθείας στο SERC νερού όπου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα σενάριο ναυαγίου κοντά στην ακτή. ΔΕΟΣ! Οι εθελοντές με τους διοργανωτές έχουν διαμορφώσει την πισίνα σε πραγματικό σκηνικό ναυαγίου με βάρκες, πνιγόμενους κλπ. Η ομάδα μου λειτουργεί λίγο πιο αποτελεσματικά αυτή τη φορά αν και πάλι υστερούμε σε αρκετές λεπτομέρειες. Παρ’ όλα αυτά, το μόνο που σκέφτομαι ολοκληρώνοντας τα SERC είναι το πόσο χρήσιμο εργαλείο αποτελούν αυτά τα αγωνίσματα για την εξάσκηση πρώτων βοηθειών, αντιμετώπισης κρίσεων κλπ. Γιατί να μην ασκούνται σε αυτά τα Σώματα Ασφαλείας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το ΕΚΑΒ, όλων των ειδών οι διασώστες, αλλά και όλοι οι φοιτητές και οι πολίτες στην Ελλάδα, αναρωτιέμαι συνεχώς. Όλες οι ομάδες εδώ αποτελούνται από φοιτητές μόνο! Μάλιστα το επίπεδο κατάρτισης κάποιων από αυτές μου φαίνεται πολύ υψηλότερο από τους επίσημους φορείς της χώρας μας που προανέφερα…


Οδηγίες λίγο πριν την έναρξη της σκυταλοδρομίας 4x12.5 ρίψης σχοινιού. Οι Ελευθερία Αβραμίδου, Αντρέας Ίντρα και Αγγελική Μυλωνάκου μοιράζονται δυο σχόλια πριν το προτελευταίο αγώνισμα του πρωταθλήματος.


Στο τέλος των SERC ακολουθούν 2 ομαδικά αγωνίσματα με πλήρη εξομοίωση διάσωσης (ρίψη σχοινιού 12,5μ και 4x50μ μικτή διάσωση) όπου δηλαδή το εκάστοτε «θύμα» είναι τελείως παθητικό στο νερό… εντυπωσιακά χρήσιμο….



ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΕΦΑΑ -ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΕΑΝΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Με το τέλος των αγωνισμάτων προχωρούμε άμεσα στις βραβεύσεις των νικητών και στις ευχαριστίες προς τους εμπλεκομένους. Η ομάδα του ΤΕΦΑΑ Αθήνας στη 2η συμμετοχή της καταφέρνει σημαντικές διακρίσεις και δείχνει πόσο πολύ έχει εξελιχθεί από την προηγούμενη διοργάνωση. Όσο για τις προοπτικές της, αυτές μοιάζουν απεριόριστες. Στο τέλος των βραβεύσεων υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΕΑΝΕ και της BULSCA. Ανοίγει ο δρόμος…

Ομαδική φωτογραφία των αθλοσωστών του ΤΕΦΑΑ Αθήνας και της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την ηγεσία της Βρετανικής Πανεπιστημιάδας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής αμέσως μετά την σύναψη μνημονίου συνεργασίας ΕΑΝΕ-GLSA. Ιστορική στιγμή. Οι καρποί της δεν θα αργήσουν να φανούν μέσα στο 2020.


ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ, ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Η επόμενη των αγώνων με  βρίσκει στον ξενώνα και με μια ολόκληρη ημέρα στη διάθεσή μου, καθώς (δυστυχώς) δεν υπάρχει νωρίτερα δυνατότητα επιστροφής. Προσπαθώ να περάσω εποικοδομητικά το χρόνο ψωνίζοντας 2 δωράκια για την οικογένεια και κάνοντας μια βόλτα στον Καθεδρικό της πόλης που είναι πολύ κοντά στον ξενώνα. Η τοπική αγορά είναι καλή και ευτυχώς διαθέτει πολλές οικονομικές επιλογές, δεδομένου του σφιχτού προϋπολογισμού που έχω κάνει για την όλη διαδικασία. Έτσι αφού τελειώσω με τις αγορές, προμηθεύομαι ένα ακόμα οικονομικότατο ελαφρύ γεύμα από το σούπερ μάρκετ και βυθισμένος στις σκέψεις για την αξιοποίηση στην Ελλάδα της όλης εμπειρίας μου, κατευθύνομαι προς τον Καθεδρικό. Η επίσκεψή μου τελικά έχει μεγαλύτερη διάρκεια καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικό ναό με έντονο αρχιτεκτονικό, ιστορικό, αισθητικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον.

Φτάνοντας το απόγευμα επιστρέφω στον ξενώνα και αρχίζω να ετοιμάζω τα πράγματά μου δεδομένου ότι η αναχώρηση θα είναι κατά τις 4πμ. Όταν έρχεται η ώρα της, σύσσωμη η Ελληνική αποστολή των 20 ατόμων ξεκινά για το αεροδρόμιο με το λεωφορείο. Φτάνουμε εγκαίρως στο αεροδρόμιο και ακολουθούμε τις διαδικασίες ασφαλείας μέχρι και την επιβίβαση. Ακόμα σκέφτομαι πόσο καλά έκανα που αποφάσισα να συμμετάσχω. Παρ' όλες τις ελλείψεις στην προετοιμασία, την πίεση χρόνου, τα περιορισμένα οικονομικά και την πίεση που επιφορτίστηκε η οικογένειά μου, άξιζε τον κόπο και νιώθω πολύ δυναμωμένος ώστε να μεταδώσω γνώσεις σε αθλούμενους πολίτες και ενστόλους. Ελπίζω να αποτελέσει η εμπειρία της BULSCA 2020 την αρχή για την εδραίωση της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα. Από πλευράς μου είμαι έτοιμος να βάλω το λιθαράκι μου. 

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι αθλοσώστες είναι κουρασμένοι, έχοντας αποκτήσει τεράστιες εμπειρίες. Με τα κόκκινα διακρίνονται οι αθλητές της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος: Αγγελική Μυλωνάκου, Άρτεμις Ξενάκη, Ελευθερία Αβραμίδου και Αντρέας Ίντρα. Με τα μπλε διακρίνονται οι αθλητές του ΤΕΦΑΑ Αθηνών: Αθηνά Μακράκη, Κατερίνα Μάχου, Γιούλη Παναγιωτάκη, Καλυψώ Οικονομίδου, Γιώργος Γάγκος, Μιχάλης Σουσούνης, Εφραίμ Χαλκιάς, Κατερίνα Καλέμη, Νάγια Καραντάσιου, Μικαέλα Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Ελευθερία Κασαγιάννη, Μαρία Ζαραφωνίτη και ο Στάθης Αβραμίδης.