ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γνωριμία μεταπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής με δράσεις αθλητικής ναυαγοσωστικής




Γνωριμία μεταπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής με δράσεις αθλητικής ναυαγοσωστικής

Αθήνα 6.4.2020. Ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης πραγματοποίησε ομιλία στους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Στρατηγικές Ανάπτυξης της Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για 2η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε η ομιλία «Εφαρμογή προγραμμάτων ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής για την πρόληψη τραυματισμών». Δεκαοχτώ μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολούθησαν την παρουσίαση. Σε αυτήν έγιναν αναφορές σε θέματα πνιγμού (επιδημιολογία, τεχνικές διάσωσης και επιβίωσης στη θάλασσα). Στη συνέχεια προβλήθηκαν δράσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής που είναι αναρτημένες στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος καθώς και άλλες που θα αναρτηθούν προσεχώς (Ασφαλής Ελλάδα, Μια Ευκαιρία στα Παιδιά, Ευ Αγωνίζεσθαι Αθλητικής Ναυαγοσωστικής, Τσάρλι ο διασώστης). Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες αθλητικής ναυαγοσωστικής που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από τραυματισμούς μέσω αθλητισμού. Γνωρίστηκαν με τα συναρπαστικά αγωνίσματα SERC, πισίνας και θαλάσσης και κατανόησαν την σημασία τους στην εκπαίδευση του κοινού. Τέλος, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για την πρόσφατη επιτυχημένη αποστολή φοιτητών της ΣΕΦΑΑ Αθηνών και της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος στην Βρετανική Πανεπιστημιάδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής.

Ο εισηγητής της ομιλίας, Στάθης Αβραμίδης, είναι Στέλεχος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Ακαδημαϊκός Υπότροφος Εφαρμοσμένης και Αθλητικής Ναυαγοσωστικής της ΣΕΦΑΑ Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος.