ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος υποστηρικτής της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος



Ο Γιώργος Αγγελόπουλος υποστηρικτής της 

Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος

Αθήνα 12.5.2020. Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος ανακοινώνει με υπερηφάνεια την ένταξη στο δυναμικό της του Γιώργου Αγγελόπουλου ως υποστηρικτή του αθλήματος του σώζει ζωές.

Ο 2 φορές βραβευμένος στο Hall of Fame, Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) και Ακαδημαϊκός Υπότροφος Εφαρμοσμένης και Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών), Δρ. Στάθης Αβραμίδης, είπε: "Ο πνιγμός αποτελεί μια διαχρονική κρυφή πανδημία στον πλανήτη και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Η αθλητική ναυαγοσωστική είναι ο συναρπαστικότερος τρόπος για να αποκτήσουν οι πολίτες γνώσεις πρόληψης τραυματισμών και οι διασώστες επιχειρησιακή ικανότητα, μέσα από τα αγωνίσματα. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι νέος κάλλιστος, με ήθος και ιδανικά. Το fair play και η δοτικότητα που έδειξε στο Survivor και στην μετέπειτα ζωή του μας συγκινούν. Έχει προορισμό και το ξέρει. Είμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε Υποστηρικτή μας!"




Η Ελευθερία Αβραμίδου (Αντιπρόεδρος ΕΑΝΕ), πρόσθεσε: "Τα αγωνίσματα ψυχαγωγούν και επιμορφώνουν θεατές και αθλοσώστες. Η αθλητική ναυαγοσωστική είναι η κορωνίδα του ολυμπιακού ιδεώδους και το υπέρτατο ανθρωπιστικό άθλημα. Είναι συναρπαστικότερη από το τηλεπαιχνίδι. Ο κόσμος αγάπησε να βλέπει τον Γιώργο να αγωνίζεται στο τηλεπαιχνίδι. Τώρα μπορεί να αγωνίζεται πλάι του στους αγώνες αθλητικής ναυαγοσωστικής. Ποτέ άλλοτε ένα άθλημα δεν ήταν διασκεδαστικότερο από ένα τηλεπαιχνίδι και ωφελιμότερο από ένα σεμινάριο."





Δημιουργία του βιβλίου "Ντάνος":
Μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου.
Με αφορμή την συστράτευση του στην προσπάθεια κατά των πνιγμών και των άλλων τραυματισμών εντός/εκτός νερού ως Υποστηρικτής, ο νικητής του Survivor Γιώργος Αγγελόπουλος, δήλωσε: "Η Ελλάδα είναι χώρα των αντιθέσεων. Όμορφες θάλασσες αλλά με πολλούς πνιγμούς. Μεγάλωσα σε νησί και για  25 χρόνια εργάζομαι στα θαλάσσια σπορ ως εκπαιδευτής αυτών. Έχω συμμετάσχει σε 14 διασώσεις ανθρώπων από πνιγμό, σέβομαι το Θεϊκό δώρο της ζωής και κατανοώ την ανάγκη της προστασίας του. Χρειαζόμαστε οργανισμούς που θα μας κάνουν να νιώσουμε ασφαλείς. Ο αθλητισμός αναψυχής μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο. Όταν έμαθα για την ίδρυση της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος η χαρά μου ήταν τεράστια. Η αθλητική ναυαγοσωστική αναστήθηκε και πρέπει να επεκταθεί σε εθνικό επίπεδο ως παιδαγωγικό εργαλείο πρόληψης, διάσωσης και φροντίδας. Για να πάψει η Ελληνική παραλία να αποτελεί έναν "χώρο μνήμης" ανθρώπων, που σήμερα θα ήταν ακόμα κοντά μας αν υπήρχε η σωστή ενημέρωση, γνώση και εκπαίδευση. Με υπερηφάνεια αποδέχθηκα τον ρόλο του Υποστηρικτή. Εμπνέομαι από το όραμα της ένωσης των παραγωγικών δυνάμεων της πατρίδας μας υπό την σκέπη ενός φιλόξενου οργανισμού απέναντι στον κοινό εχθρό. Θα συμβάλλω στο να γεμίσει το κολυμβητήριο και η παραλία αγωνιζόμενους αθλοσώστες και θα είμαι εκεί για να χειροκροτήσω τις επιτυχίες τους. Στρατεύομαι στην υπηρεσία του αθλήματος που σώζει ζωές εντός και εκτός του νερού!"









Για να γίνεις μέλος της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος ως φυσικό ή νομικό πρόσωπο, κάνε κλικ εδώ. Η περίοδος δωρεάν εγγραφής έχει παραταθεί.