ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προκήρυξη: Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2020




For English click here


εισαγωγή


Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος προκηρύσσει το "Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2020". Στόχος της ΕΑΝΕ είναι η ζεύξη της δημόσιας υγείας με τον αθλητισμό για την προστασία από τραυματισμούς. 

αιγίδα
Το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

σύμμαχοι
Οι σύμμαχοι της ΕΑΝΕ είναι: Princess Charlene of Monaco Foundation, Make the Minute Matter, International Federation of Swimming Teachers' Association, Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, British Universities Lifesaving Clubs' Association, Ακαδημία Κοινωνία και Αθλητισμός, Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών και Κοινωνικών Νομικών Σπουδών. 


οργανωτική επιτροπή

Δρ. Στάθης Αβραμίδης (Πρόεδρος ΕΑΝΕ - Αλυτάρχης), Ελευθερία Αβραμίδου (Αντιπρόεδρος ΕΑΝΕ), Δρ. Ιωάννα Μάστορα (Επιστημονική Σύμβουλος Ευ Αγωνίζεσθαι), Ρούλα Καρυδοπούλου (Υπεύθυνη Κριτών), Ανδρέας Ίντρα (Αφέτης), Γιάννης Σαλογιάννης (Υπεύθυνος Γραμματείας, Επιτροπής Ενστάσεων), Γαρυφαλλιά Αντωνίου (Τελετάρχης), Εφραίμ Χαλκιάς (Τμηματάρχης Εθελοντών), Δρ. Θοδωρής Μαυρίδης (Ιατρός Αγώνων), Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής (υγειονομική κάλυψη). 



κριτές

  • Οι Κριτές συμμορφώνονται με τους Κανονισμούς του Τμήματος Κριτών. 
  • Χρέη Κριτή ασκούν οι κάτοχοι Βεβαιώσεων Παρακολούθησης Κριτή Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Αγωνισμάτων Πισίνας και Θάλασσας που έχουν αποκτήσει από ανάλογο πρόγραμμα δια ζώσης ή εξ΄αποστάσεως ή έχουν παρακολουθήσει το μάθημα "αθλητική ναυαγοσωστική" στη ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. 
  • Αν είσαι κριτής, δήλωσε συμμετοχή στην Τμηματάρχη Κριτών Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ρούλα Καρυδοπούλου (xaroumenimera@yahoo.gr).

εθελοντές
  • Υποψήφιοι εθελοντές, δηλώνουν συμμετοχή στον Τμηματάρχη Εθελοντών Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Εφραίμ Χαλκιά (efraimxalkias@gmail.com). Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους εθελοντές, ολοκληρώθηκαν. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!
  • Παροχές: Bεβαίωση συμμετοχής, εμπειρία διοργάνωσης αγώνα, δωρεάν λήψη του πιστοποιητικού Κριτή/Χρονομέτρη Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Αγωνισμάτων Πισίνας.
  • Υποχρεώσεις: Να βρίσκονται στις 25-26/09/2020 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου για ανάθεση καθηκόντων, γνωριμία με τον χώρο, και την εθελοντική τους συμμετοχή. Να φορούν λευκή ενδυμασία κατά την διάρκεια της διοργάνωσης και αθλητικά παπούτσια.





όροι διεξαγωγής αγωνισμάτων
προετοιμασία χώρου
  • Πισίνα: Παρασκευή 25/09/20, Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου15:00-18:00Εθελοντές: μεταφορά εξοπλισμού, προετοιμασία χώρου, πρόβα τελετής έναρξης, ενημέρωση. 15:00-17:00: Κριτές: πρακτική εξάσκηση στα αγωνίσματα του πρωταθλήματος (προπονητές, αθλητές μπορούν να παρακολουθήσουν).



πρόγραμμα 

Ο αθλοσώστης που αγωνίζεται ως μέλος ομάδας, συμμετέχει σε έως 3 αγωνίσματα. Ο αθλοσώστης που αγωνίζεται ατομικά χωρίς να ανήκει σε ομάδα, συμμετέχει σε έως 2 ατομικά αγωνίσματα.



Διάρκεια
Δραστηριότητα (Σάββατο 26.09.2020, Έναρξη: 16:00)
30'
Άφιξη - Προθέρμανση
60'
Τελετή Έναρξης

παρέλαση, εθνικός ύμνος, όρκος, χαιρετισμοί, τιμητικές απονομές
60'

Α-12, Γ-12, Α13-15, Γ13-15, Α16-17, Γ16-17, Α18-29, Γ18-29, Α30-39, Γ30-39, Α40-49, Γ40-49, Α50-59, Γ50-59, Α60-69, Γ60-69, Α70-79, Γ70-79, Α80+, Γ80+
30'

Open Ανδρών (ή 1Α-1Γ), Open Γυναικών
30'
Διάλειμμα - Προετοιμασία Χώρου - Συνεντεύξεις
60'

Α-12, Γ-12, Α13-15, Γ13-15, Α16-17, Γ16-17, Α18-29, Γ18-29, Α30-39, Γ30-39, Α40-49, Γ40-49, Α50-59, Γ50-59, Α60-69, Γ60-69, Α70-79, Γ70-79, Α80+, Γ80+
30'

Open Ανδρών (ή 2Α-2Γ), Open Γυναικών

30'

Open Ανδρών (ή 2Α-2Γ), Open Γυναικών
30'
Σκυταλοδρομία 4x (50μ Κολύμβηση - 50μ Ρυμούλκηση)

Open Ανδρών (ή 2Α-2Γ), Open Γυναικών
30'
Απονομές  - Συνεντεύξεις - Λήξη

απονομές
  • Μετάλλιο Συμμετοχής: Για όλους τους συμμετέχοντες.
  • Μετάλλιο Νικητών: Για τους νικητές βάση ηλικιακής κατηγορίας.
  • Βραβεία Ευ Αγωνίζεσθαι: Για αθλητές, ομάδες, προπονητές, οργανισμούς, δημοσιογράφους που θα επιδείξουν φωτεινά παραδείγματα fair play.
  • Κύπελλα: Σε διάφορες κατηγορίες νικητών θα απονεμηθούν κύπελλα για να τιμήσουν την μνήμη ή το έργο σημαντικών προσωπικοτήτων του αθλητισμού, της επιστήμης φυσικής αγωγής και της ναυαγοσωστικής (Λουκάς Μπισταράκης, +Καθ. Δημήτρης Χατζηχαριστός).




κόστος
  • Ατομικό Παράβολο 15 ευρώ 
  • Ομαδικό Παράβολο  = 50 ευρώ





δήλωση συμμετοχής


ΒΗΜΑ 1: ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η Οργανωτική Επιτροπή έχει δικαίωμα να αναστείλει τις εγγραφές χωρίς ενημέρωση για το «Κύπελλο Ελλάδος Αθλητικής Ναυαγοσωστικής 2020».
Πληροφορίες για τους αγώνες θα διατίθενται στην παρούσα προκήρυξη.
Για να συμμετέχεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα, ΔΕΝ απαιτείται να έχεις δίπλωμα ναυαγοσώστη. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να είσαι Μέλος της ΕΑΝΕ (οι ομάδες γίνονται Νομικά Αρωγά Μέλη και τα άτομα Φυσικά Αρωγά Μέλη εδώ), να ανήκεις σε ομάδα (αφορά μόνο τα ομαδικά αγωνίσματα).
Οι ένστολοι (Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας) δύνανται να δηλώσουν συμμετοχή: (α) απευθείας (μόνοι τους) ως "μεμονωμένοι αθλητές" μόνο στα ατομικά αγωνίσματα ή (β) να ενταχθούν σε κάποια ομάδα για συμμετοχή σε 1 σκυταλοδρομία. Για πρόσθετη πληροφορία αναφορικά με τη συμμετοχή τους να απευθύνονται στον κ. Αντρέα Ίντρα (idra_2000@yahoo.com, 6972-155-629). 
Λόγω μικρής χρονικής διαθεσιμότητας στο κολυμβητήριο, ο αριθμός συμμετασχόντων θα είναι περιορισμένος. Για αυτό τον λόγο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όταν συμπληρωθεί ο ανώτατος αριθμός συμμετασχόντων, οι εγγραφές θα κλείσουν.
 Στην παρέλαση παρακαλούνται οι αθλητές και προπονητές να έχουν αθλητική περιβολή και σημαία της ομάδας τους.
Οι ομάδες διαθέτουν ένα "Χειριστή Ανδρεικέλου" που θα φοράει την ενδυμασία του συλλόγου, για το αγώνισμα "100μ Ρυμούλκηση Ανδρεικέλου με Πέδιλα". 
Η είσοδος στο κατάστρωμα της πισίνας, επιτρέπεται MONO στους αθλητές στην προθέρμανση, διεξαγωγή των αγώνων και των απονομών. Αμέσως μετά πρέπει να απομακρύνονται.
Όσες ομάδες φέρουν φωτογράφο/εικονολήπτη τον δηλώνουν στην οργανωτική επιτροπή.
Οι ομάδες θα δηλώνουν το ονοματεπώνυμο 1 εκπροσώπου που θα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο μόνο σε περίπτωση ένστασης ή αν ζητηθεί από την οργανωτική επιτροπή.
Οι ομάδες παραχωρούν το δικαίωμα χρήσης (ιστορικής, δημοσιογραφικής, συγγραφικής, διαφημιστικής) (α) του οπτικοακουστικού υλικού των αγώνων (που ανήκει σε αυτές, κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα του και θα αποσταλεί στην οργανωτική επιτροπή) και (β) του παραχθέντος από την οργανωτική επιτροπή.
Οι ομάδες δεσμεύονται να στείλουν απολογισμό αγώνων (500-1000 λέξεις, φωτογραφίες) για δημοσίευση στον "Αθλοσώστη" εντός 15 ημερών από τον αγώνα.
Το παράβολο ενστάσεων ορίζεται σε 200 ευρώ.
Διατηρείται όλους τους χώρους καθαρούς. 
Παρακαλούνται όλοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Θα χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός (ανδρείκελα, εμπόδια, σωσίβια) της ΕΑΝΕ. 
Τα βατραχοπέδιλα των αγωνιζομένων θα μετριούνται πριν την εκκίνηση με "μεζούρα".  Δεν έχει σημασία το υλικό κατασκευής. Οι διαστάσεις να είναι κατά το μέγιστο 65x30 εκ.
Τυχόν λάθη, ελπίζουμε να αντιμετωπιστούν με κατανόηση από όλους. Βρισκόμαστε στην φάση ανάστασης του αθλήματος.
Ηλικιακές ομάδες με λίγες συμμετοχές, θα συμπτυχθούν.
Για την συμμετοχή αγωνιζομένων έως 18 ετών την δήλωση υπογράφει γονέας/ κηδεμόνας.
Οι συμμετέχοντες στο «Κύπελλο Ελλάδος Αθλητικής Ναυαγοσωστικής» αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση. Συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη όσον αφορά στη φυσική κατάσταση και ικανότητά τους. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει ευθύνη για ζητήματα που αφορούν στην υγεία τους και οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλης βλάβης που μπορεί να υποστούν. Συστήνεται να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται από άτομα που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής καρδιολογικά προβλήματα. Οι διοργανωτές δε θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, δεδομένου ότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται/τηρούν τους κανονισμούς του αγώνα.
Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, όρων και κανονισμών συμμετοχής και διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς πρότερη ειδοποίηση, με ανάρτηση στη ιστοσελίδα της.
Οι συμμετέχοντες αποδέχονται την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων για σκοπούς χρονομέτρησης, κατάρτισης των αποτελεσμάτων και ανάρτησης στο διαδίκτυο. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του συμμετέχοντος, που παρέχονται στο πλαίσιο της διαδικασίας αίτησης συμμετοχής, θα αποθηκεύονται και θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς που συνδέονται με τη διεκπεραίωση του αγώνα. Με την αίτηση συμμετοχής ο συμμετέχων συμφωνεί ότι τα δεδομένα του τυγχάνουν επεξεργασίας για τους σκοπούς του αγώνα.
Οι συμμετέχοντες συναινούν στη χρήση της εικόνας τους (βίντεο, φωτογραφίες) που λαμβάνεται κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς δημοσιότητας και μελλοντικής προβολής, χωρίς κανένα δικαίωμα αποζημίωσης για το λόγο αυτό.
Η διοργάνωση δε φέρει ευθύνη για απώλεια προσωπικών αντικειμένων.
Όλες οι υποβληθείσες φόρμες δεν υπόκεινται σε επεξεργασία. Σε περίπτωση λανθασμένων στοιχείων, θα πρέπει να κάνετε εκ νέου τη διαδικασία εγγραφής.
Η διάρκεια του αγωνιστικού προγράμματος είναι ενδεικτική. Tυχόν αλλαγές θα ανακοινώνονται από τα μεγάφωνα.
Όσοι επιθυμούν διαμονή, παρακαλούνται να κάνουν κρατήσεις μόνοι τους. Η περιοχή του Αλίμου διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία (περισσότερα).
Κατά την αποστολή της φόρμας, θεωρείται ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι συμφωνείτε με τους άνωθεν και τους κάτωθεν όρους, ότι τους έχετε διαβάσει και τους έχετε κατανοήσει πλήρως. Η συμμετοχή στους αγώνες, υπονοεί ότι γνωρίζοντας τις κυρώσεις των διατάξεων της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, o αγωνιζόμενος δηλώνει ότι αποδέχεται τα παρακάτω (εάν είναι ανήλικος, η αποδοχή γίνεται από γονέα/κηδεμόνα): (1) Συμμετέχω ως αγωνιζόμενος με τη θέληση μου. (2) Γνωρίζω τους κανονισμούς των αγώνων και τους αποδέχομαι πλήρως. (3) Έχω προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Δεν αντιμετωπίζω οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. (4) Παραιτούμαι ρητά και ανεπιφύλακτα από κάθε αξίωση και απαίτηση κατά των διοργανωτών, κριτών, εθελοντών, χορηγών, δημοσίων αρχών και οποιουδήποτε εμπλέκεται στη διοργάνωση των αγώνων, σε περίπτωση σωματικής ή άλλης βλάβης ή ζημιάς που τυχόν προκύψει σε βάρος μου πριν, στην διάρκεια ή μετά την αποχώρηση από τους αγώνες. (5) Οι διοργανωτές και οι εμπλεκόμενοι φορείς απαλλάσσονται πλήρως από κάθε ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα και βλάβη ή ζημιά προκύψει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των αγώνων στους συναθλητές και οφείλεται σε υπαιτιότητα μου και σε αυτή την περίπτωση αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. (6) Επιτρέπω στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά μου στοιχεία (όνομα, φωτογραφίες, ηχογραφήσεις και πάσα οπτικοακουστική καταγραφή), για την προβολή αγώνων/χορηγών στα ΜΜΕ/social media.

ΒΗΜΑ 2: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Εγγραφή ομάδας: Ο εκπρόσωπος της ομάδας κάνει 1 τραπεζική κατάθεση για ΟΛΟΥΣ. Αυτή περιλαμβάνει το Ομαδικό Παράβολο (50 ευρώ) και το Ατομικό Παράβολο για κάθε αγωνιζόμενο (15 ευρώ). Στην αιτιολογία του καταθετηρίου αναγράφεται το όνομα της ομάδας και η συμβολοσειρά "Cup" (πχ ΟΜΑΔΑ_CUP).
Εγγραφή μεμονωμένων αγωνιζόμενων: Την παραπάνω διαδικασία ακολουθούν για τον εαυτό τους και οι μεμονωμένοι αγωνιζόμενοι που ΔΕΝ ανήκουν σε ομάδα και θα αγωνιστούν μόνο σε ατομικά αγωνίσματα. Καταβάλουν το Ατομικό Παράβολο (15 ευρώ) αναγράφοντας το όνομά τους στην τραπεζική κατάθεση (πχ Σ.ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ_CUP).
Τραπεζική κατάθεση: Τράπεζα Πειραιώς. Δικαιούχος: Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ). Αριθμός λογαριασμού6578-1476-3092-5, IBAN: GR 81-0171-5780-0065-7814-7630-925. Τα έξοδα συναλλαγής από διαφορετική τράπεζα, βαραίνουν τον καταθέτη (Επιβάρυνση εξόδων OUR). Η διοργάνωση δεν θα επιτρέψει τη συμμετοχή σε όσους δεν καταθέσουν το καθαρό ποσό συν τα έξοδα συναλλαγής. Η ΕΑΝΕ δε θα καλύψει το ποσό διατραπεζικών εξόδων και η συμμετοχή δε θα είναι έγκυρη. Σε περίπτωση που καταθέσετε χρήματα και δεν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων.

ΒΗΜΑ 3: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δεν συμμετέχουν όλοι σε όλα τα αγωνίσματα. Πριν συμπληρώσεις την δήλωση, βεβαιώσου ότι η ηλικιακή σου ομάδα αγωνίζεται στο συγκεκριμένο αγώνισμα (βλ. παραπάνω "Πρόγραμμα Αγώνων"). 
Η δήλωση συμμετοχής για κάθε αθλητή ξεχωριστά γίνεται ηλεκτρονικά εδώ. 
Το σύστημα εγγραφών θα είναι ανοιχτό έως 15/09/2020. Καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή μετά από αυτή την ημερομηνία. Εάν ΔΕΝ ακολουθήσετε την άνωθεν διαδικασία, η Οργανωτική Επιτροπή δε φέρει ευθύνη για την αποτυχία της εγγραφής.
Στέλνει το e-mail έως τις 15.09.2020: Προς: sportlifesaver@gmail.com. Θέμα: Κύπελλο Ελλάδος Αθλητικής Ναυαγοσωστικής. Κείμενο: Αγαπητά μέλη της οργανωτικής επιτροπής (α) Επισυνάπτω το αποδεικτικό της τραπεζικής κατάθεσης στον λογαριασμό της ΕΑΝΕ για τη συμμετοχή μου ή της ομάδας [όνομα ομάδας] στο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2020 (καταθετήριο σε μορφή *.PDF, *.JPEG, *.JPG.). (β) Έχω δηλώσει συμμετοχή στην ηλεκτρονική φόρμα.
περισσότερα
  • Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμουχάρτης, τρόποι μετάβασης, επικοινωνία.
  • Ασφάλεια: Για την ασφάλεια των συμμετασχόντων, συντάχθηκαν Γραπτές Διαδικασίες Λειτουργίας με Διαδικασίες Καθημερινής Λειτουργίας και Σχέδιο Επείγουσας Δράσης. Σε αυτές ενσωματώθηκε και θα τηρηθεί το Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής της ΕΑΝΕ που έχει υποβληθεί στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την προστασία από τον covid-19 [link].
  • ΑφίσαΕκτύπωσε, τύπωσε, τοιχοκόλλησε, προώθησε στα social media [link].