ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H EANE παρουσιάζει Αθλητική Ναυαγοσωστική στο "Alpha Παντού"


 H EANE παρουσιάζει Αθλητική 

Ναυαγοσωστική στο "Alpha Παντού"

Βάρκιζα 3.8.2020. Αθλοσώστες της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) παρουσίασαν τεχνικές εφαρμοσμένης και αθλητικής ναυαγοσωστικής στην τηλεοπτική εκπομπή Alpha Παντού.  

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Βαρθαλίτης με την βοήθεια του Προέδρου της ΕΑΝΕ Στάθη Αβραμίδη, που υπηρετεί παράλληλα την πρόληψη τραυματισμών εργαζόμενος ως Στέλεχος του ΕΟΔΥ και Ακαδημαϊκός Υπότροφος Εφαρμοσμένης και Αθλητικής Ναυαγοσωστικής στην ΣΕΦΑΑ Αθηνών, εξήγησαν στους τηλεθεατές τις τεχνικές διάσωσης που διεξάγονται σε πραγματικές συνθήκες ως αθλητισμός αναψυχής. Στην επίδειξη συμμετείχαν οι αθλοσώστες της ΕΑΝΕ Ελευθερία Αβραμίδου (Αντιπρόεδρος ΕΑΝΕ), Ελευθερία Κασαγιάννη, Καλυψώ Οικονομίδου και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (ναυαγοσώστες, διακεκριμένοι αθλοσώστες στο εξωτερικό και σπουδαστές ΤΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ).

 

Η αθλητική ναυαγοσωστική είναι η κορωνίδα του ολυμπιακού ιδεώδους και το μοναδικό ανθρωπιστικό άθλημα. Μαθαίνει σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες πως να προστατεύουν τον εαυτό τους και να σώσουν άλλους σε νερό και στεριά. H ΕΑΝΕ είναι το σπίτι του αθλήματος που σώζει ζωές. Έχει την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation και συνεργάζεται με σημαντικούς οργανισμούς (Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων, Ακαδημία Κοινωνία και Αθλητισμός, International Federation of Swimming Teachers' Association, British Universities Lifesaving Club's Association, Make the Minute Matter, Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών και Κοινωνικών Νομικών Σπουδών. 


Στις 26/9/2020 καλούνται όλοι να συμμετάσχουν στο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος που θα διεξαχθεί στον Δήμο Αλίμου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και την στήριξη σημαντικών οργανισμών (περισσότερα).