ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Alpha Παντού 10.8.2020

 

Σημαντικές διασώσεις στο"Alpha Παντού"

Αθήνα 10.8.2020. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος  Δρ. Στάθης Αβραμίδης διηγήθηκε 2 σημαντικές διασώσεις στο νερό στην τηλεοπτική εκπομπή "Alpha Παντού". 

Οι φιλόξενοι και ευγενέστατοι τηλεπαρουσιαστές του Alpha, Βίκυ Χαντζή, Παναγιώτης Σουρέλης και η Φωτεινή Πετρογιάννη  ζήτησαν από τον Δρ. Αβραμίδη να περιγράψει αξιοσημείωτες διασώσεις στο νερό και τον ρώτησαν "γιατί πνίγονται οι Έλληνες".

Η πρώτη ιστορία περιγράφει την μεταφυσική διάσωση ενός εφήβου στην Κρήτη πριν πολλά χρόνια, που είχε καρφωθεί ένα ψαροτούφεκο στο κεφάλι του και σώθηκε θαυματουργικά χάρη στην επέμβαση και τις πρωτοβουλίες του επικεφαλής της εθελοντικής ναυαγοσωστικής μονάδας Στέλιου Ξενάκη και την επέμβαση των ιατρών (περισσότερα).

 

Η δεύτερη ιστορία, αφορούσε την διάσωση που επιχείρησε ο δημιουργός του Baywatch, Greg Bonann, σε ένα αγόρι, που ήταν αγνοούμενο, βυθισμένο 4 λεπτά και χρειάστηκε ρυμούλκηση και τεχνητή αναπνοή μέσα σε επικίνδυνα νερά. Για αυτή την δύσκολη διάσωση ο διάσημος σκηνοθέτης τιμήθηκε με το Βραβείο Ανδρείας.

Ο Στάθης έκανε αναφορά στην διδακτορική του διατριβή "Το Μοντέλο 4W του Πνιγμού" και στα χρήσιμα συμπεράσματα που απορρέουν για ναυαγοσώστες και λουομένους ως προς τα αίτια του πνιγμού.


Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, προβλήθηκαν πλάνα αθλοσωστών της ΕΑΝΕ που πραγματοποιούσαν επίδειξη αγωνισμάτων αθλητικής ναυαγοσωστικής (Ελευθερία Αβραμίδου, Ελευθερία Κασαγιάννη, Καλυψώ Οικονομίδου και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος) και εικονικές διασώσεις της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας.

"Κύριε Αβραμίδη, από τις ιστορίες που μας διηγηθήκατε, καταλαβαίνουμε γιατί μπήκατε στο Hall of Fame και σας ευχαριστούμε πολύ", είπε ο Παναγιώτης Σουρέλης. Δείτε το βίντεο εδώ (από 2:23:34 έως 3:30:07).