ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

2015-2019: Flash back πριν ηχήσει η κόρνα του αφέτη ξανά!

 


2015-2019:
Flash back πριν ηχήσει η κόρνα του αφέτη ξανά

Σαν ψέματα φαίνεται. Και όμως πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από τότε που γεννήθηκε η αθλητική ναυαγοσωστική στην Ελλάδα στο κολυμβητήριο του Γέρακα. Αυτά τα 5 χρόνια, συνέβησαν πολλά. Ευχάριστα και δυσάρεστα. Άνθρωποι εμφανίστηκαν, διακρίθηκαν και απομακρύνθηκαν. Άλλοι έμειναν πιστοί γιατί αγάπησαν αυτό το άθλημα. Και άλλοι εξαφανίστηκαν εξαιτίας των πράξεών τους. Όταν αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο, έψαξα στο αρχείο μου. Χιλιάδες φωτογραφίες. Εκατομμύρια στιγμές. Διάλεξα λίγες φωτογραφίες από ομάδες που διακρίθηκαν με κάποιο τρόπο (αριθμητική συμμετοχή, αισθητική παρουσία, συγκομιδή μεταλλίων). Η ώρα που ο αφέτης θα ηχήσει ξανά την κόρνα της εκκίνησης, ανασταίνοντας την αθλητική ναυαγοσωστική στην Ελλάδα, πλησιάζει. Οι φετινοί αγώνες θα είναι καλύτεροι από όλους τους προηγούμενους. Ο Τμηματάρχης Εκπαίδευσης Γιάννης Δημακόπουλος, έχει πει ότι "στην αθλητική ναυαγοσωστική μοναδικός χαμένος είναι αυτός που δεν αγωνίστηκε". Συμφωνώ. Ποιοι θα είναι οι νέοι πρωταγωνιστές; Καλή αντάμωση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου!


Η ομάδα των Ατλάντων Θεσσαλονίκης ποζάρει δίπλα στον Επίτιμο Ισόβιο Πρόεδρου του International Life Saving Federation Europe, Dr. Klaus Wilkens.


Οι ναυαγοσώστες της Ελληνικής Ακαδημίας εντυπωσίασαν στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής και "έκλεψαν" τις εντυπώσεις. 


Η ομάδα του Α.Ο. Ιππόκαμπος ήταν πάντα παρούσα και πρωταγωνιστής στις μικρές ηλικίες και στα 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ναυαγοσωστικής.


Η ομάδα της Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Βορείου Ελλάδος είχε ισχυρή παρουσία και έντονο fair play στα 2 τελευταία Πανελλήνια Πρωταθλήματα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής.


Η ομάδα του Νηρέα Πατρών απαρτίζεται από αγνά παιδιά της Αχαϊας που πέρασαν όμορφα και διασκέδασαν, κυριαρχώντας στις μεγάλες ηλικίες. Εδώ ποζάρουν δίπλα στον Επίτιμο Ισόβιο Πρόεδρου του International Life Saving Federation Europe, Dr. Klaus Wilkens.


Η ομάδα του Ναυαγοσωστικού Ομίλου Ελλάδος είναι μέχρι τώρα η απόλυτη κυρίαρχος και πάντα παρούσα σε κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα. 


Η ομάδα του Ομίλου Φιλών Ακτής είναι οι αγνοί λάτρεις του νερού που στέκονται με προθυμία αρωγοί σε κάθε δραστηριότητα που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και το υγρό στοιχείο.


Η Τρίαινα Βούλας είναι μια ομάδα της οποίας ο Πρόεδρος Κώστας Αναγνώστου, συνέβαλε καθοριστικά στην θεμελίωση της αθλητικής ναυαγοσωστικής με την εμπιστοσύνη που έδειξε στο όραμα των πρώτων ετών.